Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 16 oktober 2019

Gemeente Herent: Proefopstelling Ellestraat en Oude Hoevestraat

Gemeente Herent
Proefopstelling Ellestraat en Oude Hoevestraat
Voor een zo goed mogelijke verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming op de N26 (Mechelsesteenweg) kunnen enkele verkeersmaatregelen worden genomen. Als proef zijn de Ellestraat en de Oude Hoevestraat aan de kruising met de Mechelsesteenweg afgesloten van 14 tot 28 oktober 2019.
Lees verder

Veegacties 6 en 20 november 2019
De gemeentewerkers gaan opnieuw op pad om de goten te vegen, zwerfvuil op te ruimen en onkruid te wieden. Tijdens die werken vragen we de bewoners om elders te parkeren. Een bewonersbrief geeft u tijdig concrete info. Verkeerd geparkeerde wagens worden weggetakeld.
Lees verder

Stook slim
Eigen haard is goud waard. Maar als u die inbouwhaard of houtkachel verkeerd gebruikt, loopt uw gezondheid gevaar.
Lees verder

Samen voor een veilige schoolomgeving!
Recent werden vier enthousiaste vrijwilligers uit Herent opgeleid tot gemachtigde opzichter. Gemachtigde opzichters zorgen ervoor dat de schoolomgeving veiliger wordt voor kinderen. De provincie organiseert elk jaar een opleiding tot gemachtigde opzichter. Hebt u ook interesse?
Lees verder

Buurtinformatienetwerk Schoonzicht
In de wijk Schoonzicht is een buurtinformatienetwerk (BIN) opgericht. Bewoners van de wijk die zich aansluiten, worden door de politie op de hoogte gebracht via sms of e-mail bij diefstal op heterdaad of bij andere verdachte situaties die aan de politie worden gemeld via het nummer 101.
Lees verder