Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 maart 2020

Gemeente Mol: Herstart werken Reuselseweg op woensdag 1 april

Herstart werken Reuselseweg op woensdag 1 april

Op woensdag 1 april starten de werken aan de Reuselseweg opnieuw. Door de coronacrisis werden deze door de aannemer stopgezet. De verdere werken nemen nog een drietal weken in beslag, afhankelijk van de weersomstandigheden. De fietspaden langs de Reuselseweg blijven ook tijdens de werken bruikbaar.

Lees verder

Coronacrisis in onze gemeente: enkele cijfers

Al bijna drie weken zet de coronacrisis ieders leven volledig op zijn kop. We merken bij onze inwoners een grote nieuwshonger én een ongelofelijke solidariteit. We geven graag enkele opvallende coronacijfers.

Lees verder

Veilig fietsen naar 1ste middelbaar? Ook belangrijk in coronacrisis

Ook al wordt het fietsexamen voor de zesdejaars van de lagere school door de coronacrisis mogelijk afgelast, toch benadrukt het gemeentebestuur het belang van oefenen. Op 1 september fietsen deze kinderen voor het eerst zelfstandig naar de middelbare school. Daarom roepen we ouders op om hun kinderen tijdens de paasvakantie voor te bereiden en de fietsroute van het fietsexamen te verkennen. Hierbij moeten zij maximaal rekening houden met de coronamaatregelen. Meer info vind je op www.gemeentemol.be/fietsexamen.

Lees verder

Al 7 laptops binnen. Nog 23 te gaan. Verbind kwetsbare leerlingen met de school

Al zeven inwoners gingen in op de oproep om een laptop te doneren aan kinderen en jongeren in armoede. Maar de nood is groot: de vraag overstijgt het aanbod. We mikken op minstens 50 laptops, waarvan het gemeentebestuur er zelf al 20 aankocht. Hoog tijd om een tandje bij te steken. Heb jij een laptop die nog in goede staat is en die je niet meer gebruikt? Doneer hem! Vul het e-formulier in op www.gemeentemol.be/laptopdoneren. In coronatijden is het des te belangrijker om iedereen - ook zij die het moeilijk hebben - met elkaar te verbinden.

Lees verder