Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 maart 2020

Gemeente Mol: Gemeentebestuur raadt tijdelijk wegwerpbekers aan voor grotere evenementen

Gemeentebestuur raadt tijdelijk wegwerpbekers aan voor grotere evenementen

Organiseer je binnenkort een activiteit met herbruikbare bekers of glas? Dan raadt het gemeentebestuur als voorzorgsmaatregel voor het coronavirus aan om tijdelijk terug wegwerpbekers te gebruiken. Kies je toch voor herbruikbare bekers? Zorg er dan voor dat je de bekers zorgvuldig afwast met zeep en naspoelt met lauw of warm water. Als dit niet correct gebeurt, kunnen virussen worden overgedragen. De aanpak voor herbruikbare bekers blijft zeker geldig tot 31 maart.

Lees verder

Coronavirus: tot 13 april geen restaurant én activiteiten op Ten Hove

Vanaf donderdag 12 maart gelden op welzijnssite Ten Hove in Jakob Smitslaan bijzondere voorzorgsmaatregelen voor het coronavirus. Zowel het restaurant als de cafetaria blijven gesloten. Alleen bewoners van de serviceflats kunnen 's middags nog in het restaurant terecht. Voor het woonzorgcentrum geldt een aangepaste strikte bezoekersregeling. De baliedienstverlening van seniorenplus en de sociale dienst behouden de normale werking. Met deze beslissing volgt het gemeentebestuur de preventierichtlijnen van de Vlaamse overheid voor het coronavirus. De maatregelen gelden voorlopig al zeker tot en met paasmaandag 13 april.

Lees verder

"Veel mensen samen in beperkte binnenruimte, absoluut vermijden"

Om de snelle verspreiding van het coronavirus af te remmen, willen we situaties met veel mensen in een beperkte binnenruimte maximaal vermijden. Dit betekent dat het gemeentebestuur zelf al zeker tot 3 april alle niet-noodzakelijke eigen indooractiviteiten en -evenementen annuleert of uitstelt naar een latere datum. Ook alle activiteiten in eigen sporthallen en Cultuurcentrum 't Getouw worden geannuleerd. Daarnaast roepen we externe organisatoren van evenementen op om dit voorbeeld maximaal te volgen. In afwachting van een eventueel federaal  verbod, vraagt het gemeentebestuur de komende dagen van alle organisatoren uitdrukkelijk te beslissen of hun evenement of activiteit al dan niet doorgaat. Ook voor de eigen gemeentelijke loketwerking vragen we alle inwoners uitsluitend fysiek naar 't Getouw of de welzijnssite Ten Hove te komen als dit absoluut noodzakelijk is. Wanneer mogelijk willen de diensten aanvragen en dossiers per e-mail of telefonisch afhandelen. We ontvingen inmiddels de melding van het Heilig Hartziekenhuis dat het coronavirus ook in onze gemeente aanwezig is.

Lees verder

Verkeershinder door snoeiwerken bomen in Kapellestraat op 18, 19 en 20 maart

Van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 maart voeren gemeentewerklieden snoeiwerken uit aan de bomen in de Kapellestraat, gedeelte tussen Berkenstraat en Turnhoutsebaan. Ter hoogte van de verplaatsbare werf wordt één rijvak ingenomen. De werken starten aan de kant van de Turnhoutsebaan en zorgen plaatselijk voor hinder. Om het verkeer veilig te laten verlopen, wordt plaatselijk een omleiding voorzien.

Lees verder