Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 februari 2020

Gemeente Balen: Liefde is... jouw persoonlijke boodschap op de lichtkranten!

Liefde is... jouw persoonlijke boodschap op de lichtkranten!
Valentijn, de dag van de liefde, staat opnieuw voor de deur. Om deze dag te vieren, kan je op vrijdag 14 februari je geliefde verrassen met een leuke en originele boodschap op onze digitale infoschermen. Stuur jouw berichtje door via het e-loket tot en met 12 februari, en je scoort gegarandeerd!
Lees verder

Extra windturbine in Gompel? Luminus en AGC Glass Europe nodigen buurt uit
Lees verder

Tip van de Bib: 'Exit'
De Brexit is een feit. Wat nu? In het jongerenboek 'Exit' schetst auteur Teri Terry een beeld van het Verenigd Koninkrijk nadat de grenzen zijn gesloten en hoe de situatie zich erna ontwikkelt. Een spannend, avontuurlijk, intrigerend verhaal met een onverwacht einde!
Lees verder

Affichebord in Olmen weggehaald
Door een misverstand heeft de aannemer die bezig is aan bouwwerken naast de parking van de Veldstraat in Olmen, het affichebord verwijderd. Er wordt zo snel mogelijk gezocht naar een oplossing. Meer informatie volgt.
Lees verder

Gezellige drukte op nieuwjaarsreceptie Praatpunt Café
Afgelopen woensdag 29 januari organiseerden de vrijwilligers van Praatpunt Café een feestelijke nieuwjaarsreceptie in Den Travoo. Heel wat anders- en Nederlandstaligen genoten er van een gezellige babbel en een hapje en drankje. Bekijk de foto's.
Lees verder

Creatief voorleeshalfuurtje op 15 februari in de Bib
Lees verder

Peuterspeelpunt met voorleesmoment op 14 februari
Lees verder

Lezing over zorgvolmacht (18 feb)
Lees verder

Onze strijkdienst doet het goed!
Zij streken vorig jaar maar liefst 78.288 stuks! Dat is een gemiddelde van 340 per dag! Toppers allemaal! Dank jullie wel voor jullie inzet!
Lees verder

Strijkdienst 't IJzertje doet het goed!
Zij streken vorig jaar maar liefst 78.288 stuks! Dat is een gemiddelde van 340 per dag! Wil jij ook graag jouw strijk door hen laten doen? Dat kan. Meld je gewoon aan in Den Travoo met je wasgoed. Een medewerker helpt je graag verder. Betalen doe je met dienstencheques.
Lees verder

Infoavond over wolven voor groot publiek (12 maart)
Op donderdag 12 maart (20u) organiseert de milieudienst in VC De Kruierie een info-avond over wolven voor het grote publiek. Vooraf inschrijven via het e-loket. Deze infosessie is niet te verwarren met de infoavond over wolven van Agentschap Natuur en Bos op 24 februari, eveneens in VC De Kruierie.
Lees verder

Geef bloed en maak van Balen de vrijgevigste gemeente van de buurt!
Momenteel geven zo'n 750 Balenaars regelmatig bloed. Da's al mooi, maar als we 50 extra donoren vinden, worden we de vrijgevigste gemeente van de buurt! Kom dus bloed geven op maandag 10 februari in de Kapel van Rijsbergdijk. Bekijk ook de reportage van BalenTV op de bloedinzameling in Olmen.
Lees verder

Infoavond over wolven voor grote publiek (12 maart)
Op donderdag 12 maart (20u) organiseert de milieudienst in VC De Kruierie een info-avond over wolven voor het grote publiek. Vooraf inschrijven via het e-loket. Deze infosessie is niet te verwarren met de infoavond van Agentschap Natuur en Bos voor erkende schapenhouders (24 feb in VC De Kruierie).
Lees verder

Storm zondag: haal losliggende stukken binnen
Voor zondag wordt er stormweer voorspeld. Haal losliggende stukken binnen en maak alles goed vast. Bel enkel 112 bij levensbedreigende noodsituaties. Andere bijstand van brandweer aanvragen via het e-loket van Brandweer zone Kempen.
Lees verder

Schade na storm Ciara?
Heb je schade opgelopen tijdens de doortocht van storm Ciara? Geef dit dan zo snel mogelijk aan bij je verzekeringsmaatschappij. Doe binnen de week ook een melding bij de dienst veiligheid van de gemeente via het e-loket. Dank aan de vrijwillige brandweerlieden om hun vrije zondag op te offeren!
Lees verder

Maak afspraak voor gratis (ver)bouwadvies van Kamp C (22 apr)
Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan kan je op woensdag 22 april in het gemeentehuis gratis duurzaam en energiezuinig bouwadvies krijgen van een architect van Kamp C. Maak vooraf wel een afspraak bij de milieudienst (bij voorkeur telefonisch op 014/74 40 90, of via milieudienst@balen.be).
Lees verder

Schrijf in voor Buitenspeeldag (22 apr)
Op woensdag 22 april kan elke 6- tot 16-jarige zich tussen 13u en 16u gratis uitleven op de Buitenspeeldag in en om sportcomplex Bleukens. Om deel te nemen, moet je inschrijven via het e-loket vóór 15 april (niet meer mogelijk ter plaatse). Ouders kunnen die namiddag terecht op een gezellig terras.
Lees verder

Groepsaankoop dakisolatie en groendaken (t.e.m. 30 juni)
Vanaf 2020 moeten alle daken geïsoleerd zijn. Daarom organiseert IOK in samenwerking met o.a. de gemeente Balen een groepsaankoop dakisolatie (in combinatie met een groepsaankoop groendaken). De prijzen en voorwaarden zijn nog geldig tot 30 juni 2020.
Lees verder

Balense landbouwer stelt erf open voor mensen met een burn-out
Een boerderij is voor veel mensen met een burn-out dé ideale locatie om weer op krachten te komen. Daarom lanceert Rurant het project Boerenrustpunt. Voortaan kan je jezelf op 4 Kempische landbouwbedrijven (o.a. bij Van Hind in Balen) door 7 gespecialiseerde en erkende coaches laten begeleiden.
Lees verder