Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 maart 2020

algemene nieuwsbrief 13 maart 2020

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Maatregelen Coronavirus

Op woendag 11 maart kwamen de provinciegouverneur en alle West-Vlaamse burgemeesters samen om de impact van en de maatregelen tegen het coronavirus te bespreken. Daarna organiseerde het stadsbestuur een intern overleg. Op basis van alle gegevens en de opgelegde verplichtingen zijn er ook in onze stad verschillende maatregelen van kracht.

Lees verder...


Bibliotheek gesloten | Van 23 maart tot 31 maart

Eind maart stappen bijna alle West-Vlaamse bibliotheken over op een nieuw bibliotheeksysteem. Om dat nieuw systeem in gebruik te nemen zullen de bibliotheken enkele dagen gesloten zijn.

De bibliotheken van Waregem, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve sluiten vanaf maandag 23 maart. Op dinsdag 31 maart openen ze opnieuw de deuren om 16.00u. Gedurende deze sluitingsperiode kan je geen materialen uitlenen, inleveren, verlengen of reserveren. 

Lees verder...


Woningbeheerder gezocht

 

RSVK is op zoek naar een woningbeheerder. Solliciteren kan via het formulier op hun website. Lees verder...


Verkeershinder Paanderstraat | vanaf 16 maart

Vanaf maandag 16 maart zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn in de Paanderstraat tussen de Leenriestraat en de Kortrijkseweg. Tussen nummer 23 en 33 voert een aannemer werken uit. Er wordt een omleiding voorzien via de Kortijkseweg, Beveren-Dries en Leenriestraat. De werken zullen duren tot zaterdag 28 maart.

Lees verder...


Vervanging zieke olmen

De Vlaamse Waterweg kapte deze week 88 zieke olmen langs het jaagpad tusen Deinze en Ooigem. De bomen hebben last van de olmenziekte, waardoor ze zo goed als afgestorven zijn en een gevaar vormen voor de veiligheid.

Omdat de bomen bepalend zijn voor het landschap worden ze in samenspraak met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) vervangen door nieuwe exemplaren. Het merendeel van deze nieuwe bomen zijn opnieuw olmen, maar dan wel een resistente soort. Hierdoor is de kans dat ze opnieuw ziek worden, veel kleiner. De andere bomen die geplant worden zijn ratelpopulier, zomereik, zomerlinde, zwarte els en Hollandse linde.

Lees verder...