Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 oktober 2019

VS geven Turkije groen licht om Syrië binnen te vallen

VS geven Turkije groen licht om Syrië binnen te vallen

De Amerikaanse troepen die zich in Syrië bevinden, zullen zich terugtrekken uit de omgeving van de grens met Turkije. Dat meldt het Witte Huis.

Lees verder

Bankensector: 'Wie nu huis koopt, rekent best niet meer op woonbonus'

Wie nog dit jaar een woning wenst te kopen en nog aan het papierwerk bij notaris en bank moet beginnen, moet volgens Febelfin niet meer rekenen op de Vlaamse woonbonus.

Lees verder

Koers Ter Beke keldert na winstwaarschuwing

Ter Beke schat dat de mogelijke lysteria-besmetting de vleeswarengroep dit jaar ruim 4 miljoen euro kernwinst kan kosten. Het aandeel verliest bij opening ruim 22 procent.

Lees verder

Museum heropent met collectie nazispullen

Het Holocaustmuseum van Buenos Aires, dat voor renovatie gesloten is, heropent in december met een opvallende toevoeging aan zijn vaste collectie.

Lees verder

Waarom het federaal optimisme van Open VLD niet vrijblijvend is
Open VLD-kopstuk Alexander De Croo acht een paars-gele regering tegen december mogelijk. Strategisch optimisme om N-VA onder druk te zetten en de zwartepiet al in stelling te brengen.
Lees verder

Gigantisch tulpenboeket van Jeff Koons onthuld in Parijs

In Parijs is vrijdag een nieuw werk onthuld van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons. Het twaalf meter hoge sculptuur toont een reusachtige hand die elf kleurige tulpen vasthoudt, een bloem die in veel cultuur liefde symboliseert. Het kunstwerk is een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen op 13 november 2015, onder andere in concertzaal Bataclan, waarbij 130 mensen om het leven kwamen. Koons heeft het ontwerp geschonken, de bouwkosten komen van private schenkers. De copyright-opbrengsten van het werk zijn bestemd voor de families van de slachtoffers. Koons hoopte dat het werk tegenover de Eiffeltoren zou worden geïnstalleerd, maar omdat men vreesde dat die het uitzicht zou verstoren, werd een meer discrete plek uitgekozen bij museum Petit Palais, nabij de Champs-Elysées.

Lees verder

Rechtbank van Luik doet dinsdag uitspraak in zaak van ex-renners Vinokourov en Kolobnev

De correctionele rechtbank van Luik doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de ex-renners Alexandr Vinokourov en Alexandr Kolobnev, beiden beschuldigd van private corruptie bij het afspreken over de overwinning van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik in 2010, die op naam kwam van Vinokourov. Het openbaar ministerie vorderde zes maanden gevangenisstraf, de advocaten vroegen de vrijspraak.

Lees verder

Ophef in China nadat manager van NBA-team "ongepaste opmerkingen" maakt: komt contract van 1,5 miljard in gevaar?

In China is ophef ontstaan over een tweet van de algemeen manager van NBA-team Houston Rockets, een Amerikaanse basketploeg die populair is in het land. De manager, Daryl Morey, had in een intussen verwijderde tweet zijn steun uitgesproken voor de protestbeweging in Hongkong. Chinese sponsors zeggen in een reactie hun banden met de Rockets te zullen verbreken. Ook dreigen wedstrijden van de ploeg in China niet meer te worden uitgezonden. De Amerikaanse basketassociatie NBA zelf zegt zondag de uitspraak van Morey te betreuren.

Lees verder

Prins George door het dolle heen na overwinning Aston Villa
In de Premier League heeft Aston Villa dit weekend met 1-5 gewonnen op het veld van Norwich. Voor de gelegenheid gingen de Britse prins William en zijn vrouw Kate met hun kinderen naar de wedstrijd kijken. Maar het was vooral de zesjarige prins George, derde in lijn voor de troon en supporter van Aston Villa, die duidelijk de tijd van zijn leven had.
Lees verder

Anderlecht moet zich verantwoorden voor de rol van Vincent Kompany: welke straf kan paars-wit krijgen?

