Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 september 2019

Dexia versnelt uitverkoop en wil van de beurs

Dexia versnelt uitverkoop en wil van de beurs

Belgisch-Franse restholding kromp in het eerste halfjaar met liefst 15 procent en dook daardoor ruim een half miljard in het rood.

Lees verder

Vlaamse consensus over gemeenschapsdienst voor werklozen

De N-VA, Open VLD en CD&V hebben een consensus om een gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen in te voeren. Dat meldt De Tijd en is bevestigd aan onze redactie.

Lees verder

Invallersdoelman van Curaçao is overleden, vermoedelijk na hartfalen

Jarzinho Pieter, de invallersdoelman van de nationale ploeg van Curaçao, is op 31-jarige leeftijd overleden. Hij werd maandag dood teruggevonden in zijn hotelkamer in het Haïtiaanse Port-au-Prince. Het zou gaan om een hartfalen.

Lees verder

Eerste Belgische donorkind naar de rechtbank

Voor de rechtbank van eerste aanleg in Brugge wordt vandaag een bijzondere zaak ingeleid: een man dagvaardt er een arts die zijn moeder met donorzaad heeft bevrucht, terwijl afgesproken was om het zaad van de echtgenoot te gebruiken.

Lees verder

De bank van de toekomst is duurzaam en transparant
Wie 30 jaar geleden in de banksector aan de slag ging, mocht zich opmaken voor een carrière achter dik gepanserd glas. Klanten werden ontvangen in aparte, ongezellige hokjes. En interactie tussen de medewerkers zelf was er ook niet veel. Vandaag ziet een bankkantoor er echter totaal anders uit. Wie bijvoorbeeld werkt voor ABN Amro in Hasselt komt terecht in een moderne, flexibele en vooral duurzame omgeving.
Lees verder

Max Walscheid verlaat Sunweb voor Dimension Data, jonge Nederlander voor BORA hansgrohe

De Duitser Max Walscheid verdedigt volgend seizoen de kleuren van Team NTT, de opvolger van het huidige Dimension Data. BORA hansgrohe heeft de 21-jarige Nederlander Ide Schelling een eerste profcontract gegeven.

Lees verder

Jack Ma vertrekt na twintig jaar bij Alibaba

Er komt een nieuw tijdperk aan voor de Chinese internetreus Alibaba. Na zo'n twintig jaar vertrekt voorzitter Jack Ma dinsdag, op zijn 55ste verjaardag. Ma draagt de verantwoordelijkheid voor het concern over aan huidig ceo Daniel Zhang.

Lees verder

Crowdsurfende presidentskandidaat gaat viraal
De voorverkiezingen in de VS zijn, naast een inhoudelijke strijd, vaak ook een strijd om aandacht. Dat heeft de Democraat Andrew Yang goed door. Hij laat zich letterlijk dragen door de 'Yang Gang', zoals u in de video hierboven ziet.
Lees verder

Twaalf nieuwe chefs geselecteerd voor Jong Keukengeweld

De nieuwe editie van Jong Keukengeweld, die loopt van 1 tot en met 31 oktober, kan rekenen op 64 deelnemende topchefs, waarvan twaalf nieuwe namen.

Lees verder

Schietpartij Dordrecht eist vierde leven

De schietpartij in het Nederlandse Dordrecht (Zuid-Holland) van maandagavond heeft een vierde leven geëist. Dinsdag is ook de moeder van het getroffen gezin overleden. Maandag kwamen al twee kinderen van 8 en 12 jaar en een 35-jarige man om het leven.

Lees verder

Soudal Classics kent opvolger: vijf topcrossen vormen samen de Rectavit Series

Na zeven seizoenen valt het doek over de Soudal Classics. Rectavit, een zusterbedrijf van Soudal, neemt vanaf dit seizoen de functie van titelsponsor over. De Rectavit Series 2019-2020 zullen uit vijf topcrossen bestaan: Pelt, Niel, Sint-Niklaas, Leuven en Waregem.

Lees verder

Zo werd het Britse parlement maandag opgeschort
Maandagavond werd het Britse parlement opgeschort tot 14 oktober. Dat ging gepaard met heel wat ceremoniële verplichtingen. De oppositie was woedend en stond als een man achter voorzitter John Bercow, die zijn bezorgdheid uitte. Bekijk het in de video hierboven.
Lees verder

150 zieken op hotelschool, onderzoek naar salmonellabesmetting

Tientallen leerlingen en leerkrachten van hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge zijn vrijdag en in de loop van het weekend plots ziek geworden. Salmonella, zo blijkt uit de eerste stalen.

