Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 november 2019

KU Leuven: Kindercardioloog Marc Gewillig: "Je weet nooit wat het noodlot ook voor u in petto heeft"

Kindercardioloog Marc Gewillig: "Je weet nooit wat het noodlot ook voor u in petto heeft"
"Er is een Chinese spreuk", vertelt professor Gewillig, "die zegt dat als je iemand pijn wil doen, je niet de persoon zelf, maar zijn kind moet raken. Dan tref je dubbel. Als kinderarts ben ik die spreuk nooit vergeten. Als ik een fout maak, kan ik ze misschien proberen vergeten en de deur achter mij dichttrekken, maar mijn patiƫntje en de ouders dragen elke dag de gevolgen."
Lees verder

Harttransplantatie-specialist Johan Van Cleemput: "Het zijn vaak jonge mensen die we opnieuw een kwaliteitsvol leven kunnen geven"
Gemiddeld om de twee weken geven professor Van Cleemput en zijn team een nieuw hart aan iemand die met zijn oude niet meer verder kan. "We kunnen natuurlijk niet altijd mirakels verrichten", zegt hij, "maar met een harttransplantatie kun je meestal een langetermijnoplossing bieden voor mensen die extreem ziek zijn. Dat is wat me aantrok in dit vak."
Lees verder

Cardioloog Werner Budts: "We willen zoveel mogelijk terugdoen voor onze patiƫnten"
"Hartproblemen lijken voor veel mensen misschien een ver-van-mijn-bedshow. Ze denken dat je gewoon een pacemaker steekt en klaar", zucht professor Budts.
Lees verder

Overzicht fondsenwervingsactiviteiten oktober 2019
Lees verder

CME Puzzel mockup
Lees verder