Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 22 maart 2020

Countryzanger Kenny Rogers overleden

Countryzanger Kenny Rogers overleden

De Amerikaanse muzikant Kenny Rogers is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

F1-teams gaan beademingstoestellen maken voor strijd tegen coronavirus
De zeven F1-teams met een Britse thuisbasis gaan de handen in elkaar slaan en willen beademingstoestellen maken om de strijd met het coronavirus aan te gaan.
Lees verder

Wetenschappers geven tips om te sporten: opletten om nu niet te overdrijven

In een open brief roepen wetenschappers samen met Sport Vlaanderen en de Vlaamse sportfederaties mensen op om te blijven sporten. Maar ze geven toch ook enkele waarschuwingen mee. We moeten niet plots overdrijven met sporten

Lees verder

Dochter van Johny Voners neemt afscheid van vader: 'Hij wou nog lang doorgaan'
Geen grote babbelaar. Iemand die zijn eigen talent minimaliseerde, ook. En die nooit helemaal tevreden was. Zelfs niet over zijn carrière. Maar tegelijk een heel warme man, en een bourgondiër. Zo omschrijft Els Hoebrechts (49) haar vader Johny Voners.
Lees verder

Afschuw over Amerikaanse senatoren die voorkennis over corona misbruikten
In de Verenigde Staten is ophef ontstaan omdat twee senatoren vlak voor de coronacrisis een fortuin aan aandelen verkochten.
Lees verder

Gefrustreerde moeder: 'Als we niet sterven aan corona, zal het aan thuisscholing zijn'
Shiri Kenigsberg Levi, een moeder uit Israël, heeft een boze tirade de wereld ingestuurd. Door de uitbraak van het coronavirus zijn de scholen in mosjav Ge'a gesloten en moeten de kinderen van thuis uit geschoold worden. Alleen blijkt dat niet altijd even simpel.
Lees verder

LIVE. Crisiscentrum geeft update over covid-19
Volg hier de dagelijks persconferentie over het nieuwe coronavirus in België.
Lees verder

Kenny Rogers bracht country naar een poppubliek

Miskijk u niet op Kenny Rogers: hij was een slimme, onderlegde muzikant die countrymuziek verrijkte, sociale kwesties opwierp en vele harten troostte.

Lees verder

Favoriete modezaken van drugsmaffia in Antwerpen zijn verzegeld

Na de verhuurbedrijven van patserauto's neemt het Kali-team nu ook de favoriete kledingboetieks van de drugsmaffia in het vizier. Twee modewinkels in het shoppinghart van Antwerpen werden vorige week op bevel van het gerecht verzegeld.

Lees verder

Vrouw (39) getuigt vanuit ziekenhuisbed: 'Ik kan niet ademen zonder dit ding hier'
Twee weken geleden was Tara Jane Langston (39) nog een gezonde, jonge vrouw die regelmatig naar de fitness ging. Elf dagen geleden voelde de Britse vrouw zich niet goed toen ze terugkwam van een tripje naar Polen. Eerst dachten artsen aan een luchtweginfectie en ze dienden antibiotica toe, maar haar toestand verslechterde afgelopen week. Zondag bleek dat Langston besmet is met het coronavirus. In een video getuigt ze happend naar adem over hoe haar toestand nu is. 'Alsjeblieft, neem geen risico's, ik meen het.'
Lees verder

99-jarige vrouw maakt zelf mondmaskers, ook al doen haar vingers er pijn van
Een Nederlandse vrouw van bijna honderd verovert de harten in woon-zorgcentrum Rosengaerde te Dalfsen in Overijssel. Ze maakt er mondmaskers voor iedereen die ze maar nodig heeft. 'Geheel uit zichzelf is ze hier woensdag mee begonnen', zei directeur Esther Liefers aan De Telegraaf.
Lees verder

Celstraffen tot acht jaar voor Antwerpse "Visboeren"
De "Visboeren" hebben celstraffen tot acht jaar en boetes tot 40.000 euro gekregen. De rechtbank vond het bewezen dat de Marokkaanse familie uit Borgerhout, die gekend is voor haar vijf viswinkels, zich bezig hield met internationale cocaïnesmokkel en dat ze de opbrengsten had witgewassen.
Lees verder

Polite vraag navigatiesystemen zoals Waze om controles niet te ontwijken

De politie heeft contact opgenomen met navigatiebedrijven als Waze, Coyote en TomTom. Hen wordt gevraagd om in de routebegeleiding van hun apps geen alternatieven aan te bieden die grens- en verkeerscontroles ontwijken.