De licentiecommissie komt morgen samen om zich te buigen over de rol die Vincent Kompany bij Anderlecht speelt.

Lees verder

Nobelprijs Geneeskunde voor onderzoek naar zuurstofwaarneming door cellen

De Nobelprijs Geneeskunde gaat dit jaar naar William G. Kaelin, Peter J. Ratcliffe en Gregg Semenza. Dat heeft het Nobelprijscomité bekendgemaakt.

Lees verder

Vrouw die defilé van Chanel crashte: 'Modewereld neemt zichzelf te serieus'
Het opmerkelijkste tafereel tijdens de voorbije modeweek in Parijs? Een vrouw die tijdens de modeshow van Chanel uit het publiek stormde en zich tussen de modellen voegde, tot grote hilariteit van het publiek. De Franse comédienne heeft in The New York Times nu ook uitgelegd waarom ze dat deed.
Lees verder

David Goffin stijgt een plaats op de wereldranglijst, Elise Mertens komt weer top 20 binnen op WTA-ranking

De Serviër Novak Djokovic blijft op de maandag verschenen ATP-ranking aan kop. David Goffin boekt een plaats winst tot de veertiende plek. De Australische Ashleigh Barty behoudt haar eerste plek op de WTA-ranking. Elise Mertens stijgt vier plaatsen tot nummer negentien.

Lees verder

Hert springt kapsalon binnen en neemt stijltang mee
Een kapsalon in het Amerikaanse Long Island, New York, kreeg afgelopen weekend wel heel speciaal bezoek. Een rendier vloog door het raam naar binnen, richtte een ravage aan en liep vervolgens door de voordeur weer naar buiten.
Lees verder

"Lewis Hamilton enkel met de beste F1-bolide wereldkampioen"
Volgens Jacques Villeneuve is Lewis Hamilton enkel wereldkampioen geworden omdat hij de beste auto had. Als het enigszins een troost kan betekenen voor Hamilton: als we Villeneuve mogen geloven bevindt hij zich alleszins niet in slecht gezelschap.
Lees verder

Tientallen klimaatactivisten Extinction Rebellion opgepakt in Amsterdam

De Nederlandse politie heeft maandag ruim vijftig klimaatactivisten opgepakt op de Stadhouderskade in Amsterdam. De demonstranten weigerden te vertrekken vanaf de plek voor het Rijksmuseum, waar ze van de gemeente geen actie mochten voeren.

Lees verder

Belg ontdekt nieuwe vogelsoort: 'Dit is geen toevalstreffer'

De Belg Philippe Verbelen, bossenexpert bij Greenpeace België en gepassioneerd ornitholoog, heeft een nieuwe vogelsoort ontdekt in Indonesië. Verbelen is niet aan z'n proefstuk toe: het is al zijn vierde wetenschappelijke publicatie waarin een nieuwe vogelsoort voor de wetenschap wordt beschreven.

Lees verder

Begrotingstabelen nu toch vrijgegeven
Minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) heeft nu toch de tabellen vrijgegeven met het budgettaire pad dat de Vlaamse regering wil volgen. De Vlaamse regering neemt 2,2 miljard aan besparingsmaatregelen tegen 2024. De belangrijkste zijn bekend (DS, 5 oktober), met besparingen op de kinderbijslag, op welzijn, op het doelgroepenbeleid en op het functioneren van de Vlaamse overheid>. In 2020 zal er nog altijd een tekort van 437 miljoen zijn. Vanaf 2021 is er een evenwicht, tegen 2024 is er een overschot van 75 miljoen euro.
Lees verder

Mona Lisa hangt weer op haar vaste plek

Het schilderij Mona Lisa hangt sinds maandag opnieuw op de gebruikelijke plaats in het Louvre in Parijs. De kamer waar de mysterieus glimlachende jongedame prijkt is gerenoveerd, opgefrist en opnieuw ingericht om de onafgebroken bezoekersstroom beter te ontvangen.

Lees verder

Vlaamse regering bespaart op erfenis aan goede doelen

De nieuwe Vlaamse regering hoopt 75 miljoen euro te besparen door zogenoemde duolegaten niet meer toe te staan vanaf 2021.

