Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 november 2019

Gemeente Balen: Reveil: ingetogen samenzijn op begraafplaats Centrum (AFGELAST)

Reveil: ingetogen samenzijn op begraafplaats Centrum (AFGELAST)
UPDATE woensdag 30 oktober 14u: REVEIL GAAT NIET DOOR Er is zonet beslist Reveil niet te laten doorgaan wegens de slecht weersvoorspellingen.
Lees verder

Reveil op 1 november AFGELAST
Spijtig genoeg hebben we moeten beslissen om Reveil deze vrijdag af te gelasten. De weergoden zijn ons niet goed gezind, waardoor het vrijdagavond wel eens heel hard kan gaan regenen. Uit voorzorg is daarom beslist om de activiteit op de begraafplaats van het Centrum niet te laten doorgaan.
Lees verder

Laatste week om in te schrijven voor de Seniorenweek
Van 18 tot 22 november heeft de Seniorenweek weer leuke activiteiten voor de 55-plusser in petto... Je hebt nog tot 8 november om je in te schrijven. Snel zijn is dus de boodschap!
Lees verder

Activiteiten januari - februari doorgeven vóór 15 november
Lees verder

Peuterspeelpunt met voorleesmoment op 8 november
Lees verder

Tip van de Bib: 'Verhalen voor het sterven gaan'
Dit weekend is het weer Allerheiligen, het moment dat we even stilstaan bij iedereen die ons dierbaar was. In de mooie bundel 'Verhalen voor het sterven gaan' geven 47 diverse mensen hun visie over sterven in een korte tekst.
Lees verder

Afvalkalender week 45
• maandag 4 november: PMD en RESTAFVAL • vrijdag 8 november: GFT
Lees verder

Politiecontroles: o.a. 3 nov (St-Hubertuslaan) en 6 nov (Roggestraat)
Lees verder

After Network party Unizo
Unizo Balen organiseert op 16 november vanaf 19u een After Network Party voor ondernemers in PC Rosselaar. Met optreden van Garry Gielen. Tickets kosten 60,5 euro (niet-leden: 72,60 euro). Inschrijven voor 10 november via unizobalenolmen@gmail.com.
Lees verder

Herdenkingsplechtigheden 11 november
Op maandag 11 november is er in de Sint-Andrieskerk een herdenkingsmis (10u) n.a.v. Wapenstilstand, met daarna een stoet naar en plechtigheid bij het 'Monument der Gesneuvelden' (A. Dierckxstraat, 11u). Ook in Olmen en Wezel is er een herdenkingsmis (10u) en plechtigheid op de begraafplaatsen.
Lees verder

Wandel mee in de herfst op 11 november
Lees verder

Nieuwe inschrijving in Balense scholen? Eerst aanmelden!
Alle nieuwe leerlingen die zich voor het schooljaar 2020-2021 willen inschrijven in gelijk welke Balense kleuter- of lagere school, moeten zich in maart eerst aanmelden. Deze aanmelding kan via een speciale website. Meer informatie volgt na de kerstvakantie.
Lees verder

18de editie van kinderfestival Bengelpop op amper 12 uur (!) uitverkocht
Lees verder

Scholennieuws: Je klasbibkaart, het verlengstuk van je klasbib en zo veel meer
Als je les geeft in een Balense lagere school, dan heb je, als het goed is, een klasbibkaart gekregen. Hiermee kan je kosteloos boeken en materialen lenen bij de Bib. Let wel: niet voor persoonlijk gebruik!. Hoe beheer je deze klasbibkaart en wat kan je ermee? Klik op lees meer.
Lees verder

Scholennieuws: Project 'Proefkampioen'
'De Proefkampioen' is een educatief project voor kinderen van 3 tot 8 jaar om de smaakontwikkeling te ontwikkelen. Spelenderwijs maken ze kennis met de 4 basissmaken. In VC De Kruierie kan je deze educatieve box ontlenen. Geef vóór 30 november via het e-loket door wanneer je deze wil ontlenen.
Lees verder

