Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 februari 2020

Herenthout: Activiteiten in de krokusvakantie

Herenthout
Activiteiten in de krokusvakantie
De jeugddienst organiseert in samenwerking met de bib een verwendag voor kinderen op vrijdag 28 februari 2020. Er worden heerlijke hapjes en drankjes gemaakt om van te genieten bij een ontspannende film. Maar ook de andere Netelandgemeenten organiseren activiteiten voor kleuters en kinderen tijdens de krokusvakantie. Benieuwd naar het volledige programma?
Lees verder

Finale muziekwedstrijd Nief talent
Op vrijdag 13 maart 2020 vindt de finale van de eerste editie van Nief talent plaats in jeugdhuis Tiener in Herentals. Deze muziekwedstrijd is een organisatie van de Netelandgemeenten: Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar. Via een preselectie koos elke gemeente een kandidaat voor de grote finale. Voor Herenthout werd Braca geselecteerd. De toegang is gratis.
Lees verder

Workshop | Gezond uit eigen grond
Tuinieren is populairder dan ooit. Steeds meer mensen gaan aan de slag in hun tuin, op hun terras in potten en soms zelfs in een volkstuintje. Maar is jouw eigen kweek wel altijd gezond? In deze workshop leer je niet alleen hoe je gezond groenten en fruit kan telen in je eigen tuintje of vierkantemeterbak, maar ook hoe je met je oogst lekker en gezond kan koken.
Lees verder

Kloosterstraat is een fietsstraat
Vanaf vandaag is Kloosterstraat, het gedeelte tussen Jodenstraat en Zusterstraat, een fietsstraat. Kloosterstraat is naast Maasweg en Zwanenberg de derde fietsstraat in onze gemeente.
Lees verder