Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 oktober 2019

Gemeente Mol: Kinderen brainstormen over toekomst plein Rijtenhof tijdens inspraakmoment

Kinderen brainstormen over toekomst plein Rijtenhof tijdens inspraakmoment

Op woensdag 9 oktober verzamelden elf kinderen tussen 4 en 14 jaar voor het inspraakmoment rond de toekomst van het plein Rijtenhof in Millegem. Zij vertelden honderduit over de dingen die ze nu doen op het Rijtenhof en wat ze er nog meer willen doen. Composities voor de herinrichting van het plein werden gevormd en de fantasie vloeide rijkelijk. Benieuwd naar hun toekomstdromen voor het plein? Of heb je zelf ook ideeën? Bezorg ze ons voor 1 november via het online platform www.gemeentemol.be/rijtenhof.

Lees verder

'Otters & Flamingo's' in Statiestraat volgende laureaat van 'Probeer een Winkel'

'Otters & Flamingo's is de zevende laureaat in het Centrum die mag rekenen op de ondersteuning van 'Probeer een Winkel'. Nathalie Wouters uit Olmen opende in de Kloosterstraat 9 een hippe zaak in tweedehands kinderkleding. Nathalie krijgt voor een periode van één jaar maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast voorzien we in samenwerking met Unizo een opleidingstraject op maat. Het gemeentebestuur wenst haar heel veel succes!

Lees verder

Extra uren straatverlichting verhoogt veiligheidsgevoel stationsbuurt

Om het veiligheidsgevoel 's avonds en 's nachts in onze stationsbuurt te verhogen, past het gemeentebestuur de werking van de straatverlichting in deze omgeving aan. Zowel op het Statieplein, de Corbiestraat (tussen Statieplein en Boomgaardstraat) en in de Hangarstraat (ter hoogte van de parking), blijven alle straatlampen voortaan van zonsondergang tot zonsopgang branden. Vroeger doofden we twee derde van de verlichting na 22 uur.

 

Lees verder

Verkeer over één rijstrook voor betonherstellingen op Zuiderring richting Lommel

Vanaf maandag 14 oktober (7 uur) tot en met vrijdag 18 oktober (17 uur) wordt op drie plaatsen op de Zuiderring (N71), komende van Mol richting Lommel, een aantal betonvakken hersteld. Hiervoor moet het verkeer ter hoogte van de werf op één rijstrook en geldt er lokaal een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

 

 

Lees verder