Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 december 2019

Wie wordt de slimste mens ter wereld? Dit mag u niet missen vanavond

Wie wordt de slimste mens ter wereld? Dit mag u niet missen vanavond
Elke dag tipt de tv-redactie van De Morgen de beste en meest opvallende programma's van de dag en ontdekkingen op Netflix, Play More en co. Het volledige overzicht van de 'gewone zenders' vindt u in de tv-gids van De Morgen.
Lees verder

'Enkel in Noord-Korea krijg je hervormingen gedaan zonder overleg'
De socialistische en liberale spoorvakbonden leggen vandaag het werk neer. Aanleiding is een conflict over de arbeidsvoorwaarden, waarin ook de top van de NMBS volgens oud-spoorbaas Etienne Schouppe niet geheel vrijuit gaat. 'Er is een vertrouwensbreuk.'
Lees verder

Bekerwedstrijd Standard-Antwerp ontaardt in knokpartij: spelers en stafleden in de clinch
Amok op Sclessin na de kwartfinale in de Croky Cup tussen Standard en Antwerp (1-3). Antwerp-speler Didier Lamkel Zé daagde de thuisfans van Standard uit met opzwepende handgebaren en kort daarna brak er een ware knokpartij los.
Lees verder

Voormalig agent bekent: arrestatieteam executeerde tegenstanders van president Loekasjenko
Een voormalig lid van een arrestatieteam van het Wit-Russische ministerie van Binnenlandse Zaken (MVD) zegt dat hij twintig jaar geleden betrokken was bij het ontvoeren en executeren van tegenstanders van president Aleksandr Loekasjenko, die nog steeds aan de macht is.
Lees verder

Ridouan T. afgelopen nacht overgebracht naar Nederland
Ridouan T. is afgelopen nacht in het diepste geheim overgebracht naar Nederland. Dat meldt het Nederlands Openbaar Ministerie. Onder begeleiding van de politie is hij met een gecharterd vliegtuig naar Nederland gevlogen en naar een penitentiaire instelling gebracht.
Lees verder

Staking NMBS: minimale dienstverlening verloopt vlot, in Vorst dreigen stakers treinen te blokkeren
Vanwege een spoorstaking bij de NMBS moeten treinreizigers rekening houden met vertragingen en geschrapte treinen. De minimale dienstverlening verloopt vanochtend vrij vlot. Ongeveer een op de drie treinen rijdt, maakt de NMBS zich sterk. In Vorst is er wel een incident, waarbij stakers dreigen om de uitrijdende treinen te blokkeren. Hoeveel hinder moeten pendelaars verwachten? En hoe zit het met de files?
Lees verder

Belgisch gerecht jaagt in Dubai op drugscriminelen
Het Belgische gerecht gaat nauw samenwerken met de Verenigde Arabische Emiraten om drugscriminelen op te jagen die op dit moment grote sier maken in Dubai. Dat schrijven verschillende kranten. Het gaat om minstens tien mannen uit het Antwerpse drugsmilieu die met de opbrengst van hun drugshandel miljoenen hebben geïnvesteerd in vastgoed.
Lees verder

IS-vrouwen verliezen Belgische nationaliteit en krijgen 5 jaar cel
De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie IS-weduwen veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijf jaar. Ze verliezen ook hun Belgische nationaliteit.
Lees verder

Gevangenisstraffen van 5 jaar voor drie IS-weduwen
De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie IS-weduwen veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijf jaar. Het gaat om Hafsa Machbouâa (27), een Antwerpse die in 2013 naar Syrië was vertrokken, Ilhame Hajji, een 30-jarige vrouw die in het voorjaar van 2013 naar Syrië was vertrokken, en de 26-jarige Nora Marzkioui, de weduwe van Sharia4Belgium-kopstuk Nabil Kasmi.
Lees verder

Kris Peeters pleit voor 'noodregering', en haalt inspiratie uit het jaar 1992
Europees Parlementslid en voormalig vicepremier Kris Peeters (CD&V) pleit in een opmerkelijke Facebookpost voor een noodregering. Zo'n regering, met een beperkt programma en voor een beperkte periode, moet volgens Peeters wel met een duidelijk verhaal komen.
Lees verder

