Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 september 2019

Gemeente Mol: School Gompel opnieuw vrijgegeven na gaslek op maandagochtend 9 september

School Gompel opnieuw vrijgegeven na gaslek op maandagochtend 9 september

Bij het begin van de schooldag werd in de gemeentelijke basisschool Alles kids in Gompel een lichte gasgeur opgemerkt. De brandweer werd onmiddellijk gecontacteerd en het schoolpersoneel evacueerde de kinderen naar het nabijgelegen Chiroplein. De evacuatie verliep rustig. Na metingen stelt de brandweer intussen vast dat er geen gevaar meer is en geeft de school opnieuw vrij. De kinderen kunnen opnieuw naar hun klassen. Een gespecialiseerde firma gaat na de schooluren op zoek naar het gaslek. Uiteraard blijft de gaskraan afgesloten totdat het probleem opgelost is en zorgt de school ervoor dat er op geen enkel ogenblik gevaar is voor de kinderen.

Lees verder

Groen licht voor bouw nieuwe kleuterschool in Achterbos

Vrije Basisschool De Toren krijgt van het college van burgemeester en schepenen een omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe kleuterschool in Achterbos. De school wil met deze bouwplannen zowel de lagere school als de kleuterschool huisvesten op de bestaande schoolsite in de Jozef Calasanzstraat. Het samenbrengen van de kleuterschool – momenteel tweehonderd meter verder gelegen langs Achterbos – met de lagere school, vereist de realisatie van een nieuwbouw voor de kleuters.

Lees verder

Infomarkt fietsostrade F 105 Herentals-Balen op donderdag 19 september in Geel

Op donderdag 19 september tussen 17 en 20 uur zijn alle geïnteresseerden welkom op de infomarkt over de Fietsostrade F 105 Herentals-Balen, naast spoorlijn 15. Binnenkort starten de werken voor de aanleg van het traject tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol. Benieuwd hoe de werken zullen verlopen? Kom naar zaal Loana, Kievermont 11 in Geel.

Lees verder

Tijdelijke verkeersmaatregelen Rozenberg Lichtstoet en Open Rozenberg

Vanaf vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 september wordt een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd voor Rozenberg Lichtstoet (14 september), Open Rozenberg (15 september) en kermis Rozenberg (14 tot en met 17 september). Zo geldt op zaterdag én zondag op de Rozenberg een stilstaan-, parkeer- en doorgangsverbod.

Lees verder