Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 maart 2020

Gemeente Mol: Tropische zwembaden Sunparks en EuroParcs Resort sluiten voor coronavirus

Tropische zwembaden Sunparks en EuroParcs Resort sluiten voor coronavirus

Met een burgmeesterbesluit verplicht burgemeester Wim Caeyers de zwembaden van EuroParcs Resort De Kempen (Kiezelweg 17) en Sunparks Kempense Meren (Postelsesteenweg 100) om vanaf vrijdag 13 maart, 8 uur 's morgens, de deuren tijdelijk te sluiten. Voor beide zwembaden geldt dit sluitingsbevel al tot en met dinsdag 31 maart, 23 uur. Met deze maatregel wil het gemeentebestuur de snelle verspreiding van het coronavirus afremmen. Situaties waarbij veel mensen in een beperkte binnenruimte verblijven, willen we ten allen tijden vermijden.  

Lees verder

Instructies familieleden en bezoekers woonzorgcentrum Ten Hove voor coronavirus

Voor het woonzorgcentrum in Ten Hove (Jakob Smitslaan 28) geldt vanaf donderdag 12 maart het verbod op bezoek van de bewoners, met uitzondering (na toestemming) van palliatieve bewoners. Deze maatregel wordt genomen om de snelle verspreiding van het coronavirus af te remmen en de bewoners te beschermen. Vandaag verstuurde het woonzorgcentrum in Ten Hove hierover een brief met instructies naar familieleden. Hierin worden duidelijke maatregelen gecommuniceerd. Deze afspraken gelden voor alle bezoekers.

Lees verder

Oprijden kermiswagens Grote Jaarmarkt op dinsdagnamiddag 17 maart

Op dinsdagnamiddag 17 maart rijden de kermiswagens voor de Grote Jaarmarkt rond 13 uur het Centrum binnen. Na de opkuis van de dinsdagmarkt nemen de foorkramers hun plaats in op het Rondplein, in de Lakenmakersstraat en Corbiestraat. Om het oprijden vlot te laten verlopen, geldt in de omliggende straten een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. Wie rond dit tijdstip het Centrum passeert, houdt hier best rekening mee.

Lees verder

Parkeer- en doorgangsverbod Rondplein voor Grote Jaarmarkt

Van dinsdag 17 maart (15 uur) tot en met woensdag 25 maart (15 uur) wordt voor de kermis Grote Jaarmarkt op het Rondplein en in de omliggende straten een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd. Op het Rondplein en de straten rond het plein geldt een parkeer- en doorgangsverbod. De kermis vindt dit jaar plaats van zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 maart.

Lees verder