Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 maart 2020

Herenthout: Coronamaatregelen: nieuwe richtlijnen (update 11 maart)

Herenthout
Coronamaatregelen: nieuwe richtlijnen (update 11 maart)
Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken gelden er sinds 11 maart nieuwe richtlijnen voor de hele bevolking. Die gaan verder dan de bestaande hygiënische voorzorgsmaatregelen. De federale overheid wil op die manier kwetsbare groepen beschermen en de juiste zorg voor hen garanderen. Vanavond (woensdag 11 maart) is er een overleg tussen de provinciegouverneur en alle burgemeesters, noodplanningscoördinatoren en communicatieverantwoordelijken van de provincie, waarop ook Herenthout zal...
Lees verder

Tijdelijke sluiting wijkhuis 't Lindehofke
Om verdere verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, sluit wijkhuis 't Lindehofke haar deuren tot en met maandag 13 april 2020. Dit betekent dat activiteiten, cursussen, maaltijden, vormingen … tijdelijk niet kunnen doorgaan.
Lees verder

Maatregelen voor corona in Herenthout
Het coronavirus heeft zich ondertussen ook verspreid in onze regio. Het gemeentebestuur staat in nauw overleg met de dienst noodplanning van de federale overheid en er is nauwe coördinatie op het niveau van Neteland. Er is geen reden tot paniek, maar we houden de situatie nauwgezet in de gaten en nemen actie wanneer dat nodig is. We bundelen alle informatie op de webpagina Corona en updaten deze regelmatig.
Lees verder

Gouverneur kondigt morgen provinciale fase af
Als de federale regering morgen het nationale rampenplan niet afkondigt, zal gouverneur Cathy Berx morgen de provinciale fase van het rampenplan voor de provincie Antwerpen afkondigen. Bekijk hier de grote lijnen uit dit besluit.
Lees verder