Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 november 2019

Herenthout: Fakkeltocht met Wapenstilstand

Herenthout
Fakkeltocht met Wapenstilstand
Op 11 november 2019 herdenken we Wapenstilstand. Om 18.00 uur is er de traditionele viering in de kerk. Om 18.45 uur verzamelen we aan de gemeentelijke feestzaal voor de impressionante fakkelwandeling naar het oorlogsmonument. We maken er tijd voor enkele intimistische en muzikale bezinningsmomenten, en onze eigen Last Post. Afsluiten doen we met een warm drankje in de feestzaal.
Lees verder

Speel mee met het dictee!
Op vrijdag 6 december 2019 om 20.00 uur organiseren de vijf bibliotheken van Neteland Het Groot Dictee Heruitgevonden, oftewel De Schrijfwijzen. Onze taalminnende inwoners zijn welkom in de cafetaria van Thomas More, Lepelstraat 2 in Vorselaar. Het Groot Dictee Heruitgevonden is een origineel taalspel voor iedereen die graag speelt met letters. Je hoeft dus zeker geen spellingcrack te zijn om mee te doen!
Lees verder

OVAM lanceert 'De Grote Grondvraag'
Hoe gezond is jouw grond? Die vraag wil de OVAM helpen beantwoorden. De Grote Grondvraag geeft alle grondeigenaars in Vlaanderen de kans om te controleren of hun grond mogelijk vervuild is en eventueel gesaneerd moet worden. Zo'n 85.000 gronden in Vlaanderen hebben een verhoogd risico op vervuiling. De helft van die risicogronden is nog nooit onderzocht. Met De Grote Grondvraag wil de OVAM de komende jaren alle risicogronden in kaart brengen, onderzoeken én waar nodig saneren.
Lees verder

Verkeer verboden tijdens Fakkeltocht op 11 november
De Cultuurraad organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur op maandag 11 november 2019 een bezinningsmoment aan het Vredesplein. Daarom is van 19.00 uur tot 20.00 uur alle verkeer van voertuigen verboden in de Nijlense Steenweg (gedeelte tussen de Botermarkt en de Astridlaan), in de Gelderstraat en in de Van Reynegomlaan.
Lees verder