Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 januari 2020

Gemeente Balen: Maartstormen erkend als ramp

Maartstormen erkend als ramp
De stormen die tussen 9 en 15 maart 2019 over ons land raasden, zijn op Balens grondgebied erkend als algemene ramp. Wie schade heeft geleden aan goederen die niet gedekt zijn door de woningverzekering, kan bij het Vlaams Rampenfonds een een financiƫle tegemoetkoming aanvragen t.e.m. 31 maart 2020.
Lees verder

Tip van de Bib: 'Het moois dat we delen'
In 'Het moois dat we delen' vertelt Ish Aid Hamou, voormalig danser, choreograaf, presentator en auteur het beklijvende verhaal van de jonge Marokaanse vrouw Soumia en de oudere Vlaamse man Luc, over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis.
Lees verder

Geen aflevering van uittreksels strafregister op donderdagavond 9 januari
Op donderdag 9 januari is het voor de dienst bevolking tijdens de avondopening (16u-19u) technisch niet mogelijk om uittreksels uit het strafregister af te leveren. Het is wel mogelijk om een uittreksel aan te vragen, zowel online via het e-loket als persoonlijk op het gemeentehuis.
Lees verder

Betonwerken op Aquafin-terrein op 15 en 16 januari
Lees verder

Agenda gemeente- en ocmw-raad 20 januari
Lees verder

Nachtelijke betonwerken Rijsbergdijk (Aquafin-terrein) op 15 en 16 januari
Lees verder

Vier mee 75 jaar Scholeke van de Vennen
Dit jaar bestaat het schooltje van de Vennen 75 jaar. Om dat te vieren kan je op vrijdag 17 januari van 19u tot 22u genieten van de gezellige sfeer, hapje en tapje en herinneringen ophalen aan de hand van foto's uit de oude doos. Inschrijven kan tot 10 januari via puzzelv@gmail.com.
Lees verder

Ticketverkoop Sportman II (Ruben Van Gucht) gestart
Op vrijdag 20 maart komt sportpresentator en programmamaker Ruben Van Gucht (bekend van o.a. het Journaal) naar VC De Kruierie met zijn nieuwe theatervoorstelling Sportman II. Tickets (€ 10 in vvk of € 14 aan de kassa) vanaf nu te koop in VC De Kruierie of via www.balen.be/tickets. Wees er snel bij!
Lees verder

Word jij een budgetcoach?
BudgetInzicht Kempen is op zoek naar vrijwilligers die zich willen engageren om, na een korte opleiding, budgetcoach te worden. Een budgetcoach biedt ondersteuning bij gezinnen en alleenstaanden die moeite hebben om hun rekeningen te betalen en hun financiƫn op orde te houden.
Lees verder

Leer handschriften ontleden tijdens de cursus paleografie
Lees verder

Voorrangsgroep: meld je nog snel aan voor een Balense school!
Behoor jij tot de voorrangsgroep (kinderen met broers/zussen op een school of kinderen van schoolpersoneel) maar ben je nog niet aangemeld voor een Balense school? Doe dit dan nog snel, je hebt nog tijd tot 20 januari (12u)! De aanmeldingsperiode voor iedereen start op 2 maart.
Lees verder

Weet jij wat een NAH is?
Lees verder