Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 augustus 2019

Waarom wacht De Wever?

Waarom wacht De Wever?

Bart De Wever moet niet alleen knopen doorhakken over de Vlaamse formatie, zijn hele partij staat op een cruciaal kruispunt. Het kiezen van een nieuwe marsrichting vergt, zeker voor de N-VA-voorzitter, tijd.

Lees verder

Elke nacht overstromingen door zwaar verouderde waterleiding

Al drie nachten op rij staan de bewoners van de Holsbeeksesteenweg in Kessel-Lo met de voeten in het water. Door een lek in de waterleiding lopen kelders onder, er was zelfs een modderstroom in de straat.

Lees verder

De Belgische kampioen schaken is 13

Een schokgolf gaat door de Belgische schaakwereld. Daniel Dardha, nog geen 14, is sinds zaterdag de jongste Belgische schaakkampioen ooit. Dardha is een supertalent, het grootste dat België ooit voortbracht. Maar kan Dardha op een dag om de wereldtitel strijden? Heeft België de nieuwe Magnus Carlsen in handen?

Lees verder

Regeren met krappe meerderheid? 'Soms konden we rekenen op de menselijke kant bij de oppositie'

Kan een Bourgondische coalitie straks goed besturen met amper één zetel op overschot? Ex-minister-president en ervaringsdeskundige Luc Van den Brande (CD&V) acht het moeilijk, maar niet onmogelijk.

Lees verder

'Niet opnieuw vijf jaar oppositie voeren als klimaatproblemen zó urgent zijn'

'Met N-VA en zonder CD&V kunnen we méér doen voor het milieu.' Elisabeth Meuleman (Groen) steunt Björn Rzoska's oproep aan formateur Bart De Wever om Groen aan boord te halen. 'Niet dat we een blanco cheque geven.'

Lees verder

Twee minderjarigen overvallen tankstation in Anderlecht

Twee minderjarigen hebben maandagavond een tankstation overvallen in Anderlecht. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid en het Brusselse parket.

Lees verder

Marokkaan gearresteerd om haatbericht over Belgische vrijwilligers in short

Een 26-jarige leraar deed maandag een oproep op Facebook tot onthoofding van Belgische vrijwilligers van de vzw Bouworde in Marokko. De man werd opgepakt, meldt de Marokkaanse politie.

Lees verder

Opnieuw bagage achtergebleven op Brussels Airport

Op Brussels Airport zijn dinsdagochtend opnieuw koffers blijven staan. Dat bevestigen de luchthaven en luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. De oorzaak is te zoeken bij zieke personeelsleden van bagageafhandelaar Swissport.

Lees verder

Iraanse doctoraatsstudent van Universiteit Luik vrijgelaten in Iran

Hamid Babaei, een Iraanse doctoraatsstudent aan de Universiteit van Luik die sinds 2013 was opgesloten in zijn land, is dinsdagavond vrijgelaten nadat hij zijn celstraf van zes jaar had uitgezeten. Dat kondigt Amnesty International Belgique Francophone aan.

Lees verder

Gigantisch e-bike-netwerk voor hele Antwerpse regio op komst

1,1 miljoen inwoners van 33 Antwerpse gemeenten kunnen de benen al beginnen in te smeren. De nieuwe Vervoerregio Antwerpen plant een enorm netwerk met maar liefst 76 strategische knooppunten voor zo'n 1.100 elektrische deelfietsen. Lokaal kunnen daar nog eens 270 dropzonesen 1.600 deelfietsen bijkomen.

Lees verder

ZOMERCHECK. Word ik kaal van een hoed te dragen?

Wie in de zon komt, zal zich waarschijnlijk helemaal ingesmeerd hebben. Behalve die vervelende haarlijn. Maar kan een hoed dragen kaalheid veroorzaken of niet?

Lees verder

Pairi Daiza bouwt grote overdekte zonnepanelenparking

Pairi Daiza zal zijn nieuwe parking van 7.000 plaatsen voor 80 procent overdekken met zonnepanelen. Het moet de grootste zonnepanelenparking ter wereld worden, zegt de dierentuin.

Lees verder

'Beperk blootstelling aan chemicaliën zo veel mogelijk'

De toegenomen blootstelling aan chemicaliën verstoort het hormonaal evenwicht in het lichaam en leidt tot ongecontroleerde mutaties. Dat blijkt uit een rapport dat Le Soir kon inkijken. De controle op chemische moleculen is ondermaats.

Lees verder

Antwerpse SP.A-dissident draait bij: 'Waarom niét met de N-VA?'

Hicham El Mzairh, de Antwerpse SP.A'er die samenwerking met de N-VA verwierp, pleit een half jaar later voor Bourgondische onderhandelingen op Vlaams niveau. 'Om aan de kar te trekken, moet je in de modder staan.'

Lees verder

Open VLD: als we Vlaams niet meedoen, dan federaal ook niet

Open VLD roept het partijbureau samen om zich te buigen over regeringsdeelname. Dat gebeurt maandag, 'of vroeger als de politieke actualiteit dat vereist'. De liberalen willen een federale regeringsdeelname koppelen aan een Vlaamse. 'Het is samen uit, samen thuis.'

Lees verder

Twintigjarige in levensgevaar na ruzie onder vrienden aan station van Luik

Een ruzie tussen vrienden aan het station Luik-Guillemins is dinsdagnamiddag slecht afgelopen.

Lees verder

Je goed laten begeleiden bij borstvoeding doe je zo

Een goede borstvoedingsbegeleiding begint al tijdens de zwangerschap. En loopt - zeker na een korte ziekenhuisopname - verder thuis. De eerste weken zijn cruciaal, maar ook lang voeden vraagt hulp en kennis. Of hoe borstvoeding een zoektocht is die niet altijd gemakkelijk verloopt.

Lees verder

Open VLD Leuven wil jeugdagenten tegen geweld van hangjongeren

Na een geval van zinloos geweld op de Leuvense Oude Markt, waarbij iemand uit een groep jongeren een veertiger met een karatetrap stevig toetakelde, pleit Open VLD Leuven voor jeugdagenten.

Lees verder

Intern overleg bij Bouworde over aanpassing van programma na bedreiging

De vzw Bouworde vergadert woensdag over een eventuele aanpassing aan het programma van Marokko. 'Komend weekend vertrekt een groep van een 35-tal jongeren naar dezelfde regio in Marokko, en we krijgen vragen van ongeruste ouders.'

Lees verder

Onafhankelijke spoorbond wil staken op 17 augustus
De onafhankelijke spoorvakbond OVS heeft een stakingsaanzegging ingediend voor 17 augustus. Dat meldt de nieuwssite BRUZZ en het nieuws wordt bevestigd door HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel. Net die dag wordt door Pukkelpop extra drukte op het spoor verwacht.

Lees verder