Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 januari 2020

Gemeente Mol: Tijdelijk eenrichtingsverkeer in gedeelte Martelarenstraat op 16 en 17 januari

Tijdelijk eenrichtingsverkeer in gedeelte Martelarenstraat op 16 en 17 januari

Op donderdag 16 en vrijdag 17 januari wordt in de Martelarenstraat, gedeelte tussen Vennestraat en Markt, tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd. Verkeer komende van de Nieuwstraat kan via de Martelarenstraat richting Millegem rijden. Het verkeer komende van Millegem richting Centrum wordt omgeleid via de Oude Molenstraat. De maatregelen zijn nodig voor het herstellen van twee putdeksels in het wegdek van de Martelarenstraat waar onlangs het warmtenet werd aangelegd. De werken worden uitgevoerd door aannemer Canalco.

Lees verder

Expo 'Oog in Oog' in Jakob Smitsmuseum sluit af met 2.000 bezoekers

Maar liefst 2.000 bezoekers vonden hun weg naar het Jakob Smitsmuseum voor de expo 'Oog in Oog'. De tentoonstelling waarbij veertien hedendaagse kunstenaars de confrontatie aangingen met werken van Jakob Smits en de Molse schilderskolonie liep van 24 november tot en met 12 januari.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt voor BalDeMoRe twee voltijdse gezinscoachen

Het gemeentebestuur zoekt voor de interlokale vereniging (ILV) BalDeMoRe twee voltijdse gezinscoachen (niveau B). Eén gezinscoach in contractueel dienstverband voor bepaalde duur tot 31 december 2020 voor het project Power en één gezinscoach in contractueel dienstverband voor bepaalde duur tot 30 september 2021 voor het project 'Laat je tanden zien'. Solliciteren kan tot en met 28 januari 2020.

Lees verder

Bibliotheek start met Taalpunt Nederlands voor anderstaligen en laaggeletterden

Op maandag 13 januari startte onze bibliotheek met een Taalpunt Nederlands. Hiermee ondersteunen we anderstaligen en laaggeletterden om Nederlands te leren. In het Taalpunt vind je taalcursussen, leer- en woordenboeken. Ook romans, informatieve boeken, luisterboeken, films en Wablieftkrantjes kan je uitlenen.

Lees verder