Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 maart 2020

Gemeente Mol: Welke coronamaatregelen gelden voor onze lokale ondernemers?

Welke coronamaatregelen gelden voor onze lokale ondernemers?

Het gemeentebestuur heeft van de hogere overheid bijkomende informatie ontvangen omtrent de coronamaatregelen voor horecazaken en winkels. Deze maatregelen gelden in principe vanaf vrijdag 13 maart (24 uur) tot en met vrijdagnacht 3 april.

Lees verder

Afspraken scholen en kinderclubs: gesloten door coronamaatregelen

De Nationale Veiligheidsraad besliste op 12 maart de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen. Concreet betekent dit dat ook onze gemeente alle scholen en kinderclubs gesloten blijven vanaf maandag 16 maart tot en met vrijdag 3 april. Alle basisscholen (behalve Europese school) in onze gemeente maakten gezamenlijke afspraken voor 16 en 17 maart. De afspraken voor de rest van de periode volgen begin volgende week. De secundaire scholen maken elk hun eigen afspraken. De ouders ontvangen voor het einde van de schooldag communicatie via de school.

Lees verder

Anti-eenzaamheidsprogramma voor bewoners woonzorgcentrum Ten Hove

Het algemeen bezoekverbod in het woonzorgcentrum in Ten Hove dat omwille van het coronavirus werd ingevoerd op 12 maart, heeft voor de bewoners en hun familieleden verregaande gevolgen. Om de eenzaamheid te verdrijven, voorziet het woonzorgcentrum een 'anti-eenzaamheidsprogramma'. Zo worden onder andere extra 'mango-momentjes' ingelast om familie te bellen of te schrijven. Maar ook een wafelenbak, zangmoment, spelletjesnamiddagen, gym, knutselatelier,… zorgen voor een fijne daginvulling.

Lees verder

Werking politieonthaal aangepast in kader van coronavirus

De politiezone Balen-Dessel-Mol past de werking van hun zonaal politieonthaal in de Guido Gezellestraat in Mol aan ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Aangiftes en/of meldingen kunnen er vanaf zaterdag 14 maart enkel nog op afspraak. Voor dringende meldingen bel je steeds het noodnummer 101 of 112.

Lees verder