De Block wil meer gedwongen terugkeer: 'Capaciteit in gesloten centra moet verhoogd worden'
Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) wil meer gedwongen terugkeer van asielzoekers. Dat zei ze in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Malta kreunt onder moord, corruptie en protest: 'Vriendjespolitiek en kapitalisme zijn de leidende principes geworden'
Ze houden elkaar de hand boven het hoofd, er is corruptie en er zijn banden met louche zakenlieden. Bij het onderzoek naar de moord op journalist Daphne Caruana Galizia komen Maltese politici er slecht van af. Europees commissaris Didier Reynders vraagt nu om versnelde justitiehervormingen.
Lees verder

Cath Luyten en Fatma Taspinar: 'Mijn moeder is het schuldgevoel nooit helemaal kwijtgeraakt'
Ergens in het naar verluidt behoorlijk oneindige universum moet een god wonen die me niet kwaadgezind is. Hij of zij heeft vandaag een lokaaltje van de VRT geregeld waar vooralsnog niet op schoonheid wordt bespaard, want Fatma Taspinar en Cath Luyten zakken er onderuit in iets wat op een zeteltje lijkt. Ik mag erbij, want ik zit met vragen. 'Schatteke, dat is biologie!'
Lees verder

Het debat over Trumps impeachment is een rituele cirkeldans van Democraten en Republikeinen
Stevig ingegraven in hun stellingen voerden de partijen gisteren debat over Trumps impeachment. Na een stemming bleek dat de Democraten hun zin krijgen: de impeachment van president Donald J. Trump wordt doorgezet.
Lees verder

Vlaams Parlementsleden konden hinder treinstaking vermijden door op hotel gaan: 'Door begrotingsdebat dat uitloopt'
Er komt kritiek op de Vlaams Parlementsleden omdat zij afgelopen nacht - op kosten van het parlement - konden overnachten in een hotel in de buurt van het halfrond. Zo meldt Knack. Dat is een jaarlijks gebruik, omwille van de begrotingsdebatten die tot in de late uurtjes doorgaan. Maar met de treinstaking is dat privilege heel wat andere pendelaars een doorn in het oog.
Lees verder

Nederlandse dichter Jules Deelder overleden
De Nederlandse dichter Jules Deelder is vandaag na een zeer kort ziekbed overleden. Dat heeft zijn uitgever De Bezige Bij namens de familie bevestigd. De 'Rotterdamse nachtburgemeester' werd 75 jaar.
Lees verder

Brusselse minister wil opnieuw naar rechter stappen voor geluidshinder Brussels Airport
Brussels minister van Milieu Alain Maron (Ecolo) wil opnieuw naar de rechtbank trekken om de druk te verhogen op de federale overheid rond de geluidsoverlast door overvliegende vliegtuigen van Brussels Airport. Dat schrijft Le Soir.
Lees verder

AirBnb haalt opgelucht adem: Europees Hof van Justitie oordeelt dat app geen vastgoedontwikkelaar is
Airbnb valt niet onder vastgoedwetgeving maar levert een informatiedienst door online te bemiddelen tussen huurders en verhuurders van woningen en kamers. Dat heeft het Europees Hof van Justitie zonet beslist in een Franse zaak. De activiteiten van het Amerikaanse bedrijf vallen daarom onder de vrijheid van dienstverlening.
Lees verder

Nu al drie schietpartijen vlak bij woning Bart De Wever: 'Het begrip 'wakker schieten' heeft een nieuwe betekenis gekregen'
Op de Herentalsebaan en in de Van Steenlandstraat in het Antwerpse district Deurne is er vannacht rond 4.45 uur geschoten op twee appartementsgebouwen. Zowat een halfuur later werd ook een flatgebouw in de Dascottelei onder vuur genomen. Eén van de gebouwen bevindt zich vlak over de woning van burgemeester Bart De Wever. "Het begrip 'wakker schieten' heeft een nieuwe betekenis gekregen", reageert hij.
Lees verder

Oud-vicepresident Catalonië geniet wel degelijk parlementaire immuniteit, zegt EU-Hof
De voormalige Catalaanse vicepresident Oriol Junqueras heeft parlementaire immuniteit als verkozen Europarlementslid. Dat zegt het Europees Hof van Justitie. Junqueras is veroordeeld voor zijn rol in het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum van 2017 en zit in de cel, maar raakte in mei verkozen als Europees Parlementslid.
Lees verder

