Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 augustus 2019

Zwemmers mogen weer in zee na grote zoekactie op strand Oostende

Zwemmers mogen weer in zee na grote zoekactie op strand Oostende
Op het strand van Oostende is een vermist meisje van 11 jaar teruggevonden. Zwemmers moesten even uit de zee, om de zoekactie vlotter te doen verlopen
Lees verder

Lichaam Francis Zwarts niet teruggevonden

De opgravingen die maandag en dinsdag zijn uitgevoerd om het lichaam van de verdwenen geldkoerier Francis Zwarts te vinden, hebben niets opgeleverd. Dat meldt het Brusselse parket dinsdagavond.

Lees verder

Partijvoorzitters weer samen aan tafel
Voor het eerst sinds eind juli zitten de partijvoorzitters weer aan één tafel. De informateurs leggen hen woensdag hun ontwerpnota voor, en er zou over de begroting worden gepraat.
Lees verder

KMI waarschuwt voor zware onweersbuien

Het KMI geeft van woensdagnamiddag 16.00 uur tot donderdag om 04.00 uur code geel voor onweer voor het hele land. Dat meldt het KMI dinsdagavond.

Lees verder

Tram ontspoord in Deurne: vier gewonden
Gisteravond is in Deurne een tram ontspoord en in de gevel van een appartementsgebouw terechtgekomen. Daarbij zijn vier gewonden gevallen. Het tramverkeer zal ook vandaag hinder ondervinden.
Lees verder

Hoofddoekenverbod wordt Vlaams mijnenveld
Met een Vlaams decreet wil de N-VA religieuze tekenen zoals hoofddoeken definitief verbieden in het officieel onderwijs. Een heikele klus.
Lees verder

Moet je stekkers uittrekken, mag je douchen en andere vragen over onweer
Er wordt woensdag onweer verwacht, het KMI vaardigt code geel uit over het hele land. Hoe hou je het veilig tijdens een onweer? Mag je je paraplu openen? Hoe dodelijk is een blikseminslag? En moet je je stekkers nog uittrekken? Laurent Delobbe en Dieter Poelman, bliksemspecialisten van het KMI, en elektricien Peter Dossche geven uitleg.
Lees verder

Passagier van neergeschoten chauffeur was voorwaardelijk vrij

De passagier van het voertuig waarvan de bestuurder dinsdagochtend werd neergeschoten bij een politieachtervolging in Brussel, is een 27-jarige Fransman die voorwaardelijk vrij was na een veroordeling in Frankrijk.

Lees verder

N-VA over stadstol: 'Verkeerd signaal van Brussel'

De aankondiging van de Brusselse kopvrouw voor Groen, Elke Van den Brandt, om een variant op de omstreden kilometerheffing in te voeren, wordt politiek slecht onthaald.

Lees verder

'Neen, vanavond zal niks wezenlijks gebeuren'

'We gaan uit politieke beleefdheid luisteren naar de informateurs', klinkt het bij de PS. De Franstalige socialisten zetten federaal geen stappen zolang de Waalse regering niet is gevormd. Maar tegen dan is de opdracht van de huidige informateurs wellicht al voorbij.

Lees verder

Antwerpse politie laat wagens takelen wegens duizenden euro's openstaande boetes

De Antwerpse lokale politie heeft dinsdag vijf wagens aan de kant gezet en in opdracht van de douane laten takelen omdat de bestuurders meer dan 20.000 euro aan openstaande boetes hadden en die niet meteen konden betalen.

Lees verder

'Een stadstol kan het fileprobleem verkleinen'

Het Brusselse Gewest wil nog deze legislatuur een stadstol invoeren. Transporteconoom Stef Proost (KULeuven) vindt dat een goed idee. 'Kijk naar Stockholm of Göteborg. Daar is de filedruk afgenomen en de luchtkwaliteit verbeterd.'

Lees verder

Zo rijd je door een onweer

Rijden door wind en regen brengt gevaren met zich mee. Met deze tips komt u veilig op uw bestemming.

Lees verder

Vier jonge vrouwen krijgen zwemverbod in Kortrijks zwembad

Vier amokmaaksters uit Noord-Frankrijk mogen het nieuwe zwembad in Kortrijk niet meer binnen. Dat bevestigt de politie van zone Vlas. Eerder werden al identiteitscontroles ingevoerd na problemen met bezoekers.

Lees verder

Brusselse politie flitst zonder camera

De Brusselse politie haalt een wets­artikel van onder het stof en bekeurt sinds 1 augustus meer snelheidsovertredingen zonder camera.

Lees verder

'Wolk in mijn hoofd', voor mama's met een 'grijze wolk' na de bevalling

Eén op de vijf moeders kampt met ernstige psychologische problemen na de geboorte van een kind, blijkt uit buitenlands onderzoek. Maar te weinig vrouwen zoeken hulp. Een nieuwe campagne 'Wolk in mijn hoofd' moet daar iets aan doen.

Lees verder

Paars-geel krijgt langzaam vorm
Nu ook Groen subtiel naar de exit wordt geduwd, krijgt de formatie van een paars-gele regering langzaam vorm. Of toch een poging om die piste helemaal uit te putten.
Lees verder

Antwerpenaar (14) gaat internet rond met spectaculaire voetbaltruc
De 14-jarige Arne Van Der Linden heeft woensdag een knap trucje uitgehaald op een voetbalplein in het Antwerpse Kontich. "ONE IN A MILLION", schreef hij bij zijn post op Instagram die ondertussen al meer dan 3 miljoen keer bekeken is. In de video hierboven kan u zijn knappe stunt bekijken.
Lees verder

Prins Gabriël ruilt Sint-Jan Berchmanscollege in voor Engelstalige privéschool met een prijskaartje
Prins Gabriël, net 16 geworden, verandert van school. Hij gaat niet langer naar het Nederlandstalige Sint-Jan Berchmanscollege, wel naar een Engelstalige privéschool in Brussel. Leergeld: 39.515 euro per jaar. Eléonore (11) volgt zo als enige van de vier kinderen van koning Filip en koningin Mathilde nog - gratis - openbaar onderwijs.
Lees verder

Waar zijn de wolf en haar welpen? 'Geen reden tot paniek'

De hoogzwangere wolvin Naya is sinds eind april van de radar verdwenen. Geen nieuws, goed nieuws. Toch wordt de komende dagen en weken doelgericht en intensiever gezocht naar de wolvin en haar welpen.

Lees verder