Lees verder

Elf Russische atleten krijgen groen licht om onder neutrale vlag aan te treden op WK atletiek

Elf Russische atleten hebben van de Wereldatletiekbond IAAF groen licht gekregen om onder neutrale vlag deel te nemen aan internationale competities. Dat heeft de instantie dinsdag laten weten. Op 27 september gaat in Doha het WK van start.

Lees verder

Woord van de dag: 'wardrobing'

Een nieuwe reclamecampagne van modelabel Diesel drijft de spot met een oud zeer in de kledingindustrie: wardrobing. Maar wat betekent dat?

Lees verder

Reynders wordt Europees Commissaris bevoegd voor Justitie
Didier Reynders krijgt binnen de Europese Commissie de portefeuille Justitie toegewegezen. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen meegedeeld.
Lees verder

Rihanna steunt orkaanslachtoffers met lingeriecollectie
Rihanna is niet alleen een popster en een modeontwerpster, maar ze zet zich met haar Clara Lionel Foundation ook in voor het goede doel. Een deel van de opbrengsten van haar lingerielijn gaan naar de slachtoffers van orkaan Dorian, zo kondigde ze aan.
Lees verder

Lewis Hamilton na boe-geroep in Italië: "Hoop dat de dingen veranderen"
Het boe-geroep toen hij zondag op het podium stond in Monza was niet nieuw voor Lewis Hamilton. Je zou bijna kunnen stellen dat het voor hem na al die jaren vaste kost geworden is.
Lees verder

Tom Ford transformeert ondergrondse metro in catwalk

Nu Tom Ford werd aangeduid als president van het CFDA, het collectief van Amerikaanse modeontwerpers, werd ook verwacht dat zijn naam zou worden toegevoegd aan de agenda van de modeweek in New York. Ford, die de voorbije seizoenen voor Londen of Los Angeles koos, vond wel een originele locatie in de miljoenenstad: een ondergronds metrostation ter hoogte van Bowery Street dat niet langer in gebruik is. Onder meer Gigi Hadid, Adut Akech en Kaia Gerber liepen mee in de show.

Lees verder

De vijf nederlagen van Boris Johnson
De machtsstrijd tussen de Britse regering en het Lagerhuis heeft de afgelopen dagen een hoogtepunt bereikt. Premier Boris Johnson dacht de macht helemaal te grijpen door het parlement op te schorten, maar dat draaide uit op vijf opeenvolgende nederlagen.
Lees verder

VRT-journalisten fietsen van Landen naar Straatsburg in één dag

Bart Schols en Rob Heirbaut, twee VRT-journalisten, rijden dit weekend in 24 uur naar Straatsburg. Ze doen dat voor het goede doel, voor vzw Bindkracht, waar de zoon van Heirbaut een extra thuis heeft.

Lees verder

Wizz Air vliegt vanaf volgende zomer tussen Brussel en Boedapest

De luchthaven in Zaventem krijgt er vanaf juni volgend jaar een nieuwe klant bij: Wizz Air. De Hongaarse prijsvechter zal dan dagelijks vliegen tussen Brussels Airport en de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Lees verder

'Schattige dikke katten zijn eigenlijk zieke katten'

Katten zijn de snoepjes van het internet. En hoe dikker, hoe meer likes. Maar de Vlaamse professor Myriam Hesta, die onderzoek voert naar zwaarlijvige poezen, waarschuwt: 'Wie naar obese katten kijkt, kijkt eigenlijk naar zieke katten.'

Lees verder

Reynders komt straks Orban en Kaczynski tegen

Bevoegd voor het respect voor de rechtsstaat in de EU, krijgt Didier Reynders een politiek zeer gevoelige portefeuille binnen de volgende Europese Commissie.

