Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 oktober 2019

Gemeente Boom: Het grote Halloween-voorleesfeest: Griezelen in de bib!

Het grote Halloween-voorleesfeest: Griezelen in de bib!
De lieve heksen van de bib lezen op 26 en 27 oktober griezelverhalen voor, en dompelen je onder in een wereld van huiveringwekkende verhalen. Kom verkleed als spookje of griezelig monster.
Lees verder

'Week van de koers' in Boom
De week van 11 tot 17 november staat in het teken van 'de koers' bij CC De Steiger. Op 12 november hangt het cultuurcentrum het witte doek op voor de film 'Coureur' en op 16 november kan je naar de voorstelling 'Radio Koers' van Christophe Vandegoor komen luisteren.
Lees verder

Boom wordt lid van Octopusplan
Het Lokaal bestuur Boom heeft beslist om in te tekenen op het Octopusplan. Dit plan wil schoolomgevingen veiliger maken, scholen ecologischer laten werken en de gezondheid van de kinderen verbeteren.
Lees verder

Lokaal bestuur zet student aan het werk tijdens Youca Action day
Op 17 oktober 2019 is het YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. Dan engageren 15.000 jongeren zich om, op een schooldag, één dag te gaan werken. De 55 euro die ze die dag verdienen, gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.
Lees verder

Proef mee van de wereld
Naar jaarlijkse traditie kan je op 10 november opnieuw komen 'proeven van de wereld' in Boom. Ben je wel te vinden voor een lekkere wereldschotel voor het goede doel? Dan is het 11.11.11 – restaurant zeker iets voor jou.
Lees verder

Boom wint kinderarmoedeprijs van de VVSG en de Koning Boudewijnstichting
Op vrijdag 4 oktober vond een studiedag plaats in het teken van kinderarmoedebestrijding. Lokale besturen kregen de kans om projecten in het kader van lokale kinderarmoedebestrijding voor te stellen en te leren kennen.
Lees verder