Brecht Decaestecker nieuwe hoofdredacteur Het Laatste Nieuws
Brecht Decaestecker (40) wordt vanaf begin volgend jaar de nieuwe hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws. Dat meldt mediagroep DPG Media. Decaestecker volgt Frank Depoorter op, die het bedrijf in onderling overleg verliet.
Lees verder

Magnette en De Wever hadden gisteren discrete ontmoeting
PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben elkaar woensdagvoormiddag ontmoet. Dat gebeurde buiten het kader van de federale regeringsonderhandelingen van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat werd door N-VA bevestigd aan Het Laatste Nieuws
Lees verder

Jules Deelder (1944-2019): dichter-performer van het nachtelijk neonlicht
Strak in het pak, eeuwige vlinderzonnebril, zwarte flamenco-enkellaarsjes, messcherp profiel. En dichtregels die werden uitgespuwd als venijnige kersenpitten. Wie Jules Deelder één keer aan het werk had gezien, vergat hem nooit meer.
Lees verder

'Hide the Pain Harold': hoe een onbekende Hongaar van 74 een hit werd op het internet
De 74-jarige Hongaar András Arató glimlacht zo groen op de foto's die hij voor een commerciële beeldbank liet nemen, dat grappenmakers er geslaagde en minder geslaagde mopjes rond verzinnen en de man 'Hide the Pain Harold' hebben gedoopt. De ingenieur op rust kon er eerst niet mee lachen, maar verdient er nu een aardige stuiver mee: 'Een leuke aanvulling op mijn pensioen.'
Lees verder

Hoe een onbekende Hongaar van 74 een hit werd op het internet: 'Een leuke aanvulling op mijn pensioen'
De 74-jarige Hongaar András Arató glimlacht zo groen op de foto's die hij voor een commerciële beeldbank liet nemen, dat grappenmakers er geslaagde en minder geslaagde mopjes rond verzinnen en de man 'Hide the Pain Harold' hebben gedoopt. De ingenieur op rust kon er eerst niet mee lachen, maar verdient er nu een aardige stuiver mee: 'Een leuke aanvulling op mijn pensioen.'
Lees verder

Queen opent Brits parlement na verkiezingsoverwinning Johnson
De Britse koningin Elizabeth heeft een nieuwe sessie van het Britse parlement geopend, na de verkiezingsoverwinning van premier Boris Johnson bij de vervroegde verkiezingen van vorige week.
Lees verder

Formatie in definitieve plooi? Regenboogcoalitie of nieuwe verkiezingen: lees hier onze politieke nieuwsbrief
Paars-geel is over en uit. Wat al maanden in de lucht hing, is deze week ook uitgesproken: N-VA en PS zullen niet samen tot een federale regering toetreden. Veel opties blijven er nu niet meer over.
Lees verder

Na nieuw drugsgeweld: Antwerpse procureur pleit voor afzonderlijk veiligheidsplan voor haven
Antwerps procureur Franky De Keyzer wil samen met zijn Oost-Vlaamse collega Johan Sabbe een veiligheidsplan uitwerken voor het hele Antwerpse (en Waasland-) havengebied. Dat heeft De Keyzer vandaag aan De Standaard verklaard naar aanleiding van de drie schietincidenten in Deurne. Er zijn aanwijzingen dat die incidenten net als tientallen eerdere soortgelijke feiten gelinkt zijn aan de drugsproblematiek in en rond Antwerpen.
Lees verder

Na schietpartijen in Deurne: Antwerpse procureur wil afzonderlijk veiligheidsplan voor haven om drugsproblematiek tegen te gaan
Antwerps procureur Franky De Keyzer wil samen met zijn Oost-Vlaamse collega Johan Sabbe een veiligheidsplan uitwerken voor het hele Antwerpse (en Waasland-) havengebied. Dat heeft De Keyzer vandaag aan De Standaard verklaard naar aanleiding van de drie schietincidenten in Deurne. Er zijn aanwijzingen dat die incidenten net als tientallen eerdere soortgelijke feiten gelinkt zijn aan de drugsproblematiek in en rond Antwerpen.
Lees verder

Stalins prestigesteden sterven stille dood
Rusland kent 321 steden die gebouwd zijn rondom één fabriek. Ze vormden het fundament onder Jozef Stalins grootse Sovjet-droom. Maar de steden kwijnen weg. En dat komt door de buitenlandse sancties, fulmineren ze in aluminiumstad Nadvoitsy.
Lees verder

