Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 januari 2020

Gemeente Mol: Geen ophaalkalender 2020 ontvangen? Meld dit bij IOK Afvalbeheer!

Geen ophaalkalender 2020 ontvangen? Meld dit bij IOK Afvalbeheer!

In december verdeelde IOK Afvalbeheer de ophaalkalenders voor 2020. Het gemeentebestuur ontvangt echter heel wat meldingen van inwoners die geen exemplaar ontvingen. Vond jij er ook geen in je brievenbus? Meld dit dan rechtstreeks bij IOK Afvalbeheer via 014 014 56 27 75 of afvalbeheer@iok.be. Zij sturen alsnog een kalender op.

Lees verder

Nieuwe regeling voor afvalcontainer op evenementen vanaf 2020

Vanaf januari 2020 geldt een nieuwe regeling voor de geleende afvalcontainers op evenementen. In het nieuwe jaar moet je de container na het evenement aan de openbare weg plaatsen. Er gelden nog een aantal nieuwe afspraken.

Lees verder

Gemeentebestuur ondersteunt gebruik herbruikbare bekers

Vanaf 2020 mag je op evenementen geen drank meer serveren in wegwerpbekers, blik of petflesjes. Dit verbod komt er door een beslissing van de Vlaamse regering en geldt voor alle evenementen, variƫrend van schoolfeesten tot grote festivals. Je moet alle dranken serveren in herbruikbare bekers of glazen. Om de kosten voor onze verenigingen en scholen te drukken, voorziet het gemeentebestuur voor de komende twee jaar een subsidie voor de huur van herbruikbare bekers.

Lees verder

Reusel vanuit Postel vier maanden niet bereikbaar door werken vanaf 6 januari

Door werken aan de Postelsedijk is Reusel vanuit Postel vier maanden niet bereikbaar vanaf maandag 6 januari, uitgezonderd fietsers en voetgangers. Verkeer komende van en naar Postel wordt omgeleid via Eersel, Hapert, Bladel en Reusel. Het restaurant Postelsche Hofstee blijft wel bereikbaar vanuit Postel.

Lees verder