Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 oktober 2019

Herenthout: Correcte huurprijs? Check de huurschatter!

Herenthout
Correcte huurprijs? Check de huurschatter!
Als je een woning gaat (ver)huren, sta je natuurlijk stil bij de huurprijs die je gaat vragen. Het bepalen van een correcte huurprijs is zeker niet eenvoudig. Je kunt een indicatie van een correcte huurprijs  krijgen door op immo-sites op zoek te gaan naar gelijkaardige panden die in de buurt te huur zijn. Maar dit is niet alleen een tijdrovende bezigheid, het blijft ook vaak nattevingerwerk.
Lees verder

Hoe kies je een voordelig energiecontract?
Op  de website van provincie Antwerpen vind je informatie over de energieprijs en hoe je zelf energieprijzen (elektriciteit en/of aardgas) kan vergelijken. We raden je daarvoor de Vtest van de VREG aan. De VREG geeft maandelijks een compleet en onafhankelijk vergelijkend overzicht van ALLE verschillende leveranciers.
Lees verder

Infosessie | Woningkwaliteit in het Vlaams Huurdecreet
Op 1 januari 2019 is het Vlaams Huurdecreet in werking getreden. Voor huurders en verhuurders kan deze gewijzigde wetgeving belangrijke gevolgen hebben. Wil je de belangrijkste krachtlijnen van het decreet ontdekken of heb je een prangende vraag over je huurcontract, kom dan zeker naar deze gratis infosessie.
Lees verder

Test je verkeerskennis en win!
Rijd jij nog met steunwieltjes of glijd je geruisloos door het verkeer? Nemen je vrienden liever de bus of stappen ze blindelings bij je in de wagen? Naar jaarlijkse gewoonte is het tijd om je verkeerskennis nog eens op te frissen met De Grote Verkeersquiz. Meedoen is simpel: surf naar www.degroteverkeersquiz.be en beantwoord 15 meerkeuzevragen over verkeer en mobiliteit.
Lees verder