Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 december 2019

Gemeente Mol: Papieren gft-zakjes vervangen bio-afbreekbare zakjes voor gft-inzameling

Papieren gft-zakjes vervangen bio-afbreekbare zakjes voor gft-inzameling

Vanaf 2 december biedt het gemeentebestuur papieren zakjes aan voor het inzamelen van je gft-afval. Deze zakken van 10 liter vervangen de huidige bio-afbreekbare zakken. Je betaalt 6 euro per pakket van 80 stuks. Ze zijn verkrijgbaar in de containerparken en aan de informatie- en onthaalbalies in 't Getouw (Molenhoekstraat 2) en de welzijnssite Ten Hove (Jakob Smitslaan 28). De papieren gft-zak houdt zowel je keukenemmertje als je gft-container proper! De bio-afbreekbare zakken die je nog hebt, mag je blijven gebruiken.

Lees verder

4.694 vrijwilligers ontvangen bedankje op internationale dag van de vrijwilliger

Donderdag 5 december is de Internationale dag van de Vrijwilliger. Een dag die Molse verenigingen, vrijwilligersorganisaties en het gemeentebestuur aangrijpen om hun vrijwilligers massaal te bedanken. Ze kunnen dit doen met bedankkaartjes die Vrijwilligerscentrale Mol speciaal voor deze gelegenheid liet drukken. Maar liefst 26 interne diensten en 92 externe organisaties bestelden samen 4.694 kaartjes. Dit bewijst hoeveel de inzet van vrijwilligers betekent voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en het gemeentebestuur!

Lees verder

Vuurwerk en wensballonnen verboden. 'Ik knal zonder vuurwerk' gaat nationaal!

De campagne 'Ik knal zonder vuurwerk', door het gemeentebestuur voor het eerst gelanceerd in 2015, gaat nationaal! Steeds meer instanties bundelen de krachten en sporen de bevolking aan om zélf geen vuurwerk af te steken. Sinds vorig eindejaar is de Vlaamse wetgeving ook veranderd: het is nu overal verboden om vuurwerk of voetzoekers af te steken en om wensballonnen op te laten. Naast het wettelijk verbod geeft de brandweer je nog extra goede redenen om als particulier geen vuurwerk af te steken!

Lees verder

Bedank alle vrijwilligers. Hang een affiche voor je raam!

Vind jij ook dat de talrijke vrijwilligers Mol mooi maken? Hang dan de 'Bedankt vrijwilliger'-affiche voor je raam in de week van 5 december. Je haalt de affiche gratis af aan de informatie- en onthaalbalie van Ten Hove (Jakob Smitslaan 28) of 't Getouw (Molenhoekstraat 2). Wij laten de 'vrijwilligersvlag' wapperen als welgemeende merci.  Bedankt vrijwilligers, voor jullie onmisbare inzet!

Lees verder