Lees verder

Dertiende keer, goede keer voor VS en China?

Deze week start op hoog niveau een nieuwe onderhandelingsronde tussen de VS en China. De dertiende gespreksronde al, waarbij Peking zich dieper lijkt in te graven. Zijn dit stilaan de gesprekken van de laatste kans?

Lees verder

Negen doden en twintigtal vermisten bij bootramp Lampedusa

In de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa is zondagnacht een boot met vluchtelingen gekapseisd. De Italiaanse kustwacht heeft intussen negen lichamen geborgen. Er werden 22 mensen gered. Nog zo'n twintigtal opvarenden wordt vermist.

Lees verder

Cercle Brugge zet trainer Mercadal op straat na dramatische start én nederlaag op Zulte Waregem

De Fransman Fabien Mercadal is niet langer trainer van Cercle Brugge. Met drie punten uit tien wedstrijden staat Cercle momenteel op de laatste plaats, afgelopen zaterdag gingen de Bruggelingen nog zwaar onderuit op het veld van Zulte Waregem: 6-0

Lees verder

Nederlands driesterrenrestaurant sluit dit jaar nog de deuren

Het Nederlandse driesterrenrestaurant De Leest is bezig aan zijn laatste services. Nog dit jaar zal het restaurant de deuren sluiten.

Lees verder

Athene brengt honderden vluchtelingen naar vasteland

Om de overvolle vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee te ontlasten, heeft de regering in Athene maandag circa 500 migranten naar het vasteland laten overbrengen. Honderden anderen zullen de komende dagen naar de haven van Piraeus gebracht worden.

Lees verder

Italiaanse politie ontdekt enorme wietplantage achter deurtje in douche
Op het Italiaanse eiland Sardinië, in Cagliari, heeft de politie een verrassende ontdekking gedaan in een badkamer. In de douche bevond zich een klein deurtje waarachter een enorme wietplantage verscholen zat.
Lees verder

Vogelcursussen zitten eivol: 'Alles wat met vogels te maken heeft, is razend populair'

We hebben meer oog voor de natuur en trekken beter voorbereid het bos in. Dat zegt Natuurpunt op basis van de inschrijvingen voor zijn activiteiten: veel cursussen van de natuurvereniging zitten namelijk bomvol.

Lees verder

Griek Anastasios Papapetrou moet België-San Marino in goede banen leiden

De Griek Anastasios Papapetrou is door de Europese Voetbalbond UEFA aangeduid om de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels van donderdag (20u45 in Brussel) tegen San Marino in goede banen te leiden, zo maakte de UEFA vandaag bekend.

Lees verder

Regering-Jambon verhoogt de belastingen

De regering-Jambon rekent op jaarbasis op 125 miljoen euro extra belastinginkomsten tegen het einde van de bestuursperiode. Burgers, bedrijven en ngo's betalen de rekening.

Lees verder

Nederlandse coalitie is meerderheid kwijt

In Nederland is de regerende coalitie haar meerderheid kwijt. Wybren van Haga werd onlangs uit VVD-fractie van Tweede Kamer gezet en gaat zelfstandig verder.

Lees verder

Tocht met zeilboot van Anuna De Wever kent eerste probleem: boot meert aan in Brest door defect

De zeilboot waarmee Anuna De Wever en een dertigtal andere jonge klimaatactivisten onderweg zijn naar Zuid-Amerika is wegens problemen aangemeerd in de haven van de Franse stad Brest. Dat meldt de moeder van De Wever op Facebook.

Lees verder

Rechtse lobbygroep kaapt speech Ocasio-Cortez: 'We moeten baby's opeten'
Tijdens een toespraak van Alexandria Ocasio-Cortez is er vorige week donderdag opschudding ontstaan. Plots stond een vrouw recht die voorstelde om 'baby's op te eten' omdat er te veel mensen zijn.
Lees verder

Titel beste bar ter wereld verhuist van Londen naar New York

De beste bar ter wereld vind je niet langer in Londen, maar wel in New York. Dante, een bar in Greenwich Village, staat bovenaan de lijst The World's 50 Best Bars.

