Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 maart 2020

Herenthout: Coronavirus – maatregelen – update 20 maart – 18.25u

Herenthout
Coronavirus – maatregelen – update 20 maart – 18.25u
Heb je dit weekend een dokter nodig? De huisartsenwachtpost staat klaar. Je kunt de post bereiken van vrijdag 20 uur tot maandag 8 uur via tel. 014 22 22 00. De telefoon wordt versterkt met vrijwilligers die zaterdag en zondag de telefoons mee opnemen.
Lees verder

Omgaan met conflicten in het gezin tijdens de coronacrisis
Door de coronacrisis valt het openbaar leven in België volledig stil en zijn vele gezinnen noodgedwongen op elkaar aangewezen. Het gebrek aan dagdagelijkse structuur, een beperkt(er) sociaal netwerk en sociaal isolement zijn risicofactoren voor familiaal geweld. Hulplijn 1712 geeft je tips over hoe gezinnen kunnen omgaan met geweld en conflicten.
Lees verder

We gaan op berenjacht!
De "blijf in uw kot"-maatregel blijft heel belangrijk. Maar in je eigen buurt een wandeling maken, dat kan wel. Al vinden kinderen dat misschien niet altijd even leuk. Maar als je in de buurt ook op berenjacht kan gaan, dan wordt het direct al een pak plezanter!
Lees verder

Coronamaatregel – Nieuwsbrief digitaal ook beschikbaar in het Portugees
De Portugese gemeenschap is de grootste anderstalige groep in onze gemeente. Om ook hen op de hoogte te houden over de richtlijnen en maatregelen met betrekking tot het coronavirus in ons dorp, laten we de papieren nieuwsbrief die we elke week in alle brievenbussen zullen verspreiden, vertalen in het Portugees en zetten we deze op onze website.
Lees verder