Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 februari 2020

Herenthout: Herenthoutseweg afgesloten voor verkeer op 14, 15 en 16 maart

Herenthout
Herenthoutseweg afgesloten voor verkeer op 14, 15 en 16 maart
De Vlaamse Waterweg gaat de brug over het Albertkanaal aan de Herenthoutseweg in Herentals vervangen. De werkzaamheden starten midden februari 2020 en duren tot eind 2021. De Vlaamse Waterweg neemt maatregelen om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken. Toch is het onvermijdelijk dat de Herenthoutseweg gedurende enkele periodes onderbroken is.
Lees verder

Haak niet in als je het noodnummer 1722 belt
Als je 1722 belt, vragen we je om geduld te oefenen. Haak niet in want daardoor kom je opnieuw achteraan de wachtrij terecht. Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes zeer snel hoog op. De brandweer doet al het mogelijke om je zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als je al gebeld hebt naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt.
Lees verder

Groepsaankoop dakisolatie en groendaken
Vanaf 2020 moeten alle daken geïsoleerd zijn. Daarom organiseert IOK in samenwerking met Kempense gemeenten een groepsaankoop dakisolatie. De groepsaankoop dakisolatie wordt gecombineerd met een groepsaankoop groendaken. De prijzen en voorwaarden zijn geldig tot 30 juni 2020. Deelnemen kan door rechtstreeks contact op te nemen met (één van de) gekozen firma's en te verwijzen naar […]
Lees verder

Tips om egels in je tuin te helpen
De egel doet het slecht in Vlaanderen, zo blijkt uit onderzoek. Hun aantal gaat drastisch achteruit. In 2018 ving VOC Neteland 294 egels op. In 2019 stond de teller op 1 december al op 596 egels, een verdubbeling! We geven je enkele tips waarmee je de egel een handje kan helpen. Misschien komt er dan binnenkort een egel op bezoek in jouw tuin.
Lees verder