Scholennieuws: Speel eens een 'wereldspel'
Wil je in je klas of op je school de kinderen kennis laten maken met spelletjes van over de hele wereld? Dan kan je volgende in VC De Kruierie 2 speldozen gratis komen ontlenen (zie foto). Elke speldoos bevat 10 binnenspelen en 10 buitenspelen van verschillende landen over de hele wereld.
Lees verder

Scholennieuws: Met Bieblo in de Bib weet elk kind wat gelezen
Bieblo, aanwezig in de Bib van Balen, helpt kinderen tussen 6 en 11 jaar op een intuïtieve manier boeken vinden naar hun goesting. Door links of rechts te swipen, krijgen ze boekentips die aanwezig zijn in de Bib en die geschikt zijn voor hun leeftijd en aansluiten bij hun interesses.
Lees verder

Scholennieuws: Maak van je smartphone/tablet een daisy-lezer met de anderslezen-app
De 'anders lezen app' is intussen verlost van zijn kinderziektes. Met deze app kan je jouw tablet/smartphone omtoveren tot een daisy-lezer om kinderen met een leesbeperking te helpen lezen. Maak er zeker gebruik van!
Lees verder

Scholennieuws: Planning Bib@school
De tijd vliegt: alweer bijna tijd voor een tweede bibbezoek en voor de eerste leerjaren het allereerste bibbezoek! Bekijk de planning op google-drive via de link hieronder.
Lees verder

Scholennnieuws: Maak kennis met de mediacoach. Hoe kan zij jou helpen?
In de Bib is er nu ook een mediacoach (voorlopig 'in opleiding'). Zij helpt om 'mediawijs' om te springen met sociale media, internet,... Als eerste is ze op zoek naar jullie problemen/vragen over media. Waar struggle jij mee? Post jij zomaar alles op Facebook? ... Reageren kan via e-loket.
Lees verder

Scholennieuws: Nomineer jouw boekenjuf/meester
Wie besmet jou met zijn of haar passie voor (voor)lezen? Wie vult de boekenhoeken op school met een rijk en recent aanbod? En wie wakkert in jouw team het leesvuur aan? Kortom, welke juf of meester heeft op jouw school het grootste hart voor boeken?
Lees verder

Scholennieuws: AVI-boekjes bij de Fundels
Het abonnement van de Fundels werd uitgebreid met AVI-boekjes. Dus nu kan je niet enkel strips (samen) lezen maar ook boekjes op niveau van het kind.
Lees verder

Expo: de vredesstoet van Olmen wegens succes verlengd
Op zondag 10 november kan je tussen 13u en 15u de tentoonstelling van de Olmense Heemkring over de stoet die bij het einde van de Tweede Wereldoorlog in Olmen uittrok, nogmaals bezoeken in de Pastorij van Olmen.
Lees verder

Scholennieuws: Welkom op de nieuwe site van de Bib
Lees verder

Scholennieuws: Maak je leerlingen warm voor het Vertelfestival
Tijdens de Voorleesweek kunnen kinderen tot 16j en hun (groot)ouders op zaterdag 16 en zondag 17 november naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn (Gestelseweg 15). Ze kunnen online inschrijven of aan balie VC De Kruierie. Voor zondagnamiddag is inschrijven niet nodig.
Lees verder

18de editie van Bengelpop op amper 12 uur (!) uitverkocht
Lees verder

Sluiting gemeentediensten en OCMW op 11 november
Lees verder

Maak afspraak voor gratis (ver)bouwadvies van Kamp C (volzet)
Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan kan je op woensdag 6 november terecht in het gemeentehuis voor gratis duurzaam en energiezuinig bouwadvies van een architect van Kamp C. Maak vóór 1 november een afspraak bij de milieudienst (bij voorkeur telefonisch op 014/74 40 90, of via milieudienst@balen.be).
Lees verder

Scholennieuws: Gratis tijdelijke login voor 'anders lezen-app'
Onze Bib helpt je aan een gratis tijdelijke login voor de 'anders lezen app'. Met deze app kan je jouw tablet/smartphone omtoveren tot een daisy-lezer om kinderen met een leesbeperking te helpen lezen.
Lees verder