Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 september 2019

Twee jaar voor het klaarstomen van de toekomstige leiders

Twee jaar voor het klaarstomen van de toekomstige leiders
Je bent jong en ambitieus. Er liggen kansen om binnen je bedrijf door te groeien. Je wilt jezelf bijscholen, maar de tijd en de middelen ontbreken hiervoor. Gelukkig heb je een werkgever die wil investeren in een langdurig opleidingstraject op maat. Dat is wat 20 'young potentials' van APK Group uit Pelt mogen meemaken. Zij worden 2 jaar lang door de Confederatie Bouw Limburg klaargestoomd voor een topjob in de bouwsector.
Lees verder

Voetbalmakelaar Christophe Henrotay opgepakt in Monaco

De Belgische voetbalmakelaar Christophe Henrotay is opgepakt in Monaco. Dat meldt RTBF. Henrotay is de makelaar van onder meer Thibaut Courtois, Youri Tielemans en Kevin Mirallas.

Lees verder

'Ik voel me op mijn allerbest in mijn zwarte loopbroek'
Virginie Morobé lanceerde in 2015 haar eigen schoenenlabel Morobé en ontwierp dit seizoen ook haar eerste schoenencollectie voor het Belgische merk Essentiel Antwerp. Dit zijn haar stijlgeheimen.
Lees verder

Dimension Data verlengt contract van zes renners maar niet dat van Julien Vermote

Dimension Data heeft de contractverlenging van zes renners bekendgemaakt. Het gaat om de Zuid-Afrikanen Ryan Gibbons, Nicolas Dlamini en Jay Thomson, de Eritreeër Amanuel Ghebreighzabhier, de Amerikaan Ben King en de Italiaan Enrico Gasparotto.

Lees verder

Nieuwe aantijgingen tegen Bo Coolsaet
Twee vrouwen hebben dit weekend bij de lokale politie klacht ingediend tegen Bo Coolsaet (80). De bekende uroloog zou hen tijdens een doktersbezoek ongepast hebben aangeraakt. 'Ook al is het lang geleden. Vandaag wil ik mijn stem laten horen', getuigt een van hen.
Lees verder

'Werklozen omscholen tot bouwvakkers voor Oosterweelwerken'

De Antwerpse schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (SP.A) wil werklozen uit Antwerpen beter begeleiden naar werk, zodat ze bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan bij de werken aan de Oosterweelverbinding.

Lees verder

Antwerp legt aanvoerder Faris Haroun langer vast

Faris Haroun (33) heeft zijn contract bij Antwerp verlengd tot 2021. Dat maakte de Great Old woensdag bekend.

Lees verder

Antonio Brown, sterspeler uit American Football, wordt beschuldigd van verkrachting

Antonio Brown, een vedette uit het in de VS razend populaire American Football, wordt door een gewezen 'fysical coach' beschuldigd van verkrachting. De 28-jarige vrouw legde klacht neer bij de politie in Florida.

Lees verder

'Nieuwbouw duwt huurprijzen 5 procent hoger'

Wie vandaag een woning wil huren in Vlaanderen, moet daar maandelijks gemiddeld 765 euro voor neertellen, ofwel 39 euro meer dan in 2018.

Lees verder

Salafistische scholen leren kinderen zich af te keren van Nederland
Een onderzoek van NRC en het tv-programma Nieuwsuur over salafistische moskeescholen lokt in Nederland een hevige discussie uit. Kinderen krijgen er onder meer te horen dat mensen met een ander geloof of levensovertuiging de doodstraf verdienen. Ook leren ze zich af te keren van de Nederlandse samenleving en de beginselen van gelijkheid en vrijheid.
Lees verder

PVDA wil debat over 1.500 euro pensioen afdwingen

Oppositiepartij PVDA hoopt tegen januari honderdduizend handtekeningen te verzamelen om een discussie in het parlement over het minimumpensioen af te dwingen.

