Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 maart 2020

Gemeente Mol: Nieuwe woonwijk én publiek park op site Keirlandse Zillen

Nieuwe woonwijk én publiek park op site Keirlandse Zillen

Vastgoedontwikkelaar en eigenaar CORES Development uit Antwerpen werkt plannen om site Keirlandse Zillen om te vormen naar een woonproject mét publiek park van meer dan 1 hectare. De plannen van CORES sluiten aan bij het masterplan dat de gemeenteraad in 2017 goedkeurde. Het verdwijnen van de winkels en de zorgdiensten uit het verhaal, is de grootste wijziging in vergelijking met het masterplan. Op termijn – CORES voorziet een realisatie in verschillende fases – is deze site nabij het station goed voor 350 wooneenheden. In samenwerking met het gemeentebestuur organiseert CORES op maandag 16 maart een infomoment over het project, de timing en procedures. Je bent om 19 uur welkom in Zaal 't Getouw, Molenhoekstraat 2.   

Lees verder

Gemeentebestuur dankt vrijwilligers voor hun inzet met 'Vrijwilligers Bedankdag'

Tijdens de 'Week van de Vrijwilliger' organiseerde het gemeentebestuur op 3 maart de achtste editie van de 'Vrijwilligers Bedankdag'. Met een optreden van Jean & Les Flamands in Schouwburg Rex en een receptie bedankten ze alle vrijwilligers die zich gedurende het jaar inzetten op één van hun diensten. 276 vrijwilligers, 112 partners en tien helpers schreven in en genoten van een welverdiende 'verwenavond'.

Lees verder

Extra voorstellingen van 16e eeuws spektakelstuk 'Posterloo', reserveer nu!

Het 16e eeuws spektakelstuk 'Posterloo' loopt als een trein, toneelkring Ootello verkocht al meer dan 2.000 kaarten. Nog geen tickets gekocht? Waag dan nu je kans, want op vrijdag 20 maart, vrijdag 27 maart en zaterdag 28 maart voorziet Ootello extra voorstellingen. Reserveer je tickets via www.ootello.be.

Lees verder

Hoe toegankelijk is onze gemeente? Word vrijwilliger en breng het mee in kaart!

Hoe toegankelijk zijn de gebouwen in onze gemeente voor wie minder mobiel is of met een buggy of rolstoel op pad moet? Dat brengen we graag in kaart met het project 'On Wheels'. We zoeken vrijwilligers die de komende maanden op pad gaan om dit samen met ons uit te pluizen. Gewapend met een rolmeter en een invulfiche bezoek je alle openbare panden in het Centrum. Interesse? Meld je aan via www.gemeentemol.be/vrijwilligeronwheels.

Lees verder