N-VA-voorstel gezinshereniging: Francken niet verbaasd over kritiek Raad van State en gaat door
Kamerlid Theo Francken is niet verbaasd over de kritiek van de Raad van State over de inkomensgrens in het N-VA-wetsvoorstel over gezinshereniging. Hij wijst er ook op dat de Raad van State geen problemen heeft met de andere luiken van het voorstel. 'We gaan voort met het voorstel dat op 22 januari in commissie geagendeerd staat. We gaan proberen een compromis te zoeken', zei hij in een reactie aan Belga. Het was de N-VA zelf die in de commissie om het advies van de Raad had gevraagd, aldus Francken.
Lees verder

Dutroux-kompaan Michel Lelièvre in elkaar geslagen in Anderlecht
Michel Lelièvre (48), de voormalige kompaan van Marc Dutroux, is gisterenmiddag tussen 12 uur en 13 uur fysiek aangevallen in Anderlecht. Het parket van Brussel bevestigde dat ze een onderzoek is gestart naar het toebrengen van slagen en verwondingen. De aanvallers zouden zich toegang verschaft hebben tot de plaats waar Lelièvre verblijft.
Lees verder

Wordt Kris Peeters het nieuwe baasje van Samson?
Fernand Van Damme zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Samsons nieuwe compagnon.
Lees verder

▶︎ Schietpartij hoofdkwartier Russische geheime dienst: zeker 1 dode
Bij een schietpartij in het hoofdkantoor van de Russische Veiligheidsdienst FSB in Moskou is zeker 1 dode gevallen. Dat melden lokale media, sommige kanalen hebben het over 3 doden. Een van hen zou een politieagent zijn. De FSB zegt tegen persbureau Interfax dat een persoon het vuur opende met een kalasjnikov in het gebouw en dat er gewonden zijn gevallen.
Lees verder

Schoten nabij hoofdkwartier Russische geheime dienst: zeker één dode
Een onbekende heeft volgens Russische media met een kalasjnikov geschoten op mensen in de buurt van het hoofdkwartier van de Russische geheime dienst FSB, in hoofdstad Moskou. Daarbij is zeker één dode gevallen, melden verschillende media.
Lees verder

Belgische werkgevers zien donderwolken boven 2020
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft bij zijn sectorleden de economische temperatuur gemeten. De patiënt België krijgt daarbij een eerder negatief medisch attest. Het nieuwe decennium start onder een ongunstig economisch gesternte.
Lees verder

Het voorjaar van Eén en Canvas: de tv als vitrinekast voor sterke (buitenlandse) fictie
Veranderende kijkgewoontes, toenemende internationale concurrentie en forse besparingen. Aan uitdagingen geen gebrek bij Eén en Canvas. Met meer aandacht voor onlinemogelijkheden, fictie van eigen bodem en slimme herhalingen probeert netmanager Olivier Goris zijn zenders door woelige televisietijden te loodsen.
Lees verder

Brits parlement maakt zich op voor eerste brexitstemming sinds verkiezingen
Het Britse parlement maakt zich op voor de eerste brexitstemming sinds de vervroegde verkiezingen van vorige week. De Withdrawal Agreement Bill of WAB — de brexitwet die het akkoord van premier Boris Johnson met de Europese Unie in nationale wetgeving moet omzetten — geraakt morgenmiddag voor de verandering wellicht zonder kleerscheuren door het Lagerhuis.
Lees verder

Debat over cultuurbesparingen doet spanningen opborrelen: 'Zitten jullie nog samen in één meerderheid?'
De Vlaamse besparingen in cultuur blijven de gemoederen verhitten en blijven ook voor spanningen zorgen tussen meerderheidspartijen N-VA, Open Vld en CD&V. Dat is donderdag gebleken tijdens het begrotingsdebat in het Vlaams Parlement. Daar toonde CD&V zich opvallend scherp voor minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon. 'Er is op dit moment geen meerderheid meer voor de cultuurbesparingen in dit halfrond', reageerde Groen-fractieleider Björn Rzoska.
Lees verder

Boris Johnson en getrouwen richten pijlen op de BBC, de 'Biased Broadcasting Corporation'
Na de verkiezingszege van de Conservatieven voelt de BBC nattigheid. Er zullen grote veranderingen aankomen, deels gedreven door rancune. Te beginnen bij het kijk- en luistergeld.
Lees verder

