Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 maart 2020

Samen sterk tegen corona

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Beste lezer

Door de uitzonderlijke maatregelen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, zijn we helaas genoodzaakt om alle stedelijke evenementen in april te annuleren. In deze nieuwsbrief moeten we het dus zonder UiT-tips stellen.

We geven wél graag mee hoe we ons kunnen wapenen tegen de coronacrisis: door er thuis het beste van te maken en te genieten van wat wel nog kan en mag, door onze buurt mooi te maken en door te zorgen voor mekaar. Wie in Waregem woont mag vanaf deze week ook een speciale editie van onze stadsinfo in de brievenbus verwachten, het Gouden Blad moet immers enkele weken overslaan als gevolg van de coronacrisis.

Hou het veilig, samen staan we sterk!


Alle info gebundeld op waregem.be/corona

Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen. We kunnen in het belang van ieders gezondheid niet genoeg oproepen om de federale maatregelen zo strikt mogelijk na te leven. Ook onze stedelijke dienstverlening is tijdelijk aangepast: alle diensten in het stadhuis, welzijnshuis en de stedelijke werkplaats werken enkel nog op afspraak. De bibliotheken, recyclageparken en zwembad zijn tot nader order gesloten. Je leest op waregem.be/corona ook meer informatie over het triagecentrum in Waregem en waarom er momenteel geen parkeercontroles meer zijn in het centrum.

Lees verder...


Waregem Helpt

In de strijd tegen het coronavirus wil het stadsbestuur alle inwoners die het moeilijker hebben zo goed mogelijk ondersteunen. Kan je hulp gebruiken of bied je zelf jouw hulp aan voor anderen? Je kan het ons allemaal laten weten op waregem.be/waregemhelpt!

Lees verder...


Mooimaken kan zeker nog!

Voorlopig is het nog toegestaan om alleen, met één gezinslid of vriend(in) te wandelen, joggen of fietsen. Je kan dit eventueel combineren met het opruimen van zwerfvuil. Als je de nodige preventiemaatregelen in acht neemt, is dit een leuke, gezonde en zinvolle bezigheid. Wens je je hiervoor in te zetten? Dan ondersteunen wij je graag met materiaal!

Lees verder...


Extra creativiteit in coronatijden

Tijdens deze 'lockdown light' gaan heel wat diensten en organisaties creatief aan de slag om je zoveel mogelijk van welgekomen afleiding te voorzien! Onze bib trakteert je met 'Vertelhut-aan-huis' dagelijks op een videoversie van een verhaaltje. Waregem Sport zet dan weer maximaal in op sporttips om je thuis in beweging te houden


We zoeken nieuwe collega's

De stad is op zoek naar enkele nieuwe medewerkers. Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteer voor:

Eventcoördinator
Coördinator lokaal mondiaal beleid
Medewerker diversiteit en inburgering
Medewerker ICT
Schilder

Lees verder...


Tips om van thuisblijven een feest te maken

De scholen doen hun uiterste best om onze kroost ook thuis educatief uit te dagen, maar er blijft natuurlijk meer vrije tijd over om in te vullen dan gewoonlijk. Vlieg heeft daarom heel wat toffe tips voor je verzameld om van thuisblijven een feest te maken! Van theatervoorstellingen die je vanuit je luie zetel kan bekijken over dagelijkse knutseltips tot concrete tips tegen verveling!

Lees verder...


Laat het gras maar groeien

Misschien ben jij één van de velen die wekelijks naar het recyclagepark gaat met groenafval. Nu de recyclageparken in het hele land tot nader order gesloten zijn, moeten we op zoek naar alternatieven. Onze milieudienst brengt redding met vijf concrete tips, van grasmaaisel tussen de struiken tot composteren. Voor elk probleem zijn er meerdere mogelijke oplossingen!

Lees verder...