Lees verder

Natuurfotograaf filmt intens gevecht tussen kaaiman en anaconda
Erg straffe beelden zijn het die natuurfotograaf Kevin Dooley zondag kon vastleggen. Toen de man zat te lunchen op een boot in de Braziliaanse regio Pantanal, zag hij toevallig hoe een anaconda en een kaaiman elkaar in een moeras minutenlang te lijf gingen.
Lees verder

Vergeet Charlie's Angels en geniet van 'The Triple 7' van Bart Wellens

Bart Wellens heeft het flink naar zijn zin in de buurt van de broers Roodhooft. Zo krijgt hij volgende winter de leiding van 'The Triple 7', een wielerploeg met alleen maar vrouwen: Europees kampioene Annemarie Worst, Alice Maria Arzuffi en Yara Kastelijn. Wellens glundert van oor tot oor.

Lees verder

Zelfs kinderen vragen Boris Johnson om uitleg over Brexit
De Britse premier Boris Johnson heeft de opening van heel wat nieuwe scholen aangekondigd. Voor de gelegenheid trok hij met zijn minister van Onderwijs Gavin Williamson naar een school in Londen. En ook daar kon hij niet ontsnappen aan de Brexit.
Lees verder

Opschorting Brits parlement onwettig, zegt Schotse rechtbank

De beslissing van de Britse premier Boris Johnson om het parlement vijf weken lang op te schorten, is onwettig. Dat oordeelt de Schotse Court of Session. De definitieve beslissing volgt volgende week, wanneer het Hooggerechtshof zich uitspreekt.

Lees verder

Facebook weet wanneer je menstrueert

Heel wat period trackers, apps die door vrouwen worden gebruikt om hun menstruatiecyclus bij te houden, geven informatie van hun gebruikers door aan Facebook, zo heeft de Britse organisatie Privacy International vastgesteld.

Lees verder

Thibaut Van Acker transfervrij voor een seizoen naar MVV

Thibaut Van Acker zet zijn carrière voort in de Nederlandse tweede klasse. De West-Vlaamse middenvelder gaat voor minstens een seizoen voetballen bij MVV Maastricht, dat ook een optie op een bijkomend jaar liet opnemen in het contract. Van Acker komt transfervrij over van Roeselare.

Lees verder

Fotografen en gsm's waren niet welkom op modeshow van Rihanna
Wie dinsdagavond te gast was tijdens de Savage x Fenty-modeshow van Rihanna kwam er niet zomaar in. Alle gsm's werden in een afgesloten kistje gestopt en fotografen mochten alleen beelden maken op de rode loper. En daar had de ontwerpster een goede reden voor.
Lees verder

"Rest van F1-seizoen ziet er goed uit voor Max Verstappen"
Spa-Francorchamps en Monza waren voor Max Verstappen om diverse redenen moeilijke raceweekends maar vader Jos heeft er alle vertrouwen in dat de vormcurve vanaf nu weer naar boven zal gaan.
Lees verder

Drie Australiërs opgepakt in Iran

In Iran werden drie Australische burgers, waarvan twee ook een Brits paspoort hebben, opgepakt. De Australische overheid staat de families bij.

Lees verder

Sophie Wilmès: 'Geen tijd meer in formatie voor exclusieven'

Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) is niet opgezet met het 'zwartepieten' van PS en SP.A en dringt aan op haast. Maar intussen dreigt de Vlaamse formatie vertraging op te lopen.

Lees verder

Lotto Soudal geeft jonge beloftevolle Italiaan eerste profcontract

De 21-jarige Italiaan Stefano Oldani debuteert volgend seizoen als profrenner bij Lotto Soudal. Hij ondertekende een overeenkomst voor twee jaar, zo maakte de Belgische WorldTourploeg bekend.

