Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 oktober 2019

Herenthout: Flashback tijdens Nacht van het Kempens Erfgoed

Herenthout
Flashback tijdens Nacht van het Kempens Erfgoed
Op de Nacht van het Kempens Erfgoed op vrijdag 18 oktober 2019 krijg je om 20 uur in de Sint-Gummaruskerk een selectie voorgeschoteld van de meest memorabele beelden die de Herenthoutse filmclub tijdens haar bestaan geschoten heeft. De filmclub documenteerde het (verenigings)leven van Herenthout telkens in jaaroverzichten van 90 minuten.
Lees verder

Deponeer je ongebruikte luiers in 'De Luierbox'
Huis van het Kind Middenkempen is in 7 gemeenten gestart met 'De Luierbox'. Luiers zijn een zware kost in het budget van alle jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers dikwijls een onoverkomelijke last. We willen kwetsbare gezinnen ondersteunen door ongebruikte overschotten van luiers in te zamelen en te verdelen.
Lees verder

Stappen en happen met de Proevertjeswandelingen
Ter gelegenheid van de Week van de Smaak kan je op zondag 17 november 2019 gaan 'stappen en happen'! Je kan kiezen uit een korte (6km) en een langere wandeltocht (12km). Op telkens 6 verschillende plaatsen langsheen het traject word je door lokale handelaars verwend met een hapje of een proevertje. Vanaf dit jaar is er ook een vegetarische optie.
Lees verder

Tijdelijk lichte hinder door werken op openbaar domein
Nog tot en met donderdag 31 oktober 2019 zal nv Van den Berg in opdracht van Eurofiber nutswerken uitvoeren in Zelle, Bergense Steenweg, Moerbroek en Atealaan. De werken worden enkel overdag uitgevoerd en bij een duidelijke zichtbaarheid tot op een afstand van 200 meter. Dit kan tijdelijk lichte hinder voor het verkeer veroorzaken.
Lees verder