Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 augustus 2019

Zes festivalgangers in de cel na Kamping Kitsch

Zes festivalgangers in de cel na Kamping Kitsch

Kamping Kitsch verliep al bij al rustig. Drugshonden controleerden 1300 van de 20.000 feestvierders aan de ingang. Bij 84 werden sporen van drugs gevonden. 44 van die 84 hadden er effectief bij. In de backstage werd het filmen van een erotische film stilgelegd.

Lees verder

Bourgeois: 'Als Reynders volop voor Vlaamse economie gaat, steun ik hem'

Europees Parlementslid Geert Bourgeois (N-VA) laat zijn stem voor of tegen Didier Reynders afhangen van houding tegenover Brexit.

Lees verder

Klimmer riskeert zijn leven op Gents belfort

Er is een filmpje opgedoken van een man die zondag op de steile gevel van het belfort klautert. De voorbije jaren zijn dergelijke halsbrekende toeren op andere monumenten fataal afgelopen. 'Gebruik je gezond verstand', zegt de politie.

Lees verder

Wordt Wilmès straks premier?

Het Europese vertrek van premier Michel en minister Reynders veroorzaken misschien wel één grote stoelendans.

Lees verder

De Croo: 'Gemiste kans voor formatie'

'Waarom heeft de N-VA op voorhand het parlement niet samengeroepen om te debatteren over de nieuwe Europese commissaris? De fractie had dat perfect kunnen doen', stelt vicepremier Alexander De Croo (Open VLD). 'Nu verontwaardigd reageren is al te gemakkelijk.'

Lees verder

Kyra Gantois stapt uit kerngroep van Youth for climate

De 20-jarige klimaatactiviste Kyra Gantois stapt uit de kerngroep van Youth for climate. Ze zal naar de klimaatmarsen blijven gaan en ook haar activisme behoudt ze.

Lees verder

Armoedeorganisaties roepen op tot maximumfactuur in secundair

De kostprijs van een schooljaar in het secundair stijgt. Het Netwerk tegen Armoede lanceert daarom een petitie voor een maximumfactuur in het secundair onderwijs. Ook de Gezinsbond pleit voor zo'n factuur, die al langer bestaat in het basisonderwijs.

Lees verder

Aantal huisartsarme gemeenten in Vlaanderen blijft toenemen

Vlaanderen telt voor de periode van juni 2019 tot eind 2020 in totaal 227 'huisartsarme' gemeenten (Antwerpen en Gent niet meegeteld).

Lees verder

Waarom het bijna onmogelijk is om Reynders de pas af te snijden

Erg elegant is de voordracht van Didier Reynders (MR) als eurocommissaris niet. Maar het is zo goed als onmogelijk om hem politiek of juridisch nog de pas af te snijden. Vlaams Belang doet toch een poging en trekt naar de Raad van State.

Lees verder

Dealende Nederlandse actrice doorverwezen naar correctionele rechtbank

De raadkamer in Antwerpen heeft maandag Imanuelle Grives (34) naar de correctionele rechtbank doorverwezen. Ze blijft in afwachting van haar proces ook aangehouden.

Lees verder

Doorbraak in 37 jaar oude cold case? Politie graaft naar lichaam van verdwenen beveiligingsagent
In Neder-Over-Heembeek wordt vanaf vandaag gezocht naar het lichaam van Francis Zwarts. Die man werkte als beveiligingsagent bij Sabena toen hij in oktober 1982 spoorloos verdween. Zijn lichaam werd nooit gevonden, al werd een ex-rijkswachter die vaak genoemd werd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel wel veroordeeld voor de roofmoord.
Lees verder

Leuvense politie zet extra capaciteit in tegen geweld in uitgaansleven

De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) heeft beslist om extra politie in te zetten om het toezicht te verscherpen in de uitgaansbuurt. De beslissing komt er na enkele gewelddadige incidenten sinds begin augustus op de Oude Markt en omgeving.

Lees verder

Treinverkeer onderbroken tussen Diest en Hasselt na ontsporing goederentrein

Het treinverkeer tussen Diest en Hasselt wordt maandag voor onbepaalde tijd onderbroken. Dat is het gevolg van de ontsporing van een goederentrein in Herk-de-Stad. Dat bevestigt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS.

Lees verder

N-VA voelt dan toch niks meer voor 'Kamerdebat zonder reële impact' over Reynders

De N-VA dringt niet langer aan op een Kamerdebat over de voordracht van Didier Reynders (MR) als Eurocommissaris. Volgens de partij zou zo'n debat 'toch geen impact meer hebben op de beslissing'.

Lees verder

Jongeman opgepakt voor poging tot moord na opzettelijke aanrijding inbreker in Beersel

Een 19-jarige man is opgepakt voor poging tot moord nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag een inbreker opzettelijk had aangereden in Beersel. Dat bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde maandag.

Lees verder

'Het boterde al maanden niet meer tussen Anuna en mij'

Waar Anuna De Wever opdook, zag je Kyra Gantois (20). Dat is nu voorbij, want Kyra stopt met Youth for Climate. 'Binnen onze groep kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik de mond gesnoerd werd. Ik werd overal buitengehouden.'

Lees verder

Raadkamer laat echtgenote Kucam vrij, parket in beroep

De raadkamer in Antwerpen heeft maandag de echtgenote van Melikan Kucam vrijgelaten onder voorwaarden. De vrouw mag de gevangenis echter niet verlaten, omdat het parket in beroep is gegaan tegen die beslissing. Het is nu aan de kamer van inbeschuldigingstelling om binnen de vijftien dagen te oordelen of ze al dan niet vrij komt.

Lees verder

Skydivers maken indrukwekkende beelden van onze kust
In Koksijde vielen de afgelopen drie dagen parachutisten uit de lucht tijdens de derde editie van 'Beach Boogie' van de club Skydive Antwerp. Hun sprongen leveren deze prachtige beelden op.
Lees verder

Politie leidt anti-racismeactivist stad uit op volksfeest: 'Veiligheid was niet gegarandeerd'

Actievoerder Mouhad Reghif van Brussels Panthers is zondag verzocht om de folkloristische optocht in Ath te verlaten. Hij wou er protesteren tegen 'Le sauvage', een figuur uit de optocht die volgens hem racistische stereotypen in stand houdt. Maar volgens de politie kon de veiligheid van Reghif niet gegarandeerd worden.

Lees verder

De Lijn heropent loket in Brusselse Noordstation

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn heropent haar loketten die zich onderin het CCN-gebouw van het Brusselse Noordstation bevinden. De loketten waren sinds april gesloten, nadat er heel wat discussie ontstond over de veiligheid en de netheid door de aanwezigheid van migranten.

Lees verder