Lees verder

'Start Tour de France heeft Brussels gewest 4,5 miljoen gekost'

Ook al waren de hotels niet volzet, toch blikt het Brussels gewest tevreden terug op de 'Grand Départ' van de Ronde van Frankrijk op 6 en 7 juli. '84 procent van de Brusselaars geeft aan nog méér grote evenementen in Brussel te willen', aldus minister Sven Gatz (Open VLD).

Lees verder

Belgische mannen grijpen naast ticket voor Olympische Spelen op WK turnen

De Belgische turnmannen hebben zich op het WK in het Duitse Stuttgart niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. De Belgen staan na hun kwalificaties van de teamcompetitie op een voorlopige veertiende plaats. Alleen de top twaalf krijgt een ticket voor de Spelen.

Lees verder

Lading slachtafval verspert A12 in Wilrijk richting Brussel

Door ladingverlies van een vrachtwagen zijn twee rijstroken op de A12 in Wilrijk, ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan, in de richting van Brussel versperd. Er staat twee kilometer stilstaand verkeer. Dat is vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Diependaele: 'Gaan mensen uiteindelijk meer teruggeven dan waar we nu om vragen'

De Vlaamse regering gaf maandagmiddag tekst en uitleg bij de begrotingscijfers voor de komende jaren. Het beeld dat de belastingen de hoogte ingaan, klopt volgens de regering-Jambon niet. 'We gaan uiteindelijk meer teruggeven aan de mensen, dan waar we nu om vragen.'

Lees verder

Ramkraak op horlogewinkel in hartje Antwerpen
Onbekenden hebben zondagnacht een ramkraak gepleegd op horlogewinkel TenSen in de Schuttershofstraat. Ze moesten zonder buit vluchten omdat de politie snel ter plaatse was.
Lees verder

Ketnet zendt eerste seizoen van 'W817' nooit uit wegens 'te expliciet'
'W817' was in de vroege jaren 2000 een populaire jeugdreeks op Ketnet. Vandaag wordt heel anders gekeken naar de reeks. Ketnet zendt het eerste seizoen – in tegenstelling tot de latere jaargangen – niet meer uit. 'Het was gewoon te expliciet', zegt de maker aan de website Vice.
Lees verder

Trump verliest opnieuw slag in juridische strijd over belastingaangifte

Een federale rechter in New York heeft geoordeeld dat Donald Trump zijn boekhouders niet mag tegenhouden om zijn belastingaangiftes en andere financiële documenten door te spelen in het kader van een onderzoek naar zwijggeld betaald tijdens de presidentscampagne.

Lees verder

Informateurs: 'Nu moeten N-VA en PS in gesprek gaan'
De federale formatie schakelt een versnelling hoger. De informatieopdracht van Johan Vande Lanotte en Didier Reynders zit er na 130 dagen op, maar het is nog niet duidelijk wie de opvolgers zullen zijn. 'Op dit moment moeten vooral de N-VA en PS in gesprek gaan', vinden de informateurs.
Lees verder

Remco Evenepoel trekt streep onder seizoen met winst in Oostrozebeke: "Ben toe aan verdiende rust na schitterend jaar"

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) heeft vanmiddag de 75ste editie van het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke gewonnen. Het 19-jarige toptalent haalde het na 100 kilometer of 25 ronden in een sprint met drie van Julien Vermote en Mauri Vansevenant. Stijn Steels eigende zich de vierde plaats toe, Florian Vermeersch finishte als vijfde voor Victor Campenaerts.

Lees verder

Thibaut Courtois, Leander Dendoncker en Romelu Lukaku ontbreken op eerste training Rode Duivels

24 Rode Duivels zijn maandagnamiddag in het nationaal oefencentrum in Tubeke op het indoortrainingsveld verschenen voor de eerste training in de aanloop naar de twee komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag 10 oktober in Brussel, 20u45) en Kazachstan (zondag 13 oktober in Nur-Sultan, 15u00).

Lees verder

Dit zijn de 'Eerste Kok van België' en 'Eerste Maître d'Hôtel'

De winnaars van de wedstrijd 'Eerste Kok van België 2020' en 'Eerste Maître d'hôtel van België 2020' zijn bekend. Nicolas Tournay werd beste kok en Maxime Verstuyft werd beste maître.

