Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 augustus 2019

Retie: Gezocht: betrokken inwoners

Gezocht: betrokken inwoners
Het gemeentebestuur hecht veel belang aan betrokkenheid van Retienaren bij het beleid. Voor de nieuwe legislatuur hebben we de klassieke adviesraden wat hertekend. Zo komt er een vrijetijdsraad die de de adviesraden per thema/doelgroep vervangt. Ook voor beheersorganen zoeken we nieuwe kandidaten!
Lees verder

Voor- en naschoolse opvang: al geregistreerd via i-School?
Gaat je kind voor de eerste keer naar school en wens je gebruik te maken van de voor- en naschoolse opvang? Registreer je dan via i-School, het online platform voor inschrijving en registratie van de gemeentelijke kinderopvang- en vrijetijdsactiviteiten.
Lees verder

12e jaargang Multimove: nieuwe reeks vanaf 18 september '19
Op woensdag 18 september 2019 start de nieuwe reeks Multimove voor kinderen van de 1e kleuterklas tot en met het 1e leerjaar. Hiermee zet de gemeente Retie extra in om kinderen meer en beter te laten bewegen en spelen en minder te laten zitten.
Lees verder

Begraafplaats Retie-centrum wordt beter toegankelijk
De voorbije jaren hebben boomwortels op de begraafplaats in het centrum op heel wat plaatsen tegels en klinkers omhoog gedrukt. Een aantal van deze bomen zullen worden weggehaald. Deze worden vervangen door nieuwe bomen.
Lees verder