Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 september 2019

Leroy: ‘Vertrek was niet reden voor aandelenverkoop’

Leroy: 'Vertrek was niet reden voor aandelenverkoop'

Dominique Leroy, de ontslagnemende ceo van Proximus, betreurt 'de perceptie die is ontstaan' over de verkoop van haar Proximus-aandelen. Ze deed die een maand voor haar vertrek bij het telecombedrijf.

Lees verder

Passioneel drama in Oekene: vrouw met geweld om het leven gebracht door echtgenoot

In het West-Vlaamse Oekene, deelgemeente van Roeselare, is een 37-jarige vrouw met geweld om het leven gebracht door haar man (45). Daarna probeerde die zelf uit het leven te stappen. Er waren al eerder problemen gemeld bij de twee, die samen een zoontje hebben.

Lees verder

Jong. Slim. Dwars. Hoe Rutger Bregman wereldwijd zieltjes wint. 'Als deze man in pilvorm bestond, ik nam 'm zo.'

Het is een oude wijsheid: de mens is van nature slecht. De Nederlandse historicus Rutger Bregman gelooft daar niet in. De mens is goed, en het wordt tijd dat we dat gaan inzien.

Lees verder

Migratiestroom van Europeanen zorgt voor grote demografische groei in Brussel

Europese migranten zorgden tussen 2000 en 2018 voor 55 procent van de bevolkingstoename in Brussel. Dat stelde Charlotte Casier, geografe aan de Université Libre de Bruxelles, vast in haar onderzoek naar de buitenlandse bevolking in Brussel.

Lees verder

Nog enkele droge dagen

Er zijn maandag na het optrekken van het ochtendgrijs eerst opklaringen. Nadien komt er meer bewolking, maar het blijft meestal droog. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Ardennen en 18 graden elders. De wind is zwak of soms matig uit zuidwest. Op het einde van de dag wordt de wind zwak veranderlijk, aldus het KMI.

Lees verder

Agent kritiek na schietpartij in Luik

In Luik is een agent maandagochtend omstreekt 08.20 uur gewond geraakt tijdens een tussenkomst bij een schietpartij. De agent verkeert in kritieke toestand, aldus de lokale politie.

Lees verder

Youth for Climate roept leerkrachten op mee actie te voeren

In een open brief roept de organisatie Youth for Climate (YFC) leerkrachten op om tijdens het eerste semester (sensibiliserings)acties te organiseren rond de klimaatproblematiek.

Lees verder

Wapenexport, het buskruit in de Waalse regeringsvorming

'Veel wapenbedrijven hebben niet meegewerkt aan het Amnesty-rapport over wapenexport', verdedigt parlementslid Hélène Ryckmans (Ecolo) FN Herstal. Nakende regeringsdeelname dwingt Ecolo tot voorzichtigheid, maar pikt de achterban dat?

Lees verder

Politiecontrole in Luik eindigt in drama: politieman vecht voor zijn leven
Een 33-jarige politieman uit Luik vecht voor zijn leven, nadat hij werd neergeschoten tijdens een routinecontrole. Zijn collega's zijn in shock.
Lees verder

Informatieopdracht Vande Lanotte en Reynders opnieuw verlengd: 'Formatie is niet mogelijk'

Koning Filip heeft de informatieopdracht van Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) voor de vijfde keer verlengd. In de nieuwe informatieronde gaan de politici verder praten met N-VA, CD&V, Open VLD, SP.A, PS en MR. Groen zal dus geen deel uitmaken van de federale regering.

Lees verder

Waals regeerakkoord is rond
De onderhandelingen in Wallonië zijn afgelopen. PS, MR en Ecolo hebben in Namen de grote lijnen van de regeerakkoorden voor de Waalse regering en de Franse Gemeenschapsregering voorgesteld. Het is nu vooral afwachten of de leden van Ecolo zich kunnen vinden in de teksten.
Lees verder

Dit staat in het Waalse regeerakkoord: investeringen, onderwijs en... hagen
Het regeerakkoord van PS, Ecolo en MR gaat 'voor ecologie en een economische omslag.' Dat zegt PS-voorzitter Elio Di Rupo bij de voorstelling van het akkoord. Van een grootschalig investeringsplan tot hervorming van het onderwijs of zelfs het aanplanten van hagen: dit staat in het regeerakkoord.
Lees verder

Delhaize waarschuwt: melk niet vermeld op verpakking smoothies

Delhaize waarschuwt dat in de verpakking van smoothies met sinaasappel, mango en passievrucht van het merk Delhaize door een verpakkingsfout smoothies met mango en havervlokken zitten. Die bevatten het allergeen melk, wat niet op de verpakking staat.

Lees verder

Zo kwam de Waalse regering tot stand
Na een bewogen formatie heeft Wallonië een regering. Een overzicht van de laatste maanden.
Lees verder

Brugse terrassen mogen bijna hele jaar blijven staan

In Brugge mogen terrassen voortaan langer blijven staan. Ze mogen blijven staan tot na de kerstvakantie en mogen al terug worden opgebouwd vlak voor de paasvakantie.

Lees verder

Toch derde kandidaat voor voorzitterschap Groen

Er heeft zich een derde duo aangemeld voor het voor- en ondervoorzitterschap bij Groen. Christophe Steyaert, ondervoorzitter van Groen in Brugge, stapt in de voorzittersrace. Hij doet dat samen met Charlotte Storme, gemeenteraadslid in Brugge. Zij is kandidaat-ondervoorzitter.

Lees verder

Hoe de informateurs de N-VA aan de PS proberen te koppelen. 'Dit is clever'

En we gaan naar verlengingen. Nog maar eens. Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders gaan verder tot begin oktober. Maar senior writer Bart Brinckman ziet vooruitgang. 'Dit is clever. Dat kun je niet ontkennen.'

Lees verder

Discriminatie op Brusselse huurmarkt blijft erg groot

De zoektocht naar een huurwoning in Brussel verloopt niet voor iedereen positief. Uit een onderzoek van professor Pieter-Paul Verhaeghe van de VUB blijkt dat discriminatie vooral Noord-Afrikaanse mannen, werklozen en mensen met een handicap treft.

Lees verder

Vlaamse consensus over gemeenschapsdienst voor werklozen

De N-VA, Open VLD en CD&V hebben een consensus om een gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen in te voeren. Dat meldt De Tijd en is bevestigd aan onze redactie.

Lees verder

Eerste Belgische donorkind naar de rechtbank

Voor de rechtbank van eerste aanleg in Brugge wordt vandaag een bijzondere zaak ingeleid: een man dagvaardt er een arts die zijn moeder met donorzaad heeft bevrucht, terwijl afgesproken was om het zaad van de echtgenoot te gebruiken.

Lees verder