Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 september 2019

KU Leuven en UGent klimmen hogerop in universiteitenranking

KU Leuven en UGent klimmen hogerop in universiteitenranking

De KU Leuven stijgt dit jaar drie plaatsen op de 'World University Rankings', de jaarlijkse ranglijst met universiteiten van Times Higher Education (THE). De onderwijsinstelling staat daarmee op de 45ste plek, en blijft zo de hoogst geklasseerde Belgische universiteit. Ook de UGent doet het goed. De universiteit van Oxford komt als beste uit het onderzoek.

Lees verder

Opnieuw zwemverbod in Plas Rotselaar door aanwezigheid giftige blauwalgen

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) heeft voor de tweede keer dit jaar wegens de aanwezigheid van cyanobacteriën (blauwalgen) in het water een zwemverbod ingesteld in het domein Ter Heide, in de volksmond beter bekend als De Plas, in Rotselaar. Een eerste keer dit jaar gebeurde dat al in de week van 2 tot 9 juli.

Lees verder

Ja, de nieuwe iPhone krijgt extra snufjes. Maar intussen doet Apple iets veel belangrijkers

De nieuwe iPhone kan heldere foto's maken in het donker. En de Apple Watch krijgt een update. Maar dat is niet wat technologieredacteur Dominique Deckmyn onthoudt van de productpresentatie van Apple dinsdagavond. Er is bij één van de grootste bedrijven ter wereld iets veel fundamentelers aan het gebeuren.

Lees verder

Knokke wil blote basten beboeten

Knokke bindt de strijd aan met toeristen die 'onopgevoed' gedrag vertonen. Wie zich met blote bast voorbij het strand waagt, mag vanaf volgend voorjaar een GAS-boete tot 350 euro verwachten.

Lees verder

Strenge controle: 'Wie betrapt wordt met gsm, moet naar politierechter'

In de provincie Vlaams-Brabant vindt vanaf maandag een actieweek plaats tegen 'killers in het verkeer'. De lokale en federale politiediensten zullen daarbij controleren op het gebruik van alcohol, gsm's en tablets achter het stuur.

Lees verder

Zonnig weekend op komst

Donderdag hangt er eerst vrij veel bewolking met hier en daar nog wat regen of een bui. Zaterdag en zondag wordt het rustig en zonnig.

Lees verder

Verklaringen over Noord-Korea nekten Bolton

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag meer details gegeven over het ontslag van zijn nationaal veiligheidsadviseur John Bolton. Hij zei dat er heel wat meningsverschillen waren, maar voornamelijk een verschil in visie over Noord-Korea.

Lees verder

CD&V organiseert half december nieuwe voorzittersverkiezingen

De 'Groep van 12', de CD&V'ers die het slechte verkiezingsresultaat van 26 mei evalueerden, stellen al voor half december van dit jaar nieuwe voorzittersverkiezingen voor. Wouter Beke zal niet meer meedoen.

Lees verder

Chef Landmacht zoekt wegen om 'implosie te vermijden'

Het leger zal moeten proberen om te 'overleven en de implosie vermijden'. Dat schrijft generaal Marc Thys in een brief naar zijn troepen. Hij voegt er zijn recepten en op die manier ook zijn sollicitatie aan toe.

Lees verder

Politie Antwerpen pakt 43 transmigranten op bij actie langs E313 en E34

De Antwerpse federale politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag samen met verschillende lokale politiezones een controleactie gehouden, gericht tegen transmigranten langs de E313 en E34.

Lees verder

Werknemers vinden 219 kilo coke in Antwerpse havenloods

In het Antwerpse havengebied is een grote partij cocaïne onderschept in een container die afkomstig was uit Brazilië. De feiten dateren van begin augustus, maar het Antwerpse parket maakte het nieuws nu pas bekend.

Lees verder

'Marcellekestoeristen' verbieden, mag dat wel?

Met een marcelleke op restaurant, smakelijk is het misschien niet. Maar snel een ijsje halen op de dijk in zwembroek? Kan dat niet? Knokke-Heist werkt alvast aan 'gedragsregels' voor toeristen. Mét GAS-boetes achter de hand. Mag dat eigenlijk wel?

Lees verder

Marieke Vervoort maakt zich klaar voor laatste wens op Circuit van Zolder
Rolstoelatlete Marieke Wielemie Vervoort heeft donderdag haar laatste wens vervuld door op het Circuit van Zolder mee te rijden met een Race Lamborghini Huracan Evolution. De 40-jarige Vervoort, die strijdt tegen een ongeneeslijke spieraandoening, is momenteel bezig met het regelen van haar euthanasie. 'Er zijn heel veel dromen die ik heb kunnen waarmaken. Dit was de laatste', zei Vervoort.
Lees verder

Hart Boven Hard lanceert petitie tegen integratieplannen

De burgerbeweging vindt dat onderdelen van de Vlaamse onderhandelingsnota te veel beginnen lijken op het zeventigpuntenplan van het Vlaams Blok.

Lees verder

Dealende actrice mag gevangenis verlaten

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) mag van de rechter de gevangenis van Antwerpen verlaten. De vrouw, die verdacht wordt van drugs dealen op Tomorrowland, moet wel eerst nog een borgsom van 5.000 euro betalen.

Lees verder

Inbrekers boren gat in muur om 300.000 euro aan sieraden te stelen
Goed voorbereide inbrekers hebben afgelopen nacht een inbraak gepleegd in een juwelierszaak in Antwerpen. 'In totaal gingen ze met 250.000 tot 300.000 euro aan gouden sieraden aan de haal', vertelt de juwelier uit de diamantbuurt.
Lees verder

Herman Van Holsbeeck moet nacht in de cel doorbrengen

Voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck moet een nacht in cel doorbrengen nadat hij donderdag werd opgepakt. Dat wordt onze redactie uit goede bron bevestigd.

Lees verder

PS stemt in met deelname aan Waalse regering

De afgevaardigden van de PS hebben donderdagavond in Jambes quasi unaniem de deelname van de socialistische partij aan de Waalse regering en de regering van de Franse Gemeenschap goedgekeurd. Coalitiepartners Ecolo en MR spreken zich ook vanavond nog uit.

Lees verder

Twee personen kritiek na steekpartij in Staden

Bij een steekpartij in het West-Vlaamse Staden zijn donderdagnamiddag twee personen ernstig gewond geraakt. Een man raakte verwikkeld in een handgemeen met een andere man die in zijn huis verbleef. Volgens het parket West-Vlaanderen, afdeling Ieper, waren zij de enige betrokkenen

Lees verder

Elio Di Rupo wordt Waals minister-president (tris)

Elio Di Rupo (PS) wordt de nieuwe Waalse minister-president. Hij legt vandaag de eed af. Aan de federale onderhandelingstafel schuift voor de PS de regionalist Jean-Claude Marcourt aan. Hij zal samen met Paul Magnette de federale onderhandelingen voeren.

Lees verder