Lees verder

'Handmaid's tale stuk dichter bij realiteit dan vroeger'
Sinds dinsdag ligt 'The testaments' van Margeret Atwood in de rekken. Het boek is het langverwachte vervolg op 'The handmaid's tale', een boek uit 1985 dat ook als televisieserie werd uitgebracht. Volgens Atwood ligt de realiteit veel dichter bij de akelige wereld van 'The handmaid's tale'. In de video hierboven verklaart ze waarom.
Lees verder

Een kind op kot kost 13.792 euro (per jaar)
Je kind naar de hogeschool of universiteit sturen, dat is investeren in de toekomst. Een cliché dat je letterlijk mag nemen, want CEBUD, het Centrum voor budgetbeheer van hogeschool Thomas More, berekende dat het gemiddeld 9.189 euro kost om een jaar te studeren.
Lees verder

'Crazy Jack' laat een dubieuze erfenis na bij Alibaba

Jack Ma, de excentrieke medeoprichter van Alibaba, verlaat het miljardenbedrijf op een hoogtepunt. Al is er ook kritiek op de kwaliteit en het zakenmodel van de succesvolle Chinese e-commercereus. Ook in België.

Lees verder

Vuelta-leider Primoz Roglic verlengt contract bij Jumbo-Visma tot eind 2023

De Sloveen Primoz Roglic zal ook de volgende seizoenen de kleuren van Jumbo-Visma verdedigen. De Nederlandse WorldTourploeg maakte vanmiddag met een ludiek filmpje op Twitter bekend dat de huidige leider in de Vuelta heeft bijgetekend tot eind 2023.

Lees verder

Wie is wie in de nieuwe Europese Commissie?
De nieuwe Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft de samenstelling van haar ploeg bekendgemaakt. De portefeuilles zijn in principe verdeeld, maar de kandidaten moeten in oktober wel hun kennis nog bewijzen tijdens een hoorzitting in het parlement. Een overzicht van de toekomstige commissieleden.
Lees verder

Wat gaat Waalse regering met 4.000 kilometer hagen doen?
Een van de opmerkelijkste voorstellen in het Waalse regeerakkoord was het aanplanten van 4.000 kilometer hagen. Waar gaan ze die planten? Kamagurka weet het in de video hierboven.
Lees verder

Bauhausmuseum in Dessau officieel geopend

Na Weimar heeft nu ook Dessau zijn eigen Bauhausmuseum. De eerste tentoonstelling presenteert meer dan 1.000 objecten die de enorme invloed van de Duitse kunstschool moeten illustreren.

Lees verder

'We leven in een santeboutique'
Het nieuwe album van Arno is als vanouds gekruid met enkele pittige oneliners, die weglezen als ramen op zijn 70-jarige ziel. We leggen er hem zes voor.
Lees verder

Oppositie brengt opvallend protest in Lagerhuis
Van het Britse Lagerhuis zijn we veel gewoon, maar er wordt maar zelden gezongen. Maandagavond was dat wel het geval. Toen het Hogerhuis de opschorting van het parlement formeel bekrachtigde, zette de oppositie twee protestliederen aan. Bekijk het in de video hierboven.
Lees verder

De jacht op de Aziatische hoornaar is geopend

De start van de herfst is een cruciale periode voor het bestrijden van de Aziatische hoornaar. Via een website kan iedereen melden waar hij een exemplaar heeft gezien. 'Want ze zijn een echte bedreiging voor honingbijen en wilde bijen.'

Lees verder

'Bottleflippende' betoger verjaagt ordetroepen tijdens protestactie
De protesten in Hongkong verliepen de afgelopen maanden soms grimmig. Een betoger probeerde afgelopen zaterdag de gemoederen wat te bedaren en startte met 'bottleflippen', waarbij je een flesje gooit en het rechtopstaand landt. Met succes, de ordetroepen verlieten de
Lees verder

Citi ziet goudprijs stijgen naar 2000 dollar

De goudprijs zakte vandaag naar zijn laagste peil in vier weken. Net vandaag voorspelt bankreus Citi een spectaculaire klim naar een nieuw record. En dat binnen de twee jaar.

Lees verder

Bertrand Crasson gaat aan de slag bij Luxemburgse Dudelange als assistent van Emilio Ferrera

Bertrand Crasson zal hoofdcoach Emilio Ferrera als assistent bijstaan bij F91 Dudelange. Dat heeft het Luxemburgse team dinsdag laten weten.

Lees verder

Zwaargewonde politieagent uit Luik opnieuw geopereerd

De 33-jarige agent die maandag bij een schietincident tijdens een controle in Luik zwaargewond raakte aan het hoofd, is dinsdag opnieuw geopereerd. Dat is vernomen bij de lokale politie van Luik.

Lees verder

CIA-spion na jarenlange opdracht weggehaald uit Kremlin

Een Russische spion die jarenlang informatie vanuit de omgeving van president Poetin heeft doorgespeeld aan de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, is in 2017 ijlings van zijn opdracht afgehaald. Er werd gevreesd dat zijn identiteit zou uitlekken na een ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov.