Lees verder

'Dominique-pikke-pikke': het afscheid van Leroy in 'De Ideale Wereld'
Reuring, ophef en ook een beetje consternatie, want nu Proximus-topvrouw Dominique Leroy naar het Nederlandse KPN zal verhuizen, wordt er gevreesd dat ze vertrouwelijke informatie zal meenemen. Bovendien loopt er ook een onderzoek naar haar recent verkochte aandelen ter waarde van zo'n 260 000 euro. 'Proximus-woordvoerder' Lander Cobbaert reageert in De Ideale Wereld.
Lees verder

Welk pensioen krijgt de langstlevende echtgenoot?
Heeft uw echtgenoot een royaal ambtenarenpensioen en u een karig zelfstandigenpensioentje? Dan komt u samen wellicht niets tekort. Maar hoe moet het verder als u alleen achterblijft?
Lees verder

Touring waarschuwt: 'Lach niet naar uw kinderen in de auto en zing niet achter het stuur'

'Niet alleen even snel de mail checken op de smartphone is levensgevaarlijk achter het stuur, maar ook al rijdend zingen en dansen op te luide muziek, de partner een kus geven, een koffie drinken of lachen naar de kinderen.' Dat zegt mobiliteitsorganisatie Touring die in een campagne oproept om aandachtiger te zijn achter het stuur.

Lees verder

Nasa maakt cover van Ariana Grande
Nasa heeft een nummer van Ariana Grande gecoverd om jongeren te informeren over de ruimte en om hun aanstaande missie naar de maan te promoten. Nasa wil tegen 2024 Amerikaanse astronauten, inclusief de eerste vrouw, op de maan landen.
Lees verder

UGent zoekt zo veel mogelijk foto's van spinnen

Wie geen angst heeft van spinnen kan de wetenschap een handje helpen. De UGent vraagt om via de app 'spinnenspotter' zo veel mogelijk foto's van spinnen op te sturen. Met die informatie willen ze onderzoeken of donkere spinnen een lichtere kleur aannemen bij hogere temperaturen in de stad.

Lees verder

Euthanasie was geen moord: wilsverklaring bij dementie blijft overeind in Nederland

Een Nederlandse verpleeghuisarts die door de tuchtrechter was berispt vanwege euthanasie bij een diepdemente patiënte, gaat voor de rechtbank helemaal vrijuit.

Lees verder

Deze hypersonische raketslee is zelfs in slow motion amper te zien
Op de Amerikaanse luchtmachtbasis Edwards, in Californië, is vorige week een hypersonische raketslee getest. De onbemande slede, aangedreven door raketten om te testen hoe apparatuur of wapens reageren op hoge snelheden, haalde er op een testbaan van 15 kilometer een snelheid van 10.620 kilometer per uur of 3 kilometer per seconde. Wat er getest wordt, is niet geweten. Maar het leverde alvast wel bovenstaande spectaculaire beelden op.
Lees verder

Ontwerpteam gekozen dat Gravensteen 21ste eeuw moet binnenloodsen

Het toekomstige uitzicht van het Gravensteen in Gent ligt in handen van het ontwerpteam Murmuur, Dhooge & Meganck en Sabine Okkerse. De tijdelijke vereniging kon de jury overtuigen na een open oproep van de Vlaamse Bouwmeester.

Lees verder

Dries Mertens tikt woordvoerder op de vingers: 'Heb niet gezegd dat Aalst een kleine club is'
Tussen de wedstrijden tegen San Marino en Schotland in was Dries Mertens zondag aanwezig op een persconferentie. Op de vraag waarom hij op 32-jarige leeftijd in de vorm van zijn leven verkeert, verwees Mertens naar zijn eerdere clubs en het feit dat hij een laatbloeier is. Toen woordvoerder Stefan Van Loock zijn antwoord in het Engels vertaalde, moest Mertens even tussenbeide komen.
Lees verder

Toevallige passanten filmen spectaculaire opnames van nieuwste Bond-film
Enkele ooggetuigen in de Italiaanse stad Matera hebben eind augustus een scène uit de James Bond-film 'No time to die' kunnen vastleggen. In de nieuwste Bond-saga begint 007 aan een missie om een ontvoerde wetenschapper te redden, waardoor hij op het spoor komt van een mysterieuze schurk gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.
Lees verder

Op weg naar de kogelvrije school

Gangen met bochten, vooruitstekende muurvleugels en een kogelwerende film op de ramen. In Michigan is een school in de maak die zich wapent tegen een mass shooting. Bij ons is het nog geen issue, klinkt het bij de Vlaamse Bouwmeester.

