Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 september 2019

150 zieken op hotelschool, onderzoek naar salmonellabesmetting

150 zieken op hotelschool, onderzoek naar salmonellabesmetting

Tientallen leerlingen en leerkrachten van hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge zijn vrijdag en in de loop van het weekend plots ziek geworden. Salmonella, zo blijkt uit de eerste stalen.

Lees verder

Reynders wordt Europees Commissaris bevoegd voor Justitie
Didier Reynders krijgt binnen de Europese Commissie de portefeuille Justitie toegewegezen. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen meegedeeld.
Lees verder

VRT-journalisten fietsen van Landen naar Straatsburg in één dag

Bart Schols en Rob Heirbaut, twee VRT-journalisten, rijden dit weekend in 24 uur naar Straatsburg. Ze doen dat voor het goede doel, voor vzw Bindkracht, waar de zoon van Heirbaut een extra thuis heeft.

Lees verder

'Schattige dikke katten zijn eigenlijk zieke katten'

Katten zijn de snoepjes van het internet. En hoe dikker, hoe meer likes. Maar de Vlaamse professor Myriam Hesta, die onderzoek voert naar zwaarlijvige poezen, waarschuwt: 'Wie naar obese katten kijkt, kijkt eigenlijk naar zieke katten.'

Lees verder

De jacht op de Aziatische hoornaar is geopend

De start van de herfst is een cruciale periode voor het bestrijden van de Aziatische hoornaar. Via een website kan iedereen melden waar hij een exemplaar heeft gezien. 'Want ze zijn een echte bedreiging voor honingbijen en wilde bijen.'

Lees verder

Zwaargewonde politieagent uit Luik opnieuw geopereerd

De 33-jarige agent die maandag bij een schietincident tijdens een controle in Luik zwaargewond raakte aan het hoofd, is dinsdag opnieuw geopereerd. Dat is vernomen bij de lokale politie van Luik.

Lees verder

Bonden boos op Oeso-topman: 'Leerkrachten meer lesgeven? Dat men zoiets durft te zeggen'
Vlaamse leerkrachten staan relatief weinig voor de klas en de klasjes zijn ook te klein, zegt de Oeso. 'Een efficiën­tere inzet van het budget voor leraren is nodig.'
Lees verder

Herent geeft geen advies rond erkenning Al Ihsaan-moskee

De Herentse gemeenteraad besliste dinsdagavond om geen advies uit te brengen over de intrekking van de erkenning van de Leuvense moskee Al Ihsaan. Het voorstel van de oppositie voor een negatief advies werd verworpen.

Lees verder

Drama in Londen, maar wat gebeurt er in Brussel? Zo beleeft de EU de Brexit

Het politieke theater van de Brexit blijft verbazen. Maar door het spektakel in Londen, zou je bijna vergeten dat er nog 27 andere betrokken partijen zijn. Hoe beleven zij de moeilijke scheiding?

Lees verder

E34 van Turnhout naar Antwerpen versperd: 'Hinder van lange duur'

Op de E34 van Turnhout naar Antwerpen is de snelweg volledig versperd door een gekantelde vrachtwagen in Zoersel. De hinder zal lang duren, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Vooral openbaar vervoer voelt succes elektrische step

Meer dan in Parijs vervangen elektrische steps in Brussel ritten met de auto. Maar de ene step is de andere niet.

Lees verder

Nieuwe aantijgingen tegen Bo Coolsaet
Twee vrouwen hebben dit weekend bij de lokale politie klacht ingediend tegen Bo Coolsaet (80). De bekende uroloog zou hen tijdens een doktersbezoek ongepast hebben aangeraakt. 'Ook al is het lang geleden. Vandaag wil ik mijn stem laten horen', getuigt een van hen.
Lees verder

'Werklozen omscholen tot bouwvakkers voor Oosterweelwerken'

De Antwerpse schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (SP.A) wil werklozen uit Antwerpen beter begeleiden naar werk, zodat ze bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan bij de werken aan de Oosterweelverbinding.

Lees verder

PVDA wil debat over 1.500 euro pensioen afdwingen

Oppositiepartij PVDA hoopt tegen januari honderdduizend handtekeningen te verzamelen om een discussie in het parlement over het minimumpensioen af te dwingen.

Lees verder

Sophie Wilmès: 'Geen tijd meer in formatie voor exclusieven'

Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) is niet opgezet met het 'zwartepieten' van PS en SP.A en dringt aan op haast. Maar intussen dreigt de Vlaamse formatie vertraging op te lopen.

Lees verder

Touring waarschuwt: 'Lach niet naar uw kinderen in de auto en zing niet achter het stuur'

'Niet alleen even snel de mail checken op de smartphone is levensgevaarlijk achter het stuur, maar ook al rijdend zingen en dansen op te luide muziek, de partner een kus geven, een koffie drinken of lachen naar de kinderen.' Dat zegt mobiliteitsorganisatie Touring die in een campagne oproept om aandachtiger te zijn achter het stuur.

Lees verder

UGent zoekt zo veel mogelijk foto's van spinnen

Wie geen angst heeft van spinnen kan de wetenschap een handje helpen. De UGent vraagt om via de app 'spinnenspotter' zo veel mogelijk foto's van spinnen op te sturen. Met die informatie willen ze onderzoeken of donkere spinnen een lichtere kleur aannemen bij hogere temperaturen in de stad.

Lees verder

Jeugdvoetballer (13) uit Gullegem sterft na hartfalen

Een 13-jarige jeugdvoetballer van FC Gullegem is dinsdagmiddag overleden.

Lees verder

Tienduizend Proximus-klanten zonder internet

In West- en Oost-Vlaanderen zitten een tienduizendtal klanten van Proximus woensdagavond zonder vast internet. Dat meldt het bedrijf, dat spreekt van 'onvoorziene technische problemen'.

Lees verder

Brusselaar klimt twee uur lang in verlichtingspaal om aan huiszoeking te ontsnappen

In de Brusselse gemeente Vorst heeft een man zich woensdagochtend twee uur lang verschanst op een verlichtingspaal, in de hoop te ontkomen aan een huiszoeking. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst).

Lees verder