Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 maart 2020

Herenthout: Vraag tijdig je parkeerverbod of andere inname openbaar domein aan

Herenthout
Vraag tijdig je parkeerverbod of andere inname openbaar domein aan
Als je een container, stelling, kraan, verhuislift … op openbaar domein wil plaatsen, dan moet je een vergunning aanvragen. Voor het plaatsen van een parkeerverbod is geen vergunning nodig, maar je moet hiervoor wel een aanvraag indienen. Je moet minstens vijftien kalenderdagen op voorhand de aanvraag indienen
Lees verder

Breuk in waterleiding in Atealaan
Vanmorgen is er in Atealaan, tegenover vishandel Arijs, een breuk in de waterleiding ontstaan. De onderhoudsploeg van Pidpa is ondertussen ter plaatse en heeft de watertoevoer naar de leiding afgesloten. De medewerkers van Pidpa zijn volop aan het werk om de waterleiding te repareren. Het is mogelijk dat je tijdens de dag af en toe minder waterdruk hebt als je de kraan openzet. Ten laatste vanavond zou de breuk moeten hersteld zijn.
Lees verder

Vlaanderen Feest!-cheques voor lokale buurt- en verenigingsinitiatieven
Vlaanderen Feest!, de jaarlijkse 11-daagse rond de Vlaamse feestdag van 11 juli, ondersteunt ook dit jaar buurt- en verenigingsinitiatieven. Zet je een straatfeest, een wijkinitiatief of een verenigingsactiviteit in de steigers in de periode van 27-28 juni of van 3 tot en met 11 juli? Dan kom je in aanmerking voor een optie op een feestcheque tot 180 euro.
Lees verder

Tijdelijke sluiting dienstencentrum Huis Driane
Om verdere verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, wordt gevraagd om de lokale dienstencentra, waaronder ook Huis Driane, te sluiten vanaf donderdag 12 maart 2020. Deze regeling geldt voorlopig tot en met maandag 13 april 2020.
Lees verder