Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 14 maart 2020

Gemeente Mol: Bibliotheek gesloten door coronamaatregelen van 14 maart tot 3 april

Bibliotheek gesloten door coronamaatregelen van 14 maart tot 3 april

Om de snelle verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluiten we ook onze bibliotheek vanaf zaterdag 14 maart tot en met vrijdag 3 april. Hiermee volgt het gemeentebestuur de bijkomende maatregelen afgekondigd door de federale regering op donderdag 12 maart. In deze periode annuleren we ook alle activiteiten. Voor het inleveren van boeken kan je gebruik maken van het inleverluik. Verlengen van materiaal kan op elk moment via onze catalogus mol.bibliotheek.be of tijdens de kantooruren telefonisch op het telefoonnummer 014 33 07 64. De budgetmeter in de bib is niet bereikbaar. Je kan terecht op het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28.

Lees verder

Dinsdagmarkt gaat toch door, dierenmarkt en Jaarmarkt blijven geannuleerd

Na crisisoverleg en volgens de maatregelen die de overheid oplegt, besloot het gemeentebestuur om de dinsdagmarkt toch toe te staan. Eerder deze week werd deze afgelast uit voorzorg voor het coronavirus. De overheid beschouwt de wekelijkse markten als gewone handelszaken die op weekdagen ook open mogen zijn. Wel gelden er strikte voorwaarden om de markt te organiseren. De dierenmarkt en Jaarmarkt blijven geannuleerd, deze vallen onder de categorie 'evenementen'.

Lees verder

Kappers, schoonheidsinstituten en wellnesscentra sluiten nu ook tijdens weekend

Het federaal uitvoeringsplan van zaterdag 14 maart stelt duidelijk dat kapperszaken, schoonheidsinstituten en wellnesscentra uit voorzorg voor het coronavirus ook tijdens het weekend moeten sluiten. Tijdens weekdagen mogen ze hun normale dienstverlening aanbieden, maar dan enkel op afspraak. Uiteraard moeten alle hygiƫnemaatregelen gevolgd worden. Daarnaast blijft de persoonlijke afstand van 1,5 meter tussen personeelsleden onderling en tussen (wachtende) klanten een vereiste.

Lees verder

Inschrijvingen buitenschoolse kinderopvang paasvakantie via reservelijst

Eerder communiceerden we dat de inschrijvingen voor de buitenschoolse kinderopvang voor de paasvakantie van start gingen op zaterdag 14 maart. Omdat het door de coronamaatregelen nog onduidelijkheid is of we deze opvang ook effectief kunnen realiseren, kunnen ouders op dit moment enkel inschrijven via een reservelijst. Als de werking kan doorgaan, krijgen ouders automatisch een bericht over een plaats binnen de vakantiewerking. De ouders die gebruik maken van de buitenschoolse kinderopvang ontvangen hiervoor een persoonlijk bericht. De reservaties tussen 16 maart en 3 april worden automatisch en kosteloos geannuleerd.

Lees verder