Pensioenonderhandelingen in Frankrijk leveren niets op: nieuwe acties op komst
De onderhandelingen tussen vakbonden en regering in Frankrijk over de pensioenhervorming hebben vandaag niets opgeleverd. Al meer dan twee weken zijn er in Frankrijk acties tegen die hervorming, en de vakbonden gaan door met de stakingen en betogingen. Dat meldt Philippe Martinez, topman van de vakbond CGT, na afloop van de vergadering.
Lees verder

Wetsvoorstel Vlaams Belang over taalwetgeving in leger sneuvelt in Kamer
De Kamer heeft vandaag een wetsvoorstel van Vlaams Belang weggestemd dat de minister van Defensie verplicht elk jaar een verslag in te dienen over de naleving van de taalwetgeving in het leger. In de commissie had het opmerkelijk genoeg wel nog groen licht gekregen.
Lees verder

Informateurs Coens en Bouchez krijgen allicht extra tijd
Voor MR is het duidelijk dat een regering met PS en N-VA niet mogelijk is. Maar is die piste voldoende verkend voor de Vlaamse partijen? De opdracht van informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) wordt vandaag meer dan waarschijnlijk verlengd.
Lees verder

Vijf gevangenen ontsnapt uit gevangenis Turnhout: politie pakt drie mannen op
In de gevangenis in Turnhout zijn donderdagavond rond 19.50 uur vijf gevangenen ontsnapt. Dat bevestigt korpschef Roger Leys van de lokale politie in Turnhout. Tussen de ontsnapte gevangenen zitten enkele zware jongens. De politie vraagt burgers om mee uit te kijken naar de ontsnapte gevangenen. 'Maar onderneem niet zelf actie als je de gevangenen opmerkt.' Intussen heeft de politie drie mannen opgepakt aan het rangeerstation in Turnhout. Of het om drie van de vijf gevangenen gaat, is nog niet bevestigd.
Lees verder

Grote klopjacht op vijf ontsnapte gevangenen in Turnhout
In de gevangenis in Turnhout zijn donderdagavond rond 19.50 uur vijf gevangenen ontsnapt. Dat bevestigt korpschef Roger Leys van de lokale politie in Turnhout. Tussen de ontsnapte gevangenen zitten enkele zware jongens.
Lees verder

Advocate van Dutroux-handlanger Michel Lelièvre: 'Mensen moeten niet zelf voor rechter spelen'
Michel Lelièvre (48), de handlanger van Marc Dutroux, is noodgedwongen verhuisd nadat hij woensdagmiddag vlak voor de deur van zijn schuiladres in Anderlecht in elkaar werd geslagen. 's Nachts was ook al zijn kamer vernield. 'Hij laat zich hierdoor niet ontmoedigen', zegt zijn advocate Benjamine Bovy.
Lees verder

Rwandaproces in Brussel: Fabien Neretse schuldig aan genocide en moord
Een assisenjury in Brussel heeft de Rwandees Fabien Neretse schuldig bevonden aan genocide en oorlogsmisdaden in Rwanda, waaronder de moord op de Belgische Claire Beckers. De jury acht Neretse schuldig over de hele lijn, behalve twee moorden.
Lees verder

Lees hier eerste interview met slimste mens ter wereld: 'Volgend jaar zijn de mensen mij alweer vergeten'
Lieven Scheire neemt de fakkel over van Peter Van de Veire als slimste mens ter wereld. Thomas Huyghe en Astrid Stockman moesten het donderdagavond afleggen tegen de komiek en tv-maker. 'Als je aan elkaar gewaagd bent is zo'n finalespel kop of munt', zegt de winnaar van het 17de seizoen.
Lees verder

Drie schietpartijen als 'laatste waarschuwing' voor gestolen cocaïne: over de vergiskogels in Antwerpen
Het was voorspeld en het gebeurde dinsdagnacht: opnieuw drie schietpartijen in Deurne, en bij zeker één ervan staat het vast dat het foute adres werd beschoten. Het werkelijke doelwit is een 30-jarige zaakvoerder van een taxibedrijfje die betrokken wordt geacht bij de diefstal van 1,5 ton cocaïne in de Antwerpse haven.
Lees verder

Vlaams Parlement keurt begroting 2020 goed, ook parlementsleden leveren in... maar nog niet meteen.
Het Vlaams Parlement heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de begroting voor 2020 goedgekeurd. Dat gebeurde meerderheid (N-VA, CD&V, Open Vld) tegen oppositie (Vlaams Belang, Groen, sp.a, PVDA).
Lees verder

