Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 16 oktober 2019

Gemeente Mol: Gemeentebestuur boos over onnodig afsluiten spooroverweg Rozenberg

Gemeentebestuur boos over onnodig afsluiten spooroverweg Rozenberg

De afgesloten spooroverweg Rozenberg – Ginderbuiten gaat pas woensdagochtend 16 oktober om 6 uur terug open voor alle verkeer. Dat heeft het gemeentebestuur na lang aandringen vernomen van spoorbeheerder Infrabel. Normaal gezien moest de overweg maandagochtend 14 oktober (6 uur) al opnieuw opengesteld worden na het vervangen van de overrijdbare rubbermatten tussen de sporen.

Lees verder

Systematische identiteitscontroles in de stationsomgeving

Burgemeester Wim Caeyers vaardigde een verordening uit die de politie toelaat om systematische identiteitscontroles uit te voeren in de stationsbuurt. De maatregel geldt in een straal van 3 kilometer rond het station. De maatregel werd begin oktober via burgemeesterbesluit ingevoerd op vraag van de politie naar aanleiding van recente incidenten in de buurt. Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 21 oktober wordt het besluit ter bekrachtiging aan de raadsleden voorgelegd. Via de systematische controles kan de politie herhaaldelijke overlastplegers sneller identificeren. Op basis van deze identificaties heeft de burgemeester de mogelijkheid om gericht een tijdelijk plaatsverbod op te leggen.

 

Lees verder

Start werken aanleg overstromingsgebied langs Scheppelijke Nete vanaf 21 oktober

Vanaf 21 oktober start de dienst Integraal Waterbeleid van de provincie Antwerpen met de werken voor de aanleg van een overstromingsgebied langs de Scheppelijke Nete in Gompel. Het gebied ligt tussen de Zuiderring (N 71), Toemaathoek, Gompeldijk en de spoorlijn. De werken zullen ongeveer zes maanden duren. Een nieuw fiets- en wandelpad tussen de Gompeldijk en de Zuiderring laat recreanten meegenieten van dit mooie stukje natuur.

Lees verder

Sportraad zoekt 'sportlaureaten 2019'. Dien je kandidaat in voor 1 december!

Elk jaar huldigt de sportraad de beste sportlui van het afgelopen jaar. Voor de sportlaureaten van 2019 zoeken we dé sportfiguur van Mol, de beste G-sporter, meest beloftevolle jongere, sportclub, jeugdsportclub, jeugdtrain(st)er, kampioenen en kandidaten voor de sportverdienste. Dien voor 1 december 2019 jouw kandida(a)t(en) in via www.gemeentemol.be > E-loket > sportlaureaten 2019 of op het secretariaat van de sportraad.

Lees verder