Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 26 maart 2020

Gemeente Mol: Hoe ondersteunt lokale politie Balen-Dessel-Mol gemeente tijdens coronacrisis?

Hoe ondersteunt lokale politie Balen-Dessel-Mol gemeente tijdens coronacrisis?

De lokale politie Balen-Dessel-Mol is voor de gemeenten Balen, Dessel én Mol een onmisbare partner in de bestrijding van het coronavirus. De coronacrisis heeft uiteraard ook een zware impact op de werking en de organisatie van de politiezone. Enerzijds garanderen zij de basiswerking, anderzijds zet de politie extra ploegen in om de naleving van de federale richtlijnen te controleren in de drie gemeenten van de politiezone. De politiezone werkt zo veel mogelijk sensibiliserend en preventief naar onze inwoners toe. We zijn als gemeentebestuur dankbaar voor deze positieve en ondersteunende aanpak.

Lees verder

Stuur opkikkertje aan eenzame bewoners woonzorgcentra, Den Brand en Witte Mol

Sommige bewoners in de woonzorgcentra, Den Brand en De Witte Mol hebben weinig tot geen familie. Door de coronacrisis zijn ze nog meer geïsoleerd van de buitenwereld dan hun goed omringde medebewoners. Daarom roepen we op om ook digitale opkikkertjes te sturen naar bewoners die je niet kent via  www.gemeentemol.be/opkikker. Zo zorg je voor een beetje verstrooiing voor zij die het écht nodig hebben.

Lees verder

'Molse Metten' gepland op zondag 17 mei door coronacrisis geannuleerd

Vzw Mol Metten liet het gemeentebestuur weten dat het evenement 'Molse Metten' gepland op zondag 17 mei, niet doorgaat door de coronacrisis. Zij danken iedereen voor hun bijdrage en de goede samenwerking voor dit evenement en hopen er in 2021 opnieuw te staan. Dank ook aan de handelaars die zich engageerden om deel te nemen.

Lees verder

Extra steun voor gezinnen die het financieel moeilijk krijgen door corona

De Vlaamse regering vaardigt heel wat maatregelen uit voor gezinnen die het tijdelijk financieel moeilijker hebben door de coronacrisis. Zo krijg je onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor je gas-, water- en elektriciteitsfactuur, hoef je leningen tijdelijk niet terug te betalen en kan je de erf- en registratiebelasting later indienen.

Lees verder