Lees verder

Sterftecijfer in België stijgt sneller dan in omringende landen
Het aantal doden in België is op vijf dagen tijd van 10 naar 67 gegaan. Het gaat bij ons dus sneller dan in de meeste andere landen die geconfronteerd worden met covid-19-doden.
Lees verder

Politie controleert opnieuw actief aan de kust

De politie voert ook dit weekend strenge controles in de kuststreek. De grenzen worden strenger bewaakt. Tweedeverblijvers of dagjestoeristen worden teruggestuurd.

Lees verder

Anderlecht zet clubicoon Pär Zetterberg op straat
Anderlecht heeft Pär Zetterberg (49) ontslagen. De Zweed was nog maar sinds november 2018 aan de slag als assistent en lid van het transfercomité bij paars-wit. Het is de zoveelste herschikking op korte tijd in de sportieve herstructurering bij Anderlecht.
Lees verder

Wilmès krijgt haar volmachten

Een brede meerderheid van tien partijen stemt in met bijzondere machten voor de regering-Wilmès om de coronacrisis aan te pakken.

Lees verder

Ziekenhuizen lanceren online vragenlijst om te testen op coronabesmetting

Het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) heeft zaterdag een online vragenlijst gelanceerd die aan mensen een indicatie kan geven of ze daadwerkelijk besmet zijn met het coronavirus. Deze Corona-tool kan de ongerustheid bij mensen wegnemen en ervoor zorgen dat ze niet nodeloos naar de spoedafdeling gaan.

Lees verder

Pieter Timmers: 'Als Olympische Spelen verplaatst worden naar 2021, is het gedaan'

Vier jaar geleden kende Pieter Timmers zijn hoogtepunt op de Olympische Spelen in Rio. De Limburger zwom er naar onverhoopt zilver op de 100 meter vrije slag, het koningsnummer. Deze zomer wil hij in Tokio in schoonheid afscheid nemen van de topsport, tenzij het coronavirus er anders over beslist. 'Als de Spelen worden verplaatst naar 2021, dan is het gedaan', zegt hij zaterdag aan persagentschap Belga. 'Ik kan en wil me niet nog eens meer dan een jaar opladen.'

Lees verder

"Als Olympische Spelen verplaatst worden naar 2021, is het gedaan", zegt Pieter Timmers

Vier jaar geleden kende Pieter Timmers zijn hoogtepunt op de Olympische Spelen in Rio. De Limburger zwom er naar onverhoopt zilver op de 100 meter vrije slag, het koningsnummer. Deze zomer wil hij in Tokio in schoonheid afscheid nemen van de topsport, tenzij het coronavirus er anders over beslist. "Als de Spelen worden verplaatst naar 2021, dan is het gedaan", zegt hij zaterdag aan Belga. "Ik kan en wil me niet nog eens meer dan een jaar opladen."

Lees verder

Britse gezondheidsexpert: 'Seks in coronatijden mag, maar niet te bohemien'

Seks en 'social distancing' gaan best wel samen, zegt een Britse gezondheidsexpert, zo lang het er maar niet te ongebonden aan toegaat.

Lees verder

Wielrenner Lotto-Soudal van de baan gereden en geslagen door chauffeur

Harm Vanhoucke, een 22-jarige renner van Lotto-Soudal, is zaterdagmiddag in Aalbeke van de baan gereden door een zwarte bestelwagen. De jonge Belgische coureur werd daarop ook aangevallen door de chauffeur.

Lees verder

Dit zijn de mensen die het land draaiende houden: 'We krijgen nu complimenten'

De zorgsector krijgt welverdiend applaus, maar vergeten we ook de anderen niet die ons leven in afzondering zo normaal mogelijk maken. De kassierster ziet ons hamsteren en doet naarstig door, de vuilnisman houdt de straten proper met speciale handschoenen. 'Complimenten krijgen we niet vaak, maar nu wel.'

Lees verder

Strijd tegen corona doet stroomverbruik fors dalen
Het stroomverbruik in ons land is de voorbije dagen gevoelig gedaald, blijkt uit nieuwe cijfers van de Belgische hoogspanningsbeheerder Elia.
Lees verder

Johnson waarschuwt voor overbelasting gezondheidszorg

Groot-Brittannië loopt op het vlak van de verspreiding van het nieuwe coronavirus slechts 'twee of drie weken' achter op Italië. Daarvoor waarschuwt de Britse premier Boris Johnson. Tenzij de Britten 'een heroïsche en collectieve' inspanning leveren, acht hij een overbelasting van de gezondheidszorg in zijn land 'maar al te waarschijnlijk'.

Lees verder