Lees verder

De geheime deal rond de paleismeubels van de koninklijke familie in Nederland
Tussen 1982 en 2009 kocht de overheid alle meubels uit vier koninklijke paleizen. De Nederlandse krant NRC onderzocht de geheimgehouden miljoenentransacties waarvan de Oranjes tot op de dag van vandaag profiteren.
Lees verder

Opnieuw sterfgeval in VS na gebruik van e-sigaret

De Amerikaanse autoriteiten hebben een nieuw sterfgeval gemeld dat op het gebruik van e-sigaretten terug te voeren is. Het gaat om een vijftigjarige vrouw uit Kansas, deelden de gezondheidsautoriteiten van de staat dinsdagnacht mee.

Lees verder

Wat na Trump? Terug naar af, dansen met sterren, of naar Fox

Is er leven na Trump? Ze vallen bij bosjes, de medewerkers van het Witte Huis. Maar zelfs voor wie de passage bij Trump weinig memorabel was, blijken de schijnwerpers nooit ver weg.

Lees verder

Haalt Mario Draghi zijn bazooka weer boven of niet?

Morgen krijgt ECB-baas Mario Draghi nog eenmaal de kans om de snel verslechterende Europese economie nieuw leven in te blazen. Haalt hij daarvoor grof geschut boven of niet?

Lees verder

Stoffel Vandoorne rijdt voor het Mercedes Formule E team
Mercedes heeft vandaag officieel haar wagen en rijdersduo voor de Formule E voorgesteld. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne en de Nederlander Nyck de Vries vormen het rijdersduo.
Lees verder

Philippe Gilbert pakt tweede ritzege in Vuelta

Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick Step) heeft woensdag de zeventiende etappe in de Ronde van Spanje (WorldTour) op zijn naam geschreven.

Lees verder

TV-tips. Thomas Vanderveken jaagt op kunst

Lees verder

Philippe Gilbert pakt tweede ritzege in Vuelta na dolle waaierrit: "Eentje voor in de geschiedenisboeken"

Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick Step) heeft woensdag de zeventiende etappe in de Ronde van Spanje (WorldTour) op zijn naam geschreven. Onze landgenoot haalde het na 219,6 kilometer tussen Aranda de Duero en Guadalajara in een sprint met een omvangrijke groep voor de Ierse spurtbom Sam Bennett (BORA-hansgrohe), zijn Franse ploegmakker Rémi Cavagna en Dylan Teuns (Bahrain-Merida). Tim Declercq (Deceuninck-Quick Step) werd achtste.

Lees verder

Meerdere gewonden bij steekpartij in Tallahassee, Florida

In een bedrijf in Tallahassee, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Florida, zijn woensdag meerdere mensen gewond geraakt bij een steekpartij. Dat melden Amerikaanse media.

Lees verder

Stoffel Vandoorne stapt over naar Mercedes in de Formule E

Mercedes maakt komend seizoen zijn debuut in de Formule E en het Duitse merk doet dat met onze landgenoot Stoffel Vandoorne aan het stuur. Dat maakte Mercedes woensdag bekend op het autosalon van Frankfurt. De 27-jarige West-Vlaming krijgt de Nederlander Nyck de Vries als ploegmakker.

Lees verder

Hoflack stopt met schrijven voor opiniesite Doorbraak

Na een gesprek met parlementsvoorzitter Wilfried Vandaele (N-VA) heeft Kris Hoflack, directeur communicatie van het Vlaams Parlement, besloten om geen nieuwe stukken meer te schrijven voor de Vlaamsgezinde opiniewebsite Doorbraak. Enkele stukken die op stapel lagen, verschijnen nog wel. Vorige week ontstond ophef om een mediarecensie van Hoflack.

