Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 augustus 2019

Tienermeisje komt om onder vrachtwagen in Beerse

Tienermeisje komt om onder vrachtwagen in Beerse

In het centrum van Beerse in de Antwerpse Kempen is zondagavond een tienermeisje omgekomen toen ze onder een vrachtwagen terechtkwam. Dat bevestigt burgemeester Bart Craane.

Lees verder

Er ligt tien miljoen klaar voor fietsveilige scholen, maar gemeenten willen geld niet

Tien miljoen euro. Zoveel maakte Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) vrij voor gemeenten om hun schoolomgevingen veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Maar dat geld wordt niet gebruikt: tot nu hebben amper veertien gemeenten een dossier ingediend.

Lees verder

Weyts: 'Vlaamse coalitiekeuze nog niet in definitieve plooi'

Van de Vlaamse regeringsvorming werd snel witte rook verwacht, maar Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) tempert de verwachtingen. 'We zitten wat betreft coalitiekeuze zeker nog niet in een finale definitieve plooi.'

Lees verder

ZOMERCHECK. Is een goedkope zonnebril altijd rommel?

'De ogen zijn de spiegels van de ziel', schreef Leonardo Da Vinci en daarom is het belangrijk ze goed te verzorgen. Een goede zonnebril beschermt de ogen tegen de stralen van de zon. Maar kan een goede zonnebril ook goedkoop zijn of zijn goedkope zonnebrillen altijd rommel?

Lees verder

Drugsvaten in beslag genomen dankzij optreden De Romeo's
Een deel van het plein aan het gemeentehuis in Weelde (Ravels) is afgelopen zaterdag meer dan vier uur afgesloten gebleven. Een onbekende had er een bestelwagen met daarin vijf vaten met chemische stoffen geparkeerd. Die komen hoogstwaarschijnlijk van een drugslabo.
Lees verder

Ringo De Witte, de schrik van de cipiers

Salah Abdeslam en Mehdi Nemmouche, de twee grootste terroristen van ons land, zaten samen op de afdeling Hoge Veiligheid in de gevangenis van Brugge. Tussen beide cellen zat Ringo De Witte (45). Een simpele West-Vlaming met een groot agressieprobleem. Al een week lang staat de gevangenis van Brugge op stelten omdat cipiers eisen dat hij wordt overgeplaatst.

Lees verder

Meteorietenregen in aantocht: vanaf deze week volop vallende sterren te spotten

De komende dagen zijn weer heel wat vallende sterren te zien aan het firmament. Vooral de nacht van 12 op 13 augustus wordt de moeite waard voor spotters, meldt volkssterrenwacht Urania. Al kan de maan roet in het eten gooien.

Lees verder

'Automodus' moet smartphonegebruik achter stuur afraden

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) probeert om zo veel mogelijk Belgen te overtuigen de smartphone niet meer te gebruiken achter het stuur. Een nieuwe campagne rond afleiding in de wagen zet de 'automodus' in de kijker.

Lees verder

Vrouw wordt vaker geloofd na verkrachting als ze huilt

Slachtoffers van verkrachting zijn niet per se overstuur als ze erover vertellen, maar dat wordt vaak wél van ze verwacht.

Lees verder

Knokke-Heist heeft de gevaarlijkste dijk van België

Op de dijk van Knokke-Heist gebeuren de meeste ongevallen. Dat blijkt uit cijfers van veiligheidsinstituut Vias. Over de hele kustlijn gebeurden in 2018 in totaal zo'n 24 ongevallen, waarbij 27 gewonden vielen.

Lees verder

Ex-politici zkn. nieuwe uitdaging

Terwijl de Wetstraat met vakantie is, starten de parlementsleden die op 26 mei uit de boot vielen hun zoektocht naar nieuw werk. 'Wij kennen de weg naar ministers en kabinetten, dat is een troef.'

Lees verder

SP.A-ondervoorzitter Stephanie Van Houtven stopt met politiek

SP.A-ondervoorzitter Stephanie Van Houtven neemt afscheid van de actieve politiek. Ze wil haar carrière een nieuwe wending geven.

Lees verder

Personeel gevangenis Brugge weer aan het werk

Het personeel van de gevangenis in Brugge gaat stilaan terug aan het werk volgens het normaal werkregime. Dat meldt de socialistische vakbond ACOD.

Lees verder

'Als er een bord staat dat je maar 30 mag, kun je niet zeggen dat je misleid bent'

Het verkeersveiligheidsinstituut is voorstander van snelheidscontroles in de zone 30 op voorwaarde dat de infrastructuur aangepast is. 'Anders hebben bestuurders het gevoel dat ze in de val gelokt zijn.' Staat verkeersveiligheid dan niet boven alles?

Lees verder

De Lijn onderzoekt mogelijk geval van racisme van buschauffeur in Gent

De Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn is een onderzoek gestart na een klacht van een passagier die stelt dat een buschauffeur zich racistisch zou gedragen hebben tegen een tienermeisje dat klem kwam te zitten tussen de busdeuren. 'De Lijn tolereert geen racisme', zegt woordvoerster Sonja Loos.

Lees verder

Laatste wens Marieke Vervoort is rit met 'hele snelle auto'

Rolstoelatlete Marieke 'Wielemie' Vervoort wil als laatste wens op donderdag 12 september meerijden met een Lamborghini op het Circuit van Zolder.

Lees verder

Vijftienjarig meisje opgepakt wegens dealen

De politie heeft afgelopen zaterdag een 15-jarig meisje uit Diest gearresteerd op verdenking van het dealen van drugs. Het meisje werd voorgeleid bij de jeugdrechter in Leuven.

Lees verder

Salah Abdeslam moet ook bij ons voor rechter verschijnen voor aanslagen in België

Er wacht Salah Abdeslam (29) niet alleen een monsterproces voor de aanlagen in Parijs, hij is nu ook in verdenking gesteld voor de aanslagen in Brussel - ook al gebeurden die toen hij zelf al in de cel zat in Frankrijk.

Lees verder

Dodelijk ongeval in Kluisbergen: bestuurder overleden, kind naar ziekenhuis

Maandagavond vond een dodelijk ongeval plaats in de Oost-Vlaamse gemeente Kluisbergen. De bestuurder van de wagen is overleden, een minderjarige inzittende is overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

ZOMERCHECK. Moeten we om de twee uur smeren met zonnecrème om niet te verbranden?

Iedereen die de zon opzoekt, smeert zich in met zonnecrème. Meestal 's morgens en 's middags en kindjes worden tussendoor nog eens ingesmeerd. Is dat wel genoeg of moeten we ons echt om de twee uur insmeren om niet te verbranden?

Lees verder