Vijf jaar na de lancering gaat de Klimaatzaak de eindfase in: 'Rechters kunnen klimaatbeleid afdwingen'
Na vijf jaar juridische haarklieverij komt de grootste rechtszaak in ons land alsnog op kruissnelheid. 'Wij hebben ons gedwarsboomd gevoeld door de overheid. Door hun onwil brengen politici de bevolking steeds meer in gevaar', zeggen Francesca Vanthielen en Sarah Tak van de Klimaatzaak.
Lees verder

Aanslagen Parijs: Belgen leggen laatste puzzelstukken van Frans onderzoek bij mekaar
Dat al het onheil uit België kwam. Dat ze terroristen daar laten begaan en dat de Belgische veiligheidsdiensten een lachertje zijn. Zo weerklonk de Franse kritiek na het bloedbad van 13 november 2015 in Parijs. Maar nu het onderzoek naar die terreur is afgerond, blijkt wel dat de laatste puzzelstukken door Belgische speurders zijn samengelegd.
Lees verder

Elio Di Rupo (PS): 'Er was een putsch tegen mij. Formidabel als zoiets mislukt'
Hij overleefde twee decennia aan het hoofd van de PS, maar dit jaar startte Elio Di Rupo (PS) aan een nieuw hoofdstuk als Waals minister-president. 'Als er één partij compromissen kan sluiten, dan is het de PS.'
Lees verder

60.000 Vlamingen raken maar niet aan het werk
Terwijl in Vlaanderen de werkloosheid sterk daalt, blijft de groep langdurig werklozen nagenoeg even groot. Die groep schommelt al jaren rond 60.000 en is de laatste vijf jaar met amper 3 procent afgenomen.
Lees verder

Drie van vijf ontsnapte gevangenen in Turnhout opgepakt, nog twee op vrije voeten
In de gevangenis in Turnhout zijn donderdagavond rond 19.50 uur vijf gevangenen ontsnapt. Dat bevestigt korpschef Roger Leys van de lokale politie in Turnhout. Tussen de ontsnapte gevangenen zitten enkele zware jongens. Het vijftal slaagde erin om tijdens de avondwandeling over een muur te klimmen en met een klaarstaande vluchtauto te ontkomen. Om middernacht waren nog twee van hen voortvluchtig - onder wie wellicht de broer van 'ontsnappingskoning' Ashraf Sekkaki.
Lees verder

Democraat die tegen impeachment was loopt over naar Republikeinen
Een Democratisch Congreslid uit New Jersey dat woensdag tegen de afzettingsprocedure van Donald Trump stemde, loopt over naar de Republikeinen. Dat heeft hij donderdag vanuit het Witte Huis en in aanwezigheid van de Amerikaanse president bevestigd. De 66-jarige Jeff Van Drew werd in 2018 in het Congres verkozen in een district dat tot dan al sinds 1995 door een Republikein werd vertegenwoordigd.
Lees verder

Informateurs brengen om 11 uur verslag uit bij de koning
Informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez trekken vrijdag om 11 uur naar het Paleis om er bij koning Filip verslag uit te brengen van hun missie. Het is onduidelijk hoe de werkzaamheden de komende dagen zullen verlopen. Vermoedelijk wordt hun opdracht verlengd.
Lees verder

België wil kankerverwekkende stoffen weren die in anti-aanbaklaag zitten
Moet uw koekenpan binnenkort de vuilnisbak in? Een Nederlands voorstel, gesteund door België, wil een einde maken aan het gebruik van pfas-chemicaliën in de Europese Unie. Die zorgen ervoor dat uw vlees niet aanbrandt, maar zijn slecht voor de vruchtbaarheid en mogelijk kankerverwekkend. 'Omdat ze fungeren als kunstmatige hormonen, wordt bijna alles erdoor beïnvloed.'
Lees verder

ABN AMRO snoeit Belgische jobs weg
De Nederlandse bank ABN AMRO wil de komende drie jaar een op de vijf jobs schrappen bij haar Belgische privatebankingpoot. Daardoor kunnen bijna 70 banen verdwijnen. De reorganisatie is een gevolg van de recente overname van de Belgische privatebankingtak van het Franse Société Générale. Daardoor moeten jobs worden 'ontdubbeld', schrijft De Tijd vrijdag.
Lees verder