Lees verder

Groenewegen doet opnieuw haasje-over met Van der Poel in Ronde van Groot-Brittannië

Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) heeft de vijfde etappe in de Tour of Britain (2.BC) gewonnen. Hij haalde het na 174,1 km in Birkenhead in een sprint voor de Brit Matthew Walls en de Italiaan Matteo Trentin die dankzij de bonificatieseconden de leiderstrui weer overneemt van Mathieu van der Poel. Met Jasper De Buyst (6de) en Tom Van Asbroeck (8ste) eindigden nog twee Belgen in de top tien. Het is voor Groenewegen z'n derde ritzege in de Britse rittenkoers.

Lees verder

Vincent Kompany krijgt eigen straat én standbeeld van Manchester City

Manchester City vernoemt een straat naar Rode Duivel Vincent Kompany en zal ook een standbeeld laten zetten. Dat maakte de Engelse kampioen woensdagmiddag bekend.

Lees verder

Trump belooft tijdens herdenking 11 september 'strijd tegen terroristen te verharden'

De Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania Trump hebben woensdag een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001. Dat gebeurde op de South Lawn van het Witte Huis. Nadien beloofde Trump in de strijd tegen het terrorisme keihard terug te slaan.

Lees verder

Amerikaans leger verspreidt luchtbeelden van grootschalig bombardement op IS
In het noorden van Irak hebben Amerikaanse en Iraakse troepen een eiland in de Tigris aangevallen. Er werden maar liefst 36 ton aan explosieven gedropt op het eiland. Het zou een toevluchtsoord geweest zijn voor leden van de terreurbeweging Islamitische Staat. Op de opmerkelijke luchtbeelden is te zien hoe heel het eiland quasi volledig van de kaart geveegd wordt. Voorlopig is onduidelijk hoeveel mensen bij de aanval om het leven kwamen.
Lees verder

Jeugdvoetballer (13) uit Gullegem sterft na hartfalen

Een 13-jarige jeugdvoetballer van FC Gullegem is dinsdagmiddag overleden.

Lees verder

Lotto Soudal mikt op Tim Wellens in Canadees tweeluik

Lotto Soudal heeft woensdag officieel zijn selectie bekendgemaakt voor het tweeluik komend weekend in Canada, vrijdag de GP van Québec en zondag de GP van Montréal. Tim Wellens, winnaar in Montréal in 2015, is de kopman van het Belgische WorldTour-team.

Lees verder

Primeur: water ontdekt op 'superaarde' K2-18b
Op 111 lichtjaar van ons ligt een wereld met harde kern én een dampkring. De vondst van water op een exoplaneet in de 'leefbare zone' is een primeur.
Lees verder

Standard huurt alsnog Burkinese international van Ivoriaanse topclub

Standard Luik heeft woensdag, tien dagen na het einde van de transferperiode, de Burkinees Abdoul Fessal Tapsoba aangetrokken. De achttienjarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van het Ivoriaanse ASEC Mimomas, met aankoopoptie.

Lees verder

Tienduizend Proximus-klanten zonder internet

In West- en Oost-Vlaanderen zitten een tienduizendtal klanten van Proximus woensdagavond zonder vast internet. Dat meldt het bedrijf, dat spreekt van 'onvoorziene technische problemen'.

Lees verder

Guy Gypens van Kaaitheater naar Kanal
Oud-directeur Guy Gypens van Kaaitheater heeft een nieuwe job: hij gaat aan de slag als programmator podiumkunsten bij de buren van Kanal - Centre Pompidou.
Lees verder

Brusselaar klimt twee uur lang in verlichtingspaal om aan huiszoeking te ontsnappen

In de Brusselse gemeente Vorst heeft een man zich woensdagochtend twee uur lang verschanst op een verlichtingspaal, in de hoop te ontkomen aan een huiszoeking. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst).

