Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 maart 2020

Retie: Coronacrisis: informatie met betrekking tot handelaars

Coronacrisis: informatie met betrekking tot handelaars
De federale maatregelen hebben ook gevolgen voor onze economie. We sommen enkele maatregelen op rond winkels, horeca, markten, bedrijven ... Met het jaarmarktweekend in het vooruitzicht was dit geen ideale timing, maar we vragen met aandrang om deze maatregelen na te leven.
Lees verder

Oproep: mondmaskers
Onze huisartsen roepen op om iedereen die nog een voorraad - hoe groot of klein ook - mondmaskers heeft, binnen te brengen. Bij voorkeur maskers die bestemd zijn voor medische- of gezondheidsdoeleinden, maar ook stofmaskers e.d. bieden alvast een eerste bescherming.
Lees verder

Jaarmarkt Peperstraat en Turnhoutsebaan en jaarmarktkermis: 15 en 16 maart 2020 AFGELAST
De kermis en jaarmarkt zijn omwille van de maatregelen om het Coronavirus in te dijken geannuleerd. In Retie gaat het jaarmarktweekend vaak gepaard met festiviteiten in familiale- of vriendenkring. Ook hier luidt het advies als volgt: vermijd deze bijeenkomsten en stel ze uit tot een later ogenblik.
Lees verder

Gebruik je verstand en vermijd sociale bijeenkomsten
De geldende maatregelen zijn er om iedereen te beschermen. Vermijd zoveel mogelijk sociale contacten en bijeenkomsten, ook in openlucht! Enkele tips: 1. Vermijd onnodig sociaal contact wanneer mogelijk. 2. Was zoveel mogelijk je handen. 3. Spreek anderen hierover op een vriendelijke manier aan.
Lees verder