Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 26 maart 2020

Gemeente Mol: Luister naar de speciale beiaardbespeling van zaterdag 28 maart op Radio Mol

Luister naar de speciale beiaardbespeling van zaterdag 28 maart op Radio Mol

Onze beiaardier Carl Van Eyndhoven speelt elke zaterdag op de beiaard van de Sint-Pieter en Pauwelkerk in het centrum. Om iedereen een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis, geeft hij iedereen de kans te stemmen op z'n favoriete song. Radio Mol laat al onze inwoners meegenieten en zendt de beiaardbespeling van zaterdag 28 maart van 15.30 tot 16.30 uur uit. Stem dus zeker af op fm 105.2 of 107.6 of online op www.radiomol.be tussen 15 en 17 uur en geniet mee van je favoriete liedje.

Lees verder

Huisarts nodig? Twijfel niet. Uitstel is gevaarlijk!

Alle huisartsen uit de regio roepen inwoners op om hun vaste huisarts te blijven contacteren, ook voor wat op het eerste zicht een 'kleiner' medisch probleem lijkt en niets met corona te maken heeft. Wat op dit moment aanvoelt als een beperkte kwaal, leidt zonder correcte en snelle opvolging mogelijk tot veel erger. Het medisch uitstelgedrag dat de Kempense huisartsen de laatste dagen vaststellen, is ronduit gevaarlijk.

Lees verder

Bekendmaking openbaar onderzoek onteigening Bietenstraat

De gemeente Mol maakt bekend dat een openbaar onderzoek wordt geopend, met betrekking tot het voornemen van de gemeente Mol om voor de aanleg van een bufferbekken in functie van riolering en fietspad langs de Sint-Apollonialaan, de percelen gelegen langs de Bietenstraat in Mol, 5de afdeling, sectie C, nrs. 817 en 818, te onteigenen conform de bepalingen van het Decreet van 24 februari 2017 betreffende onteigening voor het algemeen nut en het Besluit van de Vlaamse Regering van 27 oktober 2017 tot uitvoering van het Vlaams Onteigeningsdecreet van 24 februari 2017.

Lees verder

Dringende oproep H. Hartziekenhuis naar psychologen/artsen voor mentale bijstand

Artsen en verplegend, verzorgend, administratief en ondersteunend personeel van het H. Hartziekenhuis leveren momenteel schitterend werk. Zij beleven de coronacrisis vanop de eerste rij: enorm ingrijpend en stressvol! De combinatie werk, thuis, gezondheid,… weegt na enkele weken hard werken mentaal en fysiek door. Het ziekenhuis doet daarom een dringende oproep naar vrijwillige psychologen en artsen die de medewerkers mentale bijstand willen bieden in deze moeilijke tijden.

Lees verder