Lees verder

Onrust bij Belfius-agenten over statuut
Zelfstandige agenten van Belfius vrezen dat ze in de toekomst moeten werken met onbeperkte aansprakelijkheid.
Lees verder

Leider Al-Qaeda roept op 9/11 op tot nieuwe aanslagen

Achttien jaar na de terreuraanslagen van 11 september 2001 heeft de leider van Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, zijn aanhangers wereldwijd opgeroepen tot het plegen van aanslagen tegen de Verenigde Staten, Israël en bondgenoten als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

Ondanks faillissement en dreigende forfaitnederlaag blijft KSV Roeselare doortrainen: "Op eigen risico"

De spelers van de dinsdag failliet verklaarde club KSV Roeselare hebben woensdag getraind. "Wat mij betreft deden ze dit in hun vrije tijd, maar zeker nier in clubverband", vertelt curator Yves Francois aan Belga.

Lees verder

KU Leuven en UGent klimmen hogerop in universiteitenranking

De KU Leuven stijgt dit jaar drie plaatsen op de 'World University Rankings', de jaarlijkse ranglijst met universiteiten van Times Higher Education (THE). De onderwijsinstelling staat daarmee op de 45ste plek, en blijft zo de hoogst geklasseerde Belgische universiteit. Ook de UGent doet het goed. De universiteit van Oxford komt als beste uit het onderzoek.

Lees verder

Club Brugge opent uitzonderlijk deuren gloednieuw basecamp voor publiek

Woensdagavond heeft het grote publiek het gloednieuwe basecamp van Club Brugge kunnen bezoeken in Knokke-Heist. Zo'n 700 genodigden kregen een rondleiding doorheen het trainingscentrum tijdens de officiële opening met daaropvolgend de spelersvoorstelling. Een unicum, want doorgaans is het basecamp strikt verboden voor publiek.

Lees verder

Rwanda wil in 2025 eerste WK wielrennen in Afrika organiseren

Rwanda heeft woensdag officieel zijn kandidatuur voor het WK wielrennen op de weg in 2025 voorgesteld. Dat liet de lokale wielerbond (Ferwacy) weten. Rwanda zou het eerste Afrikaanse land worden dat het WK wielrennen ontvangt.

Lees verder

Indiaas ruimtevaartagentschap kon maanlander Vikram lokaliseren

Het Indiase ruimtevaartagentschap ISRO bevestigt dat het de lander van maanmissie Chandrayaan-2 kon lokaliseren, zo meldt de krant Hindustan Times.

Lees verder

Bart De Clercq (33) zet punt achter wielerloopbaan: "Ik heb er vrede mee"

Bart De Clercq zet na dit seizoen een punt achter zijn wielerloopbaan. Dat maakte de 33-jarige renner van Wanty-Gobert woensdag bekend.

Lees verder

Deze dierenfoto's maken dit jaar kans op prestigieuze fotoprijs
Het Britse Natural History Museum heeft uit ruim vijftigduizend inzendingen een selectie vrijgegeven van de grootste kanshebbers op de prestigieuze 'Wildlife Photographer of the Year'-prijs van dit jaar. De uiteindelijke winnaar wordt op 15 oktober bekendgemaakt.
Lees verder

Nog 2.500 mensen zijn vermist op Bahama's week na doortocht orkaan Dorian

Een week na de doortocht van orkaan Dorian zijn op de Bahama's nog 2.500 mensen vermist. Dat heeft de dienst voor rampenbeveiliging van de eilandengroep meegedeeld. Het gaat om de lijst van de overheid, die nog niet vergeleken is met de namen van de mensen die nog in noodopvang verblijven.

Lees verder

Gevolgen van harde Brexit bekendgemaakt

Bij een Brexit zonder akkoord krijgt het Verenigd Koninkrijk te maken met rellen, stijgende voedsel- en elektriciteitsprijzen en een tekort aan medicijnen. Dat blijkt uit officiële documenten.

Lees verder

Opnieuw zwemverbod in Plas Rotselaar door aanwezigheid giftige blauwalgen

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) heeft voor de tweede keer dit jaar wegens de aanwezigheid van cyanobacteriën (blauwalgen) in het water een zwemverbod ingesteld in het domein Ter Heide, in de volksmond beter bekend als De Plas, in Rotselaar. Een eerste keer dit jaar gebeurde dat al in de week van 2 tot 9 juli.