Lees verder

Iran van Wilmots en Japan boeken eerste overwinningen in WK-kwalificatie

Japan en Iran hebben dinsdag hun eerste kwalificatiewedstrijden op weg naar het WK van 2022 in Qatar winnend afgesloten. Het Iran van bondscoach Marc Wilmots won met 0-2 bij Hong Kong. Japan, met invaller Junya Ito (Racing Genk), haalde het met dezelfde score bij Myanmar.

Lees verder

TV-tips. Opnieuw op visite bij Amerika's meest gehate familie

Soms verdenken we Louis Theroux ervan zijn successen wat uit te melken. Dan maar het tweede deel van de documentaire over het leven van Eric Clapton?

Lees verder

Japan denkt eraan radioactief water in zee te dumpen

De Japanse minister van Leefmilieu denkt dat energiemaatschappij Tokyo Electric Power Company wegens plaatsgebrek geen andere optie heeft dan radioactief water te dumpen in de Stille Oceaan. De maatschappij is de eigenaar van de kerncentrale in Fukushima, die in 2011 verwoest werd door een aardbeving en tsunami.

Lees verder

Donald Trump ontslaat nationaal veiligheidsadviseur John Bolton

Donald Trump heeft zijn nationaal veiligheidsadviseur John Bolton ontslagen. Dat meldt de Amerikaanse president op Twitter.

Lees verder

Dortmund mag hopen op snelle comeback van Axel Witsel

Axel Witsel heeft dinsdag de groepstrainingen hervat bij Borussia Dortmund. De middenvelder, die de voorbije dagen de EK-kwalificatiewedstrijden met de Rode Duivels bij San Marino (0-4) en Schotland (0-4) miste, viel eind augustus geblesseerd uit tijdens de 3-1 nederlaag van de Borussen bij promovendus Union Berlin. Hij kampte met een blessure aan de adductoren, maar zou mogelijk komende zaterdag tegen Bayer Leverkusen al zijn wederoptreden kunnen maken.

Lees verder

Anderlecht heeft nieuw stadion nog niet opgegeven: "Voorkeur voor eigen plek in de buurt van huidige locatie"

RSC Anderlecht droomt nog altijd van een gloednieuw stadion. Dat bevestigt sportief directeur Michael Verschueren in een interview met BRUZZ. "Onze voorkeur gaat uit naar een eigen plek ergens in de buurt van de huidige locatie", zegt Verschueren.

Lees verder

Tottenham moet Giovanni Lo Celso tot eind oktober missen

Tottenham heeft dinsdag laten weten dat de Argentijn Giovanni Lo Celso buiten strijd zal zijn tot eind oktober. De middenvelder blesseerde zich aan zijn heup.

Lees verder

Originele Kuifje uit 1942 onder de hamer voor 400.000 euro
In Parijs wordt volgende week een origineel Kuifje-album uit 1942 geveild. De waarde van de pagina's uit 'De geheimzinnige ster' wordt geschat op maar liefst 400.000 euro. Bekijk in de video hierboven waarom dat album zo veel waard is.
Lees verder

Netanyahu kondigt annexatie aan van strook Westelijke Jordaanoever bij herverkiezing

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag aangekondigd een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever te zullen annexeren als hij de parlementsverkiezingen van 17 september wint.

Lees verder

Bonden boos op Oeso-topman: 'Leerkrachten meer lesgeven? Dat men zoiets durft te zeggen'
Vlaamse leerkrachten staan relatief weinig voor de klas en de klasjes zijn ook te klein, zegt de Oeso. 'Een efficiën­tere inzet van het budget voor leraren is nodig.'
Lees verder

Vincent Kompany op de vooravond van zijn galawedstrijd in Manchester: "Ik ben een Mancunian"

Vincent Kompany, momenteel aan het werk als speler-trainer van Anderlecht, keert woensdag even terug naar Manchester City. Hij zal in het Etihad Stadium aanwezig zijn voor zijn jubileumwedstrijd, waarbij de ploegmaats van zijn tijd bij City het zullen opnemen tegen een All Star-team van Premier League-spelers.

Lees verder

UEFA opent onderzoek naar klucht met volksliederen voor Frankrijk-Albanië

De UEFA heeft dinsdag een disciplinaire procedure geopend tegen de Franse voetbalbond (FFF) omwille van de vergissing van volkslied voor het duel van zaterdag, thuis tegen Albanië. De stadionomroeper speelde per abuis de Andorrese hymne af, waarna hij zich excuseerde bij de "Armeense fans'.

Lees verder

Franse kandidaat-eurocommissaris verhoord door politie

Sylvie Goulard, kandidaat-eurocommissaris voor de Interne Markt, is dinsdagochtend door de Franse gerechtelijke politie in Nanterre verhoord in de zaak van mogelijke fictieve tewerkstelling binnen het Europese Parlement.

Lees verder

IN BEELD. Autosportwereld neemt tijdens begrafenis afscheid van verongelukte Anthoine Hubert

De Franse Formule 2-piloot Anthoine Hubert, die op 31 augustus in Spa-Francorchamps overleed aan de gevolgen van een zware crash, is dinsdag herdacht in het Franse Chartres. De begrafenis werd gehouden in de kathedraal van de Franse stad in het bijzijn van zijn familie, zijn naasten, zijn vrienden en ook enkele bekende persoonlijkheden uit de autosportwereld.

Lees verder

Beloftencoach Johan Walem reageert bits op debuut van Yari Verschaeren bij Rode Duivels

Johan Walem, bondscoach van de Belgische beloften, had dinsdag voor de tweede EK-kwalificatiewedstrijd van de Jonge Duivels tegen Bosnië een erg korte reactie op het debuut van Yari Verschaeren voor de Rode Duivels, maandag in en tegen Schotland. "Geen commentaar", liet Walem voor de microfoon van Proximus optekenen.

Lees verder

Mohamed Messoudi zet carrière voort bij Lyra-Lierse in derde amateurklasse

Mo Messoudi, transfervrij sinds eind juni nadat zijn aflopende contract bij Beerschot niet verlengd werd, heeft dinsdag een overeenkomst van één jaar ondertekend bij Lyra-Lierse in derde amateurklasse. Messoudi had een akkoord met Beerschot dat hij zou mogen blijven indien de club zou promoveren naar 1A in de nasleep van het matchfixingschandaal rond KV Mechelen. Dat gebeurde echter niet.

Lees verder

Braziliaanse die Neymar beschuldigde van verkrachting, wordt aangeklaagd voor afpersing

De politie van het Braziliaanse Sao Paulo heeft besloten om het Braziliaanse model, die beschuldigingen van verkrachting uitte aan het adres van topvoetballer Neymar, en haar ex-echtgenoot te vervolgen. Najila Trindade wordt beschuldigd van fraude, lasterlijke aangifte en afpersing, liet het politiebureau dinsdag weten.

Lees verder

'Durf te vragen': Oef, weg van de miserie
'Weglopen', Jan zucht diep. En dan nog eens: 'Weglopen.' De vraag die hij beantwoordt: 'Wat doe je als je opnieuw zin krijgt?' Jan – we komen zijn achternaam niet te ­weten – is zes jaar clean. Voordien was hij verslaafd aan alcohol, zwaar verslaafd.
Lees verder

Vrouwen verdienen meer dan mannen in nieuwe versie Monopoly

In een nieuwe versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly probeert de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro de loonkloof om te keren. Vrouwelijke spelers verdienen er meer dan hun mannelijke concurrenten.

Lees verder

Belgische beloften kunnen ook tweede wedstrijd in EK-kwalificatiecampagne niet winnen

De Belgische beloften (U21) hebben ook hun tweede wedstrijd in de kwalificatiecampagne voor het EK voetbal in 2021 niet kunnen winnen: in Leuven bleven de Jonge Duivels steken op een 0-0-gelijkspel tegen Bosnië-Herzegovina. In de andere wedstrijd in Groep 9 won Duitsland zijn eerste wedstrijd met ruime cijfers van Wales: 1-5.

Lees verder

"Michael Schumacher zal nooit meer kunnen wandelen of spreken"
Ondanks de berichten dat Michael Schumacher naar Parijs is overgebracht voor een innovatieve behandeling moeten we niet hopen op een volledig herstel van de Duitse F1-legende.
Lees verder

EK KWALIFICATIES. Ronaldo scoort vier keer voor Portugal, Engeland zet vroege blunder recht in spektakelmatch

Engeland, Frankrijk en Portugal kregen vanavond alledrie haalbare tegenstanders voorgeschoteld in hun EK-kwalificatiecampagne. De drie toplanden wonnen ook elk hun wedstrijd maar dat kostte toch meer moeite dan vooraf gedacht en leverde vooral heel wat spektakel op. Cristiano Ronaldo was alweer de man van de avond met vier doelpunten, waardoor hij nu al 93 (!) keer heeft gescoord voor Portugal.

Lees verder

Raketaanval treft Afghaanse ministerie van Defensie vlak voor verjaardag van 9/11

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is woensdag een raket afgevuurd op een muur van het Afghaanse ministerie van Defensie, niet ver van de Amerikaanse ambassade. De aanval gebeurde enkele uren voor de verjaardag van de aanslagen van 11 september 2001.

Lees verder

Plan om westelijke Jordaanoever te annexeren is 'gevaarlijke escalatie'

Saudi-Arabië reageert scherp op de verkiezingsbelofte van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om de Jordaanvallei in te palmen .

Lees verder

'Vijftien leden van sjiitische groep door veiligheidsdiensten gedood tijdens processie in Nigeria'

De Islamitische Beweging van Nigeria (IMN) stelt dat vijftien leden van de groep dinsdag zijn doodgeschoten tijdens een processie voor de sjiitische Asjoera-ceremonie.

Lees verder

Drama in Londen, maar wat gebeurt er in Brussel? Zo beleeft de EU de Brexit
Het politieke theater van de Brexit blijft verbazen. Maar door het spektakel in Londen, zou je bijna vergeten dat er nog 27 andere betrokken partijen zijn. Hoe beleven zij de moeilijke scheiding?
Lees verder

Herent geeft geen advies rond erkenning Al Ihsaan-moskee

De Herentse gemeenteraad besliste dinsdagavond om geen advies uit te brengen over de intrekking van de erkenning van de Leuvense moskee Al Ihsaan. Het voorstel van de oppositie voor een negatief advies werd verworpen.

Lees verder

Boek van omstreden islamoloog Tariq Ramadan over verkrachtingszaak mag gepubliceerd worden

Een rechter in Parijs heeft beslist dat het boek van de Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan gepubliceerd mag worden. Volgens een van de vrouwen die Ramadan beschuldigen van verkrachting, wordt haar naam in 'Devoir de vérité' onthuld en daarom eiste ze dat het verboden werd.

Lees verder

Drama in Londen, maar wat gebeurt er in Brussel? Zo beleeft de EU de Brexit

Het politieke theater van de Brexit blijft verbazen. Maar door het spektakel in Londen, zou je bijna vergeten dat er nog 27 andere betrokken partijen zijn. Hoe beleven zij de moeilijke scheiding?

Lees verder

Kelly Craft legt eed af als Amerikaanse ambassadrice bij VN

De VS hebben Kelly Craft beëdigd als nieuwe ambassadeur bij de Verenigde Naties. Ze werd ingezworen tijdens een niet-openbare ceremonie in het Witte Huis. Eind juli had de Amerikaanse Senaat haar benoeming goedgekeurd.

Lees verder

België moet meer investeren in OKAN-onthaalklassen, zegt VN

De Verenigde Naties vragen Europese landen om het onderwijs voor vluchtelingenkinderen te stimuleren. In België verdienen de onthaalklassen meer aandacht.

Lees verder

Britse kustwacht onderschept hoogste aantal migranten op één dag

De Britse kustwacht heeft zes kleine boten met in totaal 86 migranten tegengehouden op weg naar het Verenigd Koninkrijk. Dat zou het hoogste aantal zijn op één dag, schrijft BBC.

Lees verder

E34 van Turnhout naar Antwerpen versperd: 'Hinder van lange duur'

Op de E34 van Turnhout naar Antwerpen is de snelweg volledig versperd door een gekantelde vrachtwagen in Zoersel. De hinder zal lang duren, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Brazilië met Neymar lijdt tegen Peru eerste nederlaag sinds verlies tegen Rode Duivels op WK

Brazilië weet na zeventien wedstrijden zonder nederlaag opnieuw wat verliezen is. De Seleçao ging dinsdagavond in Los Angeles met 1-0 onderuit in een oefenduel tegen Peru. Het was voor Brazilië het eerste verlies sinds de uitschakeling tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van het WK, op 6 juli 2018 in Kazan.

Lees verder

Vooral openbaar vervoer voelt succes elektrische step

Meer dan in Parijs vervangen elektrische steps in Brussel ritten met de auto. Maar de ene step is de andere niet.

Lees verder