Lees verder

Zo snel gaat de Vlaamse overheid investeren en besparen
Met de vrijgave van de begrotingstabellen wordt meteen ook duidelijk waar de Vlaamse overheid aan welk tempo wil besparen en investeren.
Lees verder

Gentse voyeur riskeert 30 maanden cel

De jeugdtrainer uit Gent die in maart 2018 opgepakt werd omdat hij vrouwen filmde in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en beelden op een voyeuristisch forum plaatste, riskeert 30 maand cel met uitstel onder voorwaarden.

Lees verder

Supertyfoon bedreigt F1-race in Japan
De kans bestaat dat de GP van Japan komend weekend letterlijk in het water valt. Het raceweekend op het circuit van Suzuka wordt immers bedreigd door een zogenaamde supertyfoon.
Lees verder

Trump: 'Zal Turkse economie vernietigen als ze te ver gaan in Syrië'

De Turkse president Recep Erdogan wil eerstdaags Syrië binnenvallen nu de Amerikaanse troepen zich hebben teruggetrokken uit het Koerdische gebied. De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt dat hij 'economisch zal toeslaan' als Erdogan volgens hem 'te ver gaat'.

Lees verder

Chauvinisme maakt niet altijd gelukkig

Voetbalsupporters gokken veel liever op winst van hun eigen nationale ploeg, dan te gokken op verlies. Maar ze worden daar niet gelukkiger van. Integendeel zelfs.

Lees verder

Dedryck Boyata mag hopen op speelminuten bij Rode Duivels: "Ik ga niets eisen"

Door vervelende blessures aan de knie en het dijbeen miste Dedryck Boyata respectievelijk het competitieslot bij Celtic en het seizoensbegin bij zijn nieuwe werkgever Hertha. Nu die kwetsuren tot de verleden tijd behoren, is de 28-jarige Brusselaar ook opnieuw opgeroepen voor de Rode Duivels, voor het tweeluik tegen San Marino en Kazachstan.

Lees verder

Aston Villa veroordeelt racistisch lied over ex-Club Brugge-middenvelder Marvelous Nakamba

Aston Villa is "vol afkeer en ontsteld" over een filmpje dat circuleert waarop supporters van de Premier League-club een racistisch lied zingen met daarin verwijzingen naar spelers Marvelous Nakamba en John McGinn.

Lees verder

Twee jaar cel met uitstel voor ex-gynaecologe na dood van patiënte

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een 60-jarige ex-gynaecologe maandag veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor de dood van een patiënte. De vrouw werd schuldig bevonden aan schuldig verzuim, valsheid in geschrifte en onwettige uitoefening van de geneeskunde.

Lees verder

Tottenham-doelman Hugo Lloris komt dit jaar niet meer in actie na ongelukkige val

Hugo Lloris zal in 2019 niet meer in doel staan voor Tottenham. Dat maakte de Premier League-club maandag bekend. De Fransman liep zaterdagnamiddag in het duel tegen Brighton een ontwrichte linkerelleboog op. Een operatie is echter niet nodig, aldus de Spurs.

Lees verder

Onderzoek geopend naar Greta Thunberg-pop aan brug in Rome

Het parket in Rome heeft een onderzoek geopend naar een bedreiging aan het adres van klimaatactiviste Greta Thunberg (16). Onbekenden hebben een pop naar haar beeltenis opgehangen aan de Via Isacco Newton brug in Rome.

Lees verder

Voetbalbond buigt zich over licentie KV Mechelen na klacht van Beerschot

De Licentiecommissie van de voetbalbond behandelt dinsdag de klacht van Beerschot tegen de licentie van KV Mechelen. De kans dat Malinwa de competitie moet staken in het huidige seizoen lijkt uiterst klein. Maar volgend jaar loopt het wel een risico. Om problemen te vermijden, past KV Mechelen vermoedelijk zijn eigendomsstructuur aan.

