Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 december 2019

Gemeente Balen: Langer wachten op uittreksel strafregister model 2

Langer wachten op uittreksel strafregister model 2
Lees verder

Bekijk alle Balense Warmste Week-activiteiten van komende week (13 - 22 dec)
Volgende week start De Warmste Week. Heel wat Balense verenigingen en scholen zetten zich ook dit jaar weer in voor het goede doel. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten die dit weekend en komende week (13-22 dec) in Balen plaatsvinden in het kader van De Warmste Week.
Lees verder

Cursus paleografie op donderdag 19 december
Lees verder

6 goede redenen om géén vuurwerk af te steken dit eindejaar
Vuurwerk is niet alleen verboden, het is ook levensgevaarlijk, ongezond, het zorgt voor dierenleed, een verhoogd risico op brand én een extra belasting voor de hulpdiensten. Redenen genoeg om zelf geen vuurwerk af te steken, vinden de Vlaamse hulpverleningszones. Steun de actie en post jouw foto!
Lees verder

Tip van de Bib: 'Met liefde gemaakt'
Heb je nog een kast vol kleren die je niet meer draagt, maar waar je ook geen afstand van kan nemen? In dit boek vind je 35 patronen om van je oude kledij nieuwe kleren te maken voor je (klein)kinderen. Zo maak je hen ongetwijfeld heel gelukkig, en houdt je de herinnering aan je kleren levend!
Lees verder

Stem vóór 12 februari (9u) voor Cultuurprijs van het publiek
Op woensdag 19 februari reikt de Cultuurraad de Cultuurprijs 2019 uit. Naast de Cultuurprijs van de jury is er ook een Publieksprijs. Hierover kan iedereen meebeslissen. Je kan tot 12 februari (9u) je stem uitbrengen via het e-loket of via de formulieren die je kan afhalen in de Infopunten.
Lees verder

Gebruik allemaal dezelfde afbeelding in mail tijdens eindejaar
Om ook tijdens de feestdagen professioneel over te komen, gebruiken we allemaal dezelfde afbeelding als afsluiter van onze mail. Je kan deze vinden bij 'downloads'. Je vindt er ook een handleiding hoe je deze afbeelding in je outlook-handtekening zet.
Lees verder

Afvalkalender week 51
• vrijdag 20 december: GFT en PAPIER & KARTON
Lees verder

Activiteitenkrant 'Gebuurtenissen' jan-feb in je brievenbus
Lees verder

Hoe bereik je de loginpagina wifi 'Balen Gast'
Als je via de wifi 'Balen Gast' op internet wil, moet je eerst de voorwaarden goedkeuren. Deze pagina opent blijkbaar niet altijd automatisch. Als dit niet lukt, verbind je met 'Balen Gast' en surf naar http://198.18.34.1 en de voorwaardenpagina opent zich. Ga akkoord en je bent verbonden.
Lees verder

1.000 boeken in De Bijenkorf
De leerlingen van het tweede leerjaar van De Bijenkorf zijn echte boekenwurmen. De kinderen van juf Martine lazen dit schooljaar in totaal al 1.000 (!) boeken. Het 'uitgelezen' moment om deze mooie klasfoto te maken!
Lees verder

Geowandeling voor Lotuz (22 dec)
Lees verder

Supporter mee op het Blacklight volleybaltornooi t.v.v. De Warmste Week
Lees verder

Sluitingsdagen gemeente- en ocmw-diensten eindejaarsperiode
Hier vind je een overzicht van de sluitingsdagen van de gemeente - en ocmwdiensten tijdens de eindejaarsperiode. Het gemeentebestuur wenst iedereen alvast prettige feestdagen!
Lees verder

Gezocht: jobstudenten voor gemeente, Keiheuvel, Ter Vest en Kikoen
Wil jij in de zomermaanden een vakantiejob uitoefenen bij de gemeente Balen (klus-/groen-/poetsdienst, balie, animator), Keiheuvel (redder, allrounder/poetser, ticketverkoop, kinderboerderij), WZC Ter Vest (verpleging en verzorging) of Kikoen (Kinderclub)? Stel je dan uiterlijk 31 januari kandidaat!
Lees verder

Wat gaan gemeente en ocmw met je centen doen in 2020?
Op de laatste gemeenteraad van het jaar werd het budget voor 2020 goedgekeurd. Dit budget geeft de plannen voor het komende jaar weer. Op welke inkomsten voor 2020 rekent het bestuur en welke uitgaven wil het daarmee doen?
Lees verder