Lees verder

Mag Zuid-Soedan hopen op vrede?

Deze week kwamen de voormalige rivalen Salva Kiir en Riek Machar alvast overeen om tegen midden november een overgangsregering op te zetten. Een eerste stap richting vrede na vijf jaar burgeroorlog.

Lees verder

Ja, de nieuwe iPhone krijgt extra snufjes. Maar intussen doet Apple iets veel belangrijkers
De nieuwe iPhone kan heldere foto's maken in het donker. En de Apple Watch krijgt een update. Maar dat is niet wat technologieredacteur Dominique Deckmyn onthoudt van de productpresentatie van Apple dinsdagavond. Er is bij één van de grootste bedrijven ter wereld iets veel fundamentelers aan het gebeuren.
Lees verder

Ja, de nieuwe iPhone krijgt extra snufjes. Maar intussen doet Apple iets veel belangrijkers

De nieuwe iPhone kan heldere foto's maken in het donker. En de Apple Watch krijgt een update. Maar dat is niet wat technologieredacteur Dominique Deckmyn onthoudt van de productpresentatie van Apple dinsdagavond. Er is bij één van de grootste bedrijven ter wereld iets veel fundamentelers aan het gebeuren.

Lees verder

Trump schort hogere importheffingen voor China op

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag bekendgemaakt dat de hogere importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, worden opgeschort tot 15 oktober.

Lees verder

Hooggerechtshof bekrachtigt asielverbod van Trump

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft woensdag een maatregel van de Trump-regering bekrachtigd die een asielverbod oplegt aan bijna alle asielzoekers die aan de zuidelijke grens de VS binnenkomen.

Lees verder

Knokke wil blote basten beboeten

Knokke bindt de strijd aan met toeristen die 'onopgevoed' gedrag vertonen. Wie zich met blote bast voorbij het strand waagt, mag vanaf volgend voorjaar een GAS-boete tot 350 euro verwachten.

Lees verder

Strenge controle: 'Wie betrapt wordt met gsm, moet naar politierechter'

In de provincie Vlaams-Brabant vindt vanaf maandag een actieweek plaats tegen 'killers in het verkeer'. De lokale en federale politiediensten zullen daarbij controleren op het gebruik van alcohol, gsm's en tablets achter het stuur.

Lees verder

Red Hawks ontmoeten in kwartfinale favoriet Nederland op EK baseball

De Belgische baseballers spelen vrijdag in de kwartfinales van het Europees kampioenschap in Bonn tegen Nederland, dat zijn titel verdedigt. Nederland werd woensdag winnaar van poule A.

Lees verder

50.000 fans sluiten Vincent Kompany laatste keer in de armen voor afscheidsmatch bij Manchester City

Het Etihad Stadium van Manchester City liep aardig vol voor de afscheidswedstrijd van Vincent Kompany. Met 50.000 fans was het stadion bijna uitverkocht en de aanwezige supporters sloten hun voormalige kapitein in de armen toen hij het veld betrad. Hij was echter geblesseerd en kon zelf niet meevoetballen.

Lees verder

Belgen achtste in team relay op het WK paracycling, ex-F1-piloot pakt goud

Op de eerste dag van het WK paracycling zijn de Belgische handbikers woensdag in het Nederlandse Emmen achtste geworden in de team relay. Het goud ging naar Italië met voormalige F1-piloot Alessandro Zanardi in de rangen.

Lees verder

Zonnig weekend op komst

Donderdag hangt er eerst vrij veel bewolking met hier en daar nog wat regen of een bui. Zaterdag en zondag wordt het rustig en zonnig.

Lees verder

Davinia Vanmechelen wint met Twente 2-4 bij Sankt Pölten in zestiende finales Champions League

In de zestiende finales van de Champions League is Davinia Vanmechelen woensdag met haar Nederlandse club Twente met 2-4 gaan winnen op het veld van het Oostenrijkse Sankt Pölten. De 20-jarige Red Flame startte in de basis en werd een minuut voor affluiten naar de kant gehaald.

Lees verder