Lees verder

19-jarige Nederlandse renner Edo Maas zwaargewond na val in beloftenwedstrijd

De Nederlandse renner Edo Maas (19) is zondag zwaargewond geraakt bij Piccolo Lombardia, een wedstrijd voor beloften in Italië. Volgens zijn familie, die Maas inmiddels bijstaat, is hij buiten levensgevaar. Maas botste bij de afdaling van de Madonna del Ghisallo tegen een auto die op het parcours was beland. Hij werd naar een ziekenhuis in Milaan gebracht.

Lees verder

Britse royals vragen aandacht voor mentale gezondheid

De Britse prinsen William en Harry, en hun echtgenotes Catherine en Meghan bundelen hun krachten voor een campagnevideo omtrent geestelijke gezondheid.

Lees verder

Belpop over Joost Zweegers: 'Geboren met een gasbrander aan zijn gat'
Als er ooit een monument wordt opgericht voor de geschiedschrijving van de Belgische popmuziek, dan mag het hoofd van Jan Delvaux worden uitgehouwen in een rots in Dinant. Maar ook de Canvas-reeks Belpop verdient hulde.
Lees verder

Toekomst basketbalclub Okapi Aalstar onzeker door problemen met overdracht stamnummer

De toekomst van Okapi Aalstar hangt blijkbaar aan een zijden draadje. De overdracht van het stamnummer van de club van de oude vzw naar de nieuwe CVBA Tragel Invest zou onreglementair gebeurd zijn. Basketbal Vlaanderen schrapte alvast alle wedstrijden van Okapi Aalstar, uitgezonderd die van de eersteklasser die vallen onder de bevoegdheid van de Pro Basketball League. De Oost-Vlaamse basketbalclub heeft dus een probleem.

Lees verder

Missie: mijnenveld. Waarom de eerste minister van Samenleven een heftige opdracht wacht
Een minister van Samenleven, dat hadden we nog niet gehad. De nieuwe Vlaamse regering heeft er wel één. Of toch een minister die zichzelf graag zo noemt. En diens missie is niet min.
Lees verder

trump
Donald Trump minimaliseert zijn plotse aankondiging om Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken. Tegelijk wijst hij op de soevereiniteit van Turkije en haar beslissingen..
Lees verder

Europa begroot 281,2 miljard meer dan het uitgeeft
In 2018 was er een verschil van 281,2 miljard euro tussen de vastleggingen - de kosten voor aangegane engagementen - en de effectieve betalingen. Een nieuw record.
Lees verder

VS betrekken mensenrechten in handelsoorlog met China
De Amerikaanse regering legt sancties op aan 28 Chinese instanties en bedrijven. Die zijn volgens de VS betrokken bij mensenrechtenschendingen en misbruik van Oeigoeren en andere islamitische minderheden in de regio Xinjiang.
Lees verder

Mucovereniging pleit voor toegang tot medicatie via portfoliodeal
Producenten van medicijnen en patiëntenvertegenwoordigers moeten zo snel mogelijk tot een portfoliodeal komen. Dat zegt de Mucovereniging. Zo'n deal maakt de toegang tot levensverlengende geneesmiddelen voor mucopatiënten mogelijk.
Lees verder

Vakbonden en werkgevers willen minimumloon 3.5 procent laten stijgen

De vakbonden en de werkgeversorganisaties willen de minimumlonen in ons land met 3,5 procent laten stijgen. Dat meldt De Tijd dinsdag.

Lees verder

Antwerps drugsteam loopt leeg

Na het Kali-team dreigt nu ook het Drugsondersteuningsteam (DOT), het paradepaardje van de Antwerpse politie in de strijd tegen dealers, ten onder te gaan aan interne conflicten. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Lees verder

Opklaringen (maar ook regen) op komst

Het wordt dinsdag al snel droger in het westen en het centrum, terwijl het over het oosten blijft regenen.

Lees verder

Nieuwe tragedie in de koers: Italiaanse belofte overlijdt aan verwondingen na zware val

De 22-jarige Italiaanse belofte Giovanni Iannelli is overleden aan zijn verwondingen nadat hij zwaar ten val kwam in de Trofeo Bassa Valle Scrivia in Molino dei Torti. In de sprint voor de overwinning op het Circuit van Molinese raakte hij aan 60 km/u een pilaar met zijn hoofd, waardoor zijn helm verbrijzeld werd.

Lees verder