Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 oktober 2019

Gemeente Mol: Kunstenares en curator Veerle Stevens licht tipje van de sluier van ‘Oog in oog’

Kunstenares en curator Veerle Stevens licht tipje van de sluier van 'Oog in oog'

Het Jakob Smitsmuseum daagt veertien kunstenaars uit om bekend werk van Jakob Smits en de Molse School onder de loep te nemen en te herwerken in hun eigen stijl en kunstdiscipline. Het project krijgt de naam 'Oog in oog' en mondt ongetwijfeld uit in een verrassende tentoonstelling waarbij het nieuwe werk van hedendaagse kunstenaars oog in oog komt te staan met de klassiekers van Smits. Van 9 november tot 12 januari 2020 bewonder je het resultaat in het Jakob Smitsmuseum, Sluis 155a. Kunstenares en curator Veerle Stevens lichtte alvast een tipje van de sluier.

Lees verder

Geen Peuterspeelpunt tijdens herfstvakantie op 30 oktober en 1 november

Tijdens de herfstvakantie is er uitzonderlijk geen Peuterspeelpunt op woensdag 30 oktober en vrijdag 1 november. Normaal vindt Peuterspeelpunt tijdens het schooljaar plaats in kinderclub 't Krekeltje, Molderdijk 27. Tijdens de schoolvakantie en op snipperdagen verhuizen we naar kinderclub Bieke, Toemaathoek 1. En dit telkens op woensdag- en vrijdagvoormiddag tussen 8.30 en 12 uur.

Lees verder

Tijdelijke verkeersmaatregelen Achterbos op 1 november voor kerkhofbezoekers

Om de drukte rond Allerheiligen op vrijdag 1 november op Achterbos in goede banen te leiden, geldt tussen 9 en 17 uur een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. Op Achterbos wordt in het gedeelte tussen de Brandkuilstraat (ovonde) en de Sint-Apollonialaan, éénrichtingsverkeer ingevoerd vanaf de Sint-Apollonialaan richting Brandkuilstraat (ovonde). In dit gedeelte worden de fietspaden aan beide zijden verplicht gebruikt als parkeerstrook. Gevolg is dat fietsers op de rijbaan moeten rijden. Het verkeer komende van de Turnhoutsebaan wordt vanaf de ovonde omgeleid langs Bruggeske en Sint-Apollonialaan.

 

 

 

Lees verder

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen start werking in Mol

Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen start deze maand met een werking in onze gemeente. Dit zorgt ervoor dat mensen die beroep doen op psychologische hulp voortaan ook dicht bij huis geholpen kunnen worden. De werking richt zich op kinderen en volwassenen uit de regio. Ze kunnen er terecht na doorverwijzing door een arts, de sociale dienst, het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB),… De opstart van deze werking gebeurde in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur.

Lees verder