Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 oktober 2019

Gemeente Mol: Advies vanuit BE-alert verstuurd naar inwoners Rauw

Advies vanuit BE-alert verstuurd naar inwoners Rauw

Vanuit BE-alert werd een boodschap verstuurd naar de inwoners van Rauw met het advies dat ze binnen moeten blijven, ramen en deuren gesloten moeten houden en ventilatiesystemen moeten uitschakelen. Intussen werden ook alle omliggende recreatiedomeinen en scholen werden verwittigd. Bewoners die niet thuis zijn, moeten voorlopig geen bijzondere acties ondernemen. Deze maatregelen komen er na ladingverlies van een ADR-vrachtwagen, geladen met toxische stoffen. Omwonenden ondervinden mogelijk geurhinder. Het gaat om preventieve maatregelen, een gespecialiseerde firma voert verder metingen uit.

Lees verder

Bewoners Rauw krijgen advies om ramen, deuren, ventilatiesystemen te sluiten

Door het ongeval met de ADR-vrachtwagen op de Zuiderring (N71) kwam een toxische wolk vrij. Inwoners van Mol Rauw krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten, ventilatiesystemen af te sluiten en binnen te blijven. Op dit moment zijn experts van een gespecialiseerde firma onderweg om in te schatten hoe groot de vrijgekomen wolk is. De school in Rauw kreeg het advies om de kinderen binnen te houden.

Lees verder

Rampenplan afgekondigd door ongeval op N71 ter hoogte van Postelsesteenweg

Burgemeester Wim Caeyers kondigt het gemeentelijk rampenplan af op advies van de brandweer. Er gebeurde een zwaar verkeersongeval met een vrachtwagen op de Zuiderring (N71) ter hoogte van de Postelsesteenweg. De Zuiderring is volledig afgesloten in beide rijrichtingen. Het verkeer wordt omgeleid via de Kiezelweg en Paviljoenstraat. In het ongeval is een ADR-vrachtwagen betrokken die toxische stoffen vervoert. Deze stoffen zijn licht ontvlambaar. De brandweer en politie zijn ter plaatse. Er zijn geen gewonden. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren gesloten te houden. De crisiscel komt op dit ogenblik samen en bekijkt welke maatregelen er genomen moeten worden.

Lees verder

800-tal jongeren getrakteerd op gratis ontbijt voor Dag van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 18 oktober zakte een 800-tal enthousiaste kinderen en jongeren af naar De Zwaan voor de Dag van de Jeugdbeweging. Uitgedost in hun jeugdbewegingsuniform werden ze er getrakteerd op een gratis ontbijt. Met het ontbijt bedankten de jeugddienst van Mol en Balen de vele jongeren voor hun vrijwillige inzet!

Lees verder