Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 september 2019

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Bestel nu plantgoed aan voordelige prijzen

Bestel nu plantgoed aan voordelige prijzen
Naar jaarlijkse traditie organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met Natuurpunt een haagplantactie. Naast de traditionele plantpakketten kan u dit jaar ook bloembollen (boshyacint en daslook) en bloemenzaden kopen. Bestellen kan tot 21 oktober, afhalen doet u op zaterdag 16 november.
Lees verder

Gratis geboorteboom
Heeft u een baby gekregen na 1 november 2018, dan kan u gratis een geboorteboom aanvragen bij het gemeentebestuur. Heeft u zelf geen plaats in de tuin? Kom dan naar het gezamelijk plantmoment op 16 november.
Lees verder

Sint-Katelijne-Waver neemt deel aan nationale test BE-Alert
Op donderdag 3 oktober houden verschillende gemeenten in België een testmoment van het alarmeringssysteem BE-alert. Ook Sint-Katelijne-Waver doet mee.
Lees verder

Fietst u graag in onze gemeente?
Verdient Sint-Katelijne-Waver de titel van Fietsgemeente 2020? Vul dan de fietsenquête in van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, in samenwerking met de fietsersbond en Het Nieuwsblad. Aan deze enquête is een geldprijs verbonden om de fietsinfrastructuur in onze gemeente nog te verbeteren.
Lees verder

Kernraad Centrum
Dit najaar starten we met een nieuw seizoen van kernraden. We zijn donderdag 10 oktober te gast in het Centrum. Iedereen welkom vanaf 20 uur in de parochiezaal.
Lees verder

Klassiek pianoconcert in Sint-Ursula Instituut
Pianist Thomas Boodts geeft op vrijdag 4 oktober een pianoconcert in het Sint-Ursula Instituut. Hij brengt werk van Ludwig Van Beethoven, Franz Schubert en Frédéric Chopin.
Lees verder

Reptielen
Vanaf 1 oktober 2019 nieuwe positieve lijst reptielen ! Reptielen die je in Vlaanderen vrij mag houden en/of verhandelen (ook gratis weggeven), staan op de positieve lijst.  de reptielen die niet op deze lijst staan mag je niet houden of verhandelen.
Lees verder

Bekendmaking politieverordening O.L.V. Waver op 5 oktober 2019 n.a.v. de SUI-Trail
Het besluit van het schepencollege genomen in zitting van 23 september 2019 over de regeling van het verkeer in O.L.V. Waver op 5 oktober 2019 n.a.v. de SUI-Trail, wordt openbaar gemaakt via publicatie op de website, vanaf 25 september 2019.
Lees verder

Bekendmaking politieverordening Rozenlaan op 12 oktober 2019 n.a.v. een huwelijk
Het besluit van het schepencollege genomen in zitting van 23 september 2019 over de regeling van het verkeer in Rozenlaan op 12 oktober 2019 n.a.v. een huwelijk, wordt openbaar gemaakt via publicatie op de website, vanaf 25 september 2019.
Lees verder

10 daagse van geestelijke gezondheidszorg: workshop
Loslaten is een belangrijke vaardigheid voor wie gezonder, leuker en gelukkiger door het leven wil gaan. Tijdens deze workshop krijgt u tips en technieken van Hugo Van den Bergh, psycholoog-psychotherapeut.
Lees verder

Ruim aanbod vormingen, workshops en lezingen in bibliotheek
Nog op zoek naar een leuke vorming, interessante workshop of boeiende lezing? Neem dan zeker een kijkje in de activiteitenkalender van de bib. Er zijn activiteiten voor jong en oud.
Lees verder

Bijkomende verkeershinder nav werken kruispunt R6-Antwerpsesteenweg
Vanaf maandag 30 september is het niet meer mogelijk om van R6 (kruispunt met Antwerpsesteenweg), richting Walem te rijden. Er is een omleiding voorzien via E19. De hinder zal ongeveer twee maanden aanhouden.
Lees verder

Kernraad Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Heeft u vragen of suggesties voor de kernraad in Onze-Lieve-Vrouw-Waver? Bezorg ons dan uw onderwerp(en) voor woensdag 9 oktober.
Lees verder

OV/2019/293/ME - Bekendmaking melding voor het exploiteren van een lucht-water warmtepomp (unit 2)-Dreefvelden 11-Jemal nv
Lees verder

OV/2019/197 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het verbouwen van bestaande bijgebouwen in de tuin en de aanleg van een nieuw overdekt terras - Valkstraat 78 - Tom Van de Velde en Jolien Schelfhout
Lees verder

OV/2019/130/VK - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het verkavelen van 1 lot voor open bebouwing - Molenstraat 67 - Studiebureau Verhaert
Lees verder

OV/2019/165 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het bouwen van een supermarkt na afbraak van een woning - Leliestraat 13 - Aldi nv
Lees verder

OV/2019/167 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het implementeren van een glastuinbouwbedrijf en een paardenhouderij - Lombaardstraat 49 en 51 - De Molenkouter bvba
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2019/256 - Walemstraat 143 - Kristin Iliaens
Lees verder

OV/2019/129 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het bouwen van een halfopen eengezinswoning - Bosstraat 57A - Sanne Vertommen
Lees verder

Werken Sint-Michielspark
In het Sint-Michielspark hebben een aantal bomen te lijden onder de droogte van de voorbije jaren. Volgende week zal een aannemer de dode takken en eventueel enkele bomen verwijderen. Het Sint-Michielspark blijft toegankelijk voor het publiek. Enkel de zone waar de aannemer werkt, wordt afgesloten
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2019/285 - Duffelsesteenweg 103 - Edwin Jacobs
Lees verder

Uitslagen scholenveldloop
Meer dan 400 kinderen en jongeren gaven het best van zichzelf tijdens de scholenveldloop. Als bijlage vindt u de uitslagen.
Lees verder

Open Bedrijvendag: 7 deelnemers in Sint-Katelijne-Waver
Zondag 6 oktober kan u tussen 10 en 17 een kijkje nemen achter de schermen van een aantal bedrijven. Ook het gemeentehuis neemt deel.
Lees verder

Agenda gemeenteraad en raad voor maatschappelijk 7 oktober 2019
Op maandag 7 oktober 2019 vergadert de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. De zitting is openbaar en kan u bijwonen. U kan de agenda's van beide raden bekijken op onze website.
Lees verder