Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 14 september 2019

Antwerpse politie neemt 6,5 meter lange tijgerpython in beslag

Antwerpse politie neemt 6,5 meter lange tijgerpython in beslag

Het dier verbleef in een veel te klein terrarium.

Lees verder

Katholiek onderwijs wil af van juridische 'grijze zone' rond toediening zorg op school

De federale en gewestelijke ministers van Volksgezondheid stelden al in 2017 een protocolakkoord op over de uitoefening van gezondheidszorg op school, maar de concrete regelgeving blijft uit.

Lees verder

Tussen de betogers in Hongkong: wat staat er op het spel?

De betogers in Hongkong komen op straat voor vrijheid. Maar ze willen ook een signaal sturen aan de rest van de wereld. Buitenlandjournaliste Giselle Nath trok erheen.

Lees verder

Eerst regen, dan zonneschijn

Er trekt vrijdag een zwakke regenzone over het land, van de kust richting de Ardennen. Rond de middag verschijnen er opklaringen in het noordwesten, na de middag wordt het ook elders droog en zonniger.

Lees verder

Net als Clijsters: De Standaard zoekt ouders die hun comeback maakten
Kim Clijsters maakte bekend dat ze opnieuw professioneel aan tennis wil doen. Ze vertelde dat ze de voorbije zeven jaar voltijds moeder was en dat geweldig vond. Maar ze miste ook het gevoel van professionele tennisster te zijn. Die twee zaken wil ze nu combineren.
Lees verder

Regering huurt twee Falcon 7X-toestellen voor VIP's

De regering heeft vorige week in alle discretie besloten twee Falcon 7X-toestellen, luxetoestellen van de Franse vliegtuigbouwer Dassault, te huren om de toekomst van de 'witte vloot' te garanderen. Dat bevestigt minister van Defensie Didier Reynders aan Belga. De witte vloot van Defensie bestaat uit passagierstoestellen die onder meer gebruikt worden voor vluchten van de koning, ministers en leden van Europese instanties.

Lees verder

Twintiger gedagvaard na uiten vreugde op sociale media om neergeschoten politieman

Het parket van Brussel vervolgt een twintiger die na de schietpartij in Luik van afgelopen maandag, waarbij een politieagent zwaargewond raakte, op sociale media had gepost dat hij 'blij was dat een agent was overleden'. De agent verkeert nog steeds in kritieke toestand.

Lees verder

PS stuurt regionalist naar federale onderhandelingstafel

De Vlaamse partijen krijgen een nieuwe figuur tegenover zich in het schimmenspel over de vorming van een federale regering. Jean-Claude Marcourt (62) is een Waalse regionalist, maar daarmee komt een communautaire onderhandeling nog niet dichterbij.

Lees verder

Denis Ducarme kandidaat-voorzitter MR

Ontslagnemend federaal minister Denis Ducarme (MR) is van plan zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap bij de Franstalige liberalen. Dat heeft hij vrijdag bevestigd aan La Libre Belgique.

Lees verder

Man (55) aangehouden voor cold case uit 1997

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 55-jarige man uit Deurne aangehouden voor de moord op Eve Poppe in 1997. Een forensisch adviseur nam het dossier onder de loep.

Lees verder

Voortvluchtige moordenaar Paul Bloemen geeft zichzelf aan

De voortvluchtige Paul Bloemen, die na zijn veroordeling voor de moord op zijn vriendin zijn enkelband doorknipte en op de vlucht sloeg, heeft zichzelf vrijdagochtend aangegeven. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Lees verder

Antwerps gezin kapot van verdriet na inbeslagname tijgerpython
Het gezin, waarvan de politie donderdagmiddag een enorme tijgerpython in beslag nam, zit in zak en as. Zo vertellen ze bij ATV. Tijgerpython Germaine woonde meer dan twintig jaar in een rijhuis op Luchtbal en vormde een deel van de familie. Door een inbraakalarm in het huis kwam de politie de slang op het spoor en nam de tijgerpython mee.
Lees verder

Kraanbedrijf vraagt vrijspraak in proces over omgewaaide torenkraan in Nieuwpoort

In de correctionele rechtbank van Veurne is vrijdagochtend de zaak rond het dodelijk ongeval met een torenkraan ingeleid. Door de hevige wind kwam het gevaarte in december 2017 tegen een appartementsgebouw terecht. Een kraanbedrijf uit Izegem, de zaakvoerder en twee werknemers moeten zich verantwoorden.

Lees verder

Politie van Brussel-Noord zal wagens van wegpiraten in beslag nemen

In navolging van Mechelen en Antwerpen start de politie van zone Brussel-Noord met inbeslagnames van auto's van wegpiraten. 'Voor wanneer boetes niet voldoende zijn.'

Lees verder

Grote politieactie leidt tot inbeslagname van 638 wapens

Bij huiszoekingen in het hele land zijn de voorbije dagen meer dan 638 wapens in beslag genomen. 205 personen werden meegenomen voor verhoor en 51 mensen werden van hun vrijheid beroofd.

Lees verder

Van haaientanden tot schaatsen: middeleeuwse bebouwing achter Antwerps stadhuis geeft geheimen prijs

Tijdens werken achter het stadhuis hebben archeologen tot hun eigen verrassing houten structuren teruggevonden in de grond. Die vertellen meer over de houten bebouwing in het laatmiddeleeuws Antwerpen. Meestal zijn ondergrondse restanten van houten woningen na eeuwen volledig vergaan.

Lees verder

Voyeur betrapt in kleedhokjes Zottegems zwembad

In het Oost-Vlaamse Zottegem is woensdag een man opgepakt die in het zwembad met een gsm onder een kleedhokje filmde terwijl een vrouw zich aan het omkleden was. De vrouw kon de gsm afnemen en de politie waarschuwen.

Lees verder

Man zwaargewond na extreem geval van verkeersagressie op Antwerpse Ring

Bij een geval van extreme verkeersagressie raakte vrijdagmiddag een man zwaargewond. De dader sloeg op de vlucht, en is nog niet opgepakt.

Lees verder

Ex-geheim agent beschuldigt Reynders van corruptie
Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het Brussels parket aan De Tijd en L'Echo.
Lees verder

Covoorzitter Ecolo verzet zich tegen kilometerheffing in Walloniƫ
Jean-Marc Nollet, covoorzitter van Ecolo, wil geen kilometerheffing in Walloniƫ. Dat zegt hij in L'Echo. In Brussel zijn de ecologisten er wel voorstander van, maar volgens Nollet moet in Walloniƫ op een andere manier aan mobiliteit gewerkt worden.
Lees verder