Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 september 2019

Gemeente Balen: Ben jij een Erasmus-student (geweest)? Of ken jij zo iemand?

Ben jij een Erasmus-student (geweest)? Of ken jij zo iemand?
VC De Kruierie is dringend nog op zoek naar Erasmus-studenten of die dat geweest zijn. Voor een expo Pop-Up 'Europa in Balen' (Balense initiatieven en projecten met Europese middelen gesteund) willen we hun ervaringen kennen (kort verslag, foto, quote). Ben jij zo iemand of ken jij zo iemand?
Lees verder

Tip van de Bib: 'De structuur van asfalt'
Autobiografisch relaas over de relatie tussen een vader en zijn zoon, die beiden door het leven gaan met autisme.
Lees verder

Programma 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (1-10 okt)
Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats met als thema 'Je veerkracht versterken'. Tijdens deze tiendaagse kan je in Balen deelnemen aan heel wat veerkrachtige activiteiten. Bekijk hier het volledige programma.
Lees verder

Crisiscentrum test BE-Alert op donderdag 5 september
Op donderdag 5 september test het Nationaal Crisiscentrum het mailkanaal van BE-Alert. Alle ingeschreven burgers ontvangen die dag een testmail. Op donderdag 3 oktober is er - ook in onze gemeente - een volgende BE-Alert test via sms en gesproken bericht. Wil jij mee testen? Registreer je dan nu!
Lees verder

Nu ook blauwalgen in kanaal Dessel-Kwaadmechelen
Nadat eerder al blauwalgen werden aangetroffen in het Kanaal naar Beverlo, zijn er nu ook vastgesteld in het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. Omdat dit gezondheidsrisico's inhoudt voor mens en dier, geldt er een oppomp- en recreatieverbod. Laat uw hond er ook niet zwemmen.
Lees verder

Crisiscentrum stuurt testmails BE-Alert op donderdag 5 september
Op donderdag 5 september test het Nationaal Crisiscentrum het mailkanaal van BE-Alert. Alle ingeschreven burgers ontvangen die dag een testmail. Op donderdag 3 oktober is er - ook in onze gemeente - een volgende BE-Alert test via sms en gesproken bericht. Wil jij mee testen? Registreer je dan nu!
Lees verder

Politiecontroles: o.a. 29 september in Breden Els
Lees verder

Oorlogsherdenking (75 jaar Bevrijding) op 13 september
Op vrijdag 13 september zijn er herdenkingsplechtigheden voor de burgerlijke oorlogsslachtoffers aan de oorlogsmonumenten: 9u begraafplaats Wezel, 10u Kruis Malou (Antverpialaan), 10u30 begraafplaats Malou (Reigerstraat), 11u15 begraafplaats Olmen, 12u Oorlogsmonument Balen (A. Dierckxstraat).
Lees verder

Zoek jij mee naar de Kruierie-stoel op dinsdag 10 september?
Op dinsdag 10 september staat de Kruierie-stoel vanaf 10u10 weer ergens in Balen. Wie er als eerste in zit met het juiste voorwerp, wint een prijzenpakket. Locatie en voorwerp maken we dinsdag om 10u10 pas bekend. We geven je nu al wel een tip over het voorwerp dat je moet meebrengen...
Lees verder

Afvalkalender week 37
• vrijdag 13 september: GFT
Lees verder

Agenda gemeente- en ocmw-raad 9 september
Lees verder

Workshop 'respectvolle communicatie' (12 & 19 sep)
Wil je graag op een geweldloze en verbindende manier met anderen praten? Volg dan op donderdag 12 en 19 september (9u30-12u15) een gratis workshop in Den Travoo. Vooraf inschrijven via 014/68 71 93.
Lees verder

Eerste studiejaars in beeld
2 september was een extra speciale dag voor de kinderen die de overstap maakten van de kleuterschool naar het eerste studiejaar. En wat deden ze het goed, kijk maar eens naar al die blije en fiere gezichten die onze fotograaf deze week kon vastleggen op de Balense basisscholen.
Lees verder

Kom jij in aanmerking voor financiƫle steun van Kankerfonds?
Heb jij het financieel moeilijk om de zorgkosten voor een kankerbehandeling te betalen? Dan kan je contact opnemen met o.a. je mutualiteit of het ocmw om te kijken of je in aanmerking komt voor een tussenkomst van het Kankerfonds van Kom op tegen Kanker.
Lees verder

WZC Ter Vest zoekt vrijwilligers voor cafetaria
Woonzorgcentrum Ter Vest zoekt dringend vrijwilligers om 's zondags te helpen in de cafetaria (toog, bediening, kassa). Wil je meer info of wil je je aanmelden? Contacteer dan Nathalie Van Ginneken op 014/82 92 42 of nathalie.van.ginneken@ocmwbalen.be.
Lees verder

Pop-up Museum en fietsroute '75 jaar Balen Bevrijd'
Van 13 t.e.m. 22 september kan je naar een interactief pop-up museum over 75 jaar Bevrijding van Balen in VC De Kruierie (tijdens openingsuren en zondag van 10u-17u). Gratis toegang. Vanaf dan kan je met de ErfgoedApp ook een interactieve fietstocht van 44 km maken in het spoor van de bevrijders.
Lees verder

Rechtzetting Gebuurtenissen: Blues @ De Schieve op 14 september
Lees verder

Smulpapen tot 29 september
Heb jij een Smulpaap-brochure gekocht? Dan kan je je nog tot 29 september culinair laten verwennen in verschillende horecazaken in Balen (Bread Time, Bowling Helios, De Kwacht en Fieneke), Dessel, Mol en Retie.
Lees verder

Verkeersvrije schoolstraten op vrijdag 20 september
Op vrijdag 20 september is het 'Strapdag': verschillende schoolomgevingen zijn dan autovrij en leerlingen worden aangemoedigd om met de fiets of te voet te komen. De lessen staan ook in het teken van mobiliteit.
Lees verder

Verkeershinder in Kerkhoven door historische WOII-colonne op zat 14 sep
Zaterdag 14 september trekt een colonne van 366 historische voertuigen van Leopoldsburg naar Nederland om de operatie Market Garden uit WOII te herdenken. De stoet passeert ook in Balen (Kerkhovensesteenweg). Hou in de omgeving van Kerkhoven rekening met ernstige verkeershinder tussen 9u en 10u30.
Lees verder

Weet jij de Kruierie-stoel staan?
Herken je de locatie op deze foto? Rep je dan als de bliksem hierheen en wie weet ben jij onze allereerste winnaar! Tip: elk jaar gedenken we deze 8 hier. Niet op de 10de van de 10de, maar wel op de 11de van de 9de. Breng een drinkbus mee.
Lees verder

120 handels- en horecazaken voor Belgerinkel
Van 27 september tot 25 oktober kan je mooie prijzen winnen door stempels te verzamelen op je spaarkaart, als je met de fiets of te voet gaat winkelen in Balen. 120 handels- en horecazaken nemen deel aan 'Met Belgerinkel naar de Balense winkel'. Bekijk hier de volledige lijst.
Lees verder

Jaydee zit als eerste in Kruierie-stoel aan Oorlogskruis Malou
Op dinsdag 10 september kon je om 10u10 weer op zoek gaan naar de Kruierie-stoel. Jaydee Curinckx zat als eerste in de stoel aan het Oorlogskruis van de Malou met een drinkbus. Wil jij zelf ook meedingen naar het prijzenpakket? Zet dan donderdag 10 oktober in je agenda voor de volgende zoektocht.
Lees verder

Foto's avondwandeling in 't Centrum
Lees verder

15 sep: prijsuitreiking wandel- en fietsfotozoektocht
Lees verder

Video: opwarmer 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid
Van 1 tot 10 oktober kan je ook in onze gemeente deelnemen aan heel wat veerkrachtige activiteiten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Om de Balenaars warm te maken voor deze tiendaagse, gaf psychologe Erna Claes vorige week een lezing over me-time. Bekijk het